desember 2018

Skuffende resultat mot Riska
Henry Lohne

Skuffende resultat mot Riska

Hinna gikk på nok et tap hjemme mot Riska. Likevel var det mye positivt å hente.

Skrevet av Lars Isachsen den 12.02.2016

Slik det alltid er i treningskamper mangler begge lag noen spillere, og man skal dømme for mye ut av disse kampene. Hinna var uansett uten Lasse Norhus, Artemiy Voronkov, Eivind Ovedal, Frode Amdal og Espen Andersen.

Henry Lohne har holdt seg skadefri i hele vinter, og har vært svært positiv på trening. Han dannet for dagen stopperpar med rutinerte Hans Arne Haga i første omgang.

Hinna gjorde en langt bedre 1. omgang enn mot Madla, og det var nærmest utrolig at ikke hjemmelaget scoret både en og to ganger. En god keeper, kombinert med et par redninger på strek reddet Riska. Siste 10 minuttene slapp derimot Hinna seg mer bakpå og inviterte Riska inn i kampen. Kampens første scoring kommer på en dødball hvor komunikasjonssvikt i Hinnaforsvaret gjør at Gaute Schei er uheldig og header ballen i eget mål. 1-0 til bortelaget til pause.

Andre omgang gjøres det som planlagt noen rokeringer på laget. Hinna starter omgangen med å fortsette å presse Riska. Hinna scorer sitt mål på ett straffespark satt inn av Geir Olav Helgøy etter at en Riskaforsvarer var uheldig og handset. Hinna kunne også godt opp i føringen i denne perioden, når laget har et par gode muligheter som blir misbrukt.

Også i denne omgangen gir vi fra oss initiativet i kampen ut over omgangen, og selv om Riska ikke er så farlige når de kommer, klarer de å få 2-1 scoringen. Hinna bytter mye siste 20, og lar prøvespillere få vist seg fram. Også Riska gjør mye bytter i slutten, og kampen blir dermed litt rotete i slutten. Uansett ebber kampen ut med 2-1 til bortelaget, og fornyet selvtillit i den leiren.

Alt i alt en grei gjennomkjøring, hvor Hinna var det beste laget og burde vunnet. En kamp som til tider var unødvendig stygg, hvor dommeren ikke hadde kontroll. Mange gule kort, og ellers mye rot. Dagens største lyspunkt var Henry Lohnes innsatts på midtstopperplass. Det begynner å bli god konkurranse om hvem som skal danne stopperpar når serien starter. Vi gleder oss uansett til å møte Riska i serien i det som nok blir en helt annen kamp.

Neste kamp for Hinna er nå mot Buøy 25. februar. Det blir en helt annen kamp hvor det forventes langt mer av Hinna guttene.