september 2019

09.12.2015

Oppstartsansvarlig Gutter i Hinna Fotball

Rekruttering av nye spillere

Hinna Fotball skal hvert år ha en oppstartsansvarlig. For gutter vil det være Oppmann for Gutter 6 år, sammen med barneleder, som vil være ansvarlig for det nye kullet, etableres. Dette sikrer erfaringsoverføring og en god start for det nye kullet. 5 åringene har anledning til å ta med ivrige 4-åringer, under forutsetning av at 4-åringen har med en foresatt som bidrar på trenersiden.

Initiering:

-          Med referanse til årshjulet for administrasjonen i Hinna FK er daglig leder ansvarlig for å minne det til enhver tid aktuelle «Gutter 6 år» laget om tiltak og forventninger.

-          Daglig leder oversender aktuelle dokumenter til barneseksjonsleder og til oppmann for «Gutter 6 år». På denne måten igangsettes aksjonen til rett tid hvert år.

-          Oppstartsansvarlige sørger for at lagene organiseres i henhold til Hinnamodellen (sportsplan) og oppstarts/organiseringsdokumentet fra våre websider; http://hinnafk.no/index.cfm?id=424933&teamId=146

-          Sørger for at alle får velkomstbrev fra Hinna Fotball. De som registerer seg via web, får det automatisk. Men vi skal også ha en utskrift de får i hånda ved første gangs oppmøte.

Planlegging:

-          Oppmann for «Gutter 6 år» må avklare treningstid, med baneansvarlig

-          Treningene legges til det som blir det nye «Gutter 5 år» laget sin tid og sted.

-          Tildeling av innendørslokaler gjøres av baneansvarlig.
I årshjulet er barneseksjonsleder oppført som ansvarlig for oppfølging.

-          Daglig leder informerer om oppstart på Facebook og hinnafk.no

Gjennomføring av treningene:

-          Ledere fra Gutter 6 hjelper til de 3 første treningene til det nye kullet

-          Mange som møter vil være nye i fotballen. Det er lurt å starte med en lek som inneholder mye bevegelse til oppvarming. Deretter anbefales enkle ballaktiviteter og fotballøvelser (evt. en liten kamp til slutt).

-          Tips til øvelsergenerell oppstartstrening innendørs, for 4-6åringer, finnes på Hinna FK sine hjemmesider http://hinnafk.no/index.cfm?id=428773&teamId=146

-          Treningsokta.no har opplegg differensiert etter alder. Nye trenere får tilgang til denne.

-          Daglig leder bestiller inn t-skjorter/drakter med Hinna Fotball profilering

Foreldremøte

-          Gjennomføres etter 2. trening.

-          Ansvarlig lag v/ oppmann avtaler med leder for barneseksjonen at en representant fra styret kommer og informerer om klubben på første trening/samling.

-          «Gutter 6 år» sin oppmann bruker ellers denne anledningen til å notere navn på både barn og foreldre, adresser, mobilnummer og e-mailadresser slik at nødvendig kontaktinformasjon er foreligger.

-          La også de voksne melde seg til oppgaver som trener, hjelpetrener, oppmann, dugnadsansvarlig, sosial gruppe osv. ved denne anledning.

Benytt gjeldende digital løsning til dette formål, kontakt daglig leder ved spørsmål.

-          Etter siste samling oversender oppmann for «Gutter 6 år» listen til leder av barneseksjonen samt til ny oppmann for «Gutter 5».

De to sistnevnte avklarer registrering i Medlemsnett seg imellom.

Avslutning:

-          Når «Gutter 6 år» har avholdt 3 treninger overtar foreldrene på det nye laget.

Rekruttert hovedtrener og oppmann har ansvar for å trekke et nyetablerte «Gutter 5 år» videre