Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

mai 2019
ma ti on to fr
2 3 4 5
8 10 11 12
13 15 16 17 18 19
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Hinnahuset 1930 - 2100

20.05.19

Hinnahuset 2.etg. 21/5 kl.18.30-21

21.05.19

Hinnahuset 21/5 kl.17.30-19.30

21.05.19

Hinnahuset 4/6 kl.20-22

04.06.19

Storbyhuset 5/6 kl.20-21

05.06.19


Hovedsamarbeidspartnere

 

 

Viktige støttespillere

 

 

Vi ser tilbake på 2015 sesongen

Vi ser tilbake på 2015 sesongen

Vi oppsummerer sesongen 2015 sammen med hovedtrener Jørn Øvrebø og Mikal Mæle.

Skrevet av Erling Olsen den 27.11.2015

Det begynner å nærme seg jul, og tiden hvor de fleste norske fotballspillere uansett divisjon ikke har fotball høyest på prioriteringslisten. Dermed passer det perfekt å ta en oppsummering av 2015 året som virkelig ble et Hinna-år. 

Mange var skuffet over at vi ikke nådde helt opp i 2014, noe undertegnede og sikker flere merket  på stemningen i garderoben ved årets første trening. Man trengte ikke se lenger til påmeldingslisten til treningsleir i Tyrkia at motivasjonen muligens ikke var like stor som den muligens var året før. I tillegg fikk vi nordpuljen, noe som betydde lengre turer, og ekstra utfordrende for de med en fra før travel hverdag. Vi var stort sett den samme gjengen som året før, med unntak av Frode Amdal, Mahamadou Yussif og Eskild Gilje Helgevold som hadde forlatt klubben. Eneste nye i klubben var Mikal Mæle sammen med noen prøvespillere. Noen var kanskje litt bekymret over at dette ville bli en sesong hvor vi tok et skrikk tilbake istedenfor det siste steget vi manglet året før, nemlig helt til topps. Men av og til tar magefølelsen veldig feil, noe dette var et prakteksempel på.

Januar måned er slik den alltid er i Stavanger, noe som betyr vindfulle treninger, hvor minusgradene og snøen en sjelden gang stikker innom. Som alltid er det et slit å få sprunget av seg julematen (og drikken), og igjen få gang på fotballformen. Treningene består som regel i mye spill og ballinvolveringer, hvor pauser av og til blir byttet ut med kondis. På tross av det var intensiteten på trening høy, og vi kunne konkludere med at første vintermåned i 2015 var vell blåst. 

 

"  Vi var heldige med treningsforholdene"   -Jørn Øvrebø

 

Fordelen med februar og mars er at da begynner treningskampene å komme på løpende bånd. Vi gjennomførte 7 treningskamper, med så som så resultater. I tillegg hadde vi en treningshelg som besto i teambuilding og trening som et alternativ til den nevnte treningsleiren vi ikke fikk til. Dessverre var vi ikke gode nok mot Vardeneset i NM-kvalliken, og røk ut i 1. kvalifiseringsrunde med 2-4 i sekken. 

Torstein har hatt en fin utvikling. Her mot Eiger borte i KM. (Foto: Dalane Tidene)

Vi har bedt hovedtrener Jørn Øvrebø oppsummere oppkjøringsperioden, hvor han blandt annet trekker fram den gode stemningen i garderoben, og at enkeltspillere gjorde framgang som nøkkelpunkter:

-Vi startet opp med en relativt stor tropp. I oppkjøringsfasen(januar) var det mange utrente spillere. Vi brukte en måned på å komme oss opp på et akseptabelt treningsnivå. Bra oppmøte og etterhvert gode resultater i treningskampene. Utover våren skallet det litt av med folk av ulike grunner. Vi fikk etterhvert veldig god stemning i garderobe og på banen, hvor vi prøvde å ikke kjøre for hardt på kondisjon i rene kondisøkter, men heller "bake" det inn i spill øktene. Mange av spillerene tok store skritt i løpet av vinteren. Mustafa Behi var en av dem som framsto på en ny måte, i positiv forstand. Vi var også heldige med treningsforholdene, med lite snø og få ganger hvor vi måtte trene alternativt, oppsummerer Øvrebø. 

Øvrebø bekymret

På forhånd var vi spådd som topp 4, sammen med Haugesundlagene Djerv 1919, Avaldsnes og Vedavåg Karmøy. Vi var derimot sett på av mange som det antatt svakeste laget. 

I likhet med 2014 sesongen åpnet vi ikke slik vi hadde ønsket. På de første 4 kampene sto vi igjen med 2 seire og to tap, hvor tapene kom mot opprykksfavorittene Djerv 1919 og Avaldsnes. Riktig nok hadde vi mye marginer i mot, men dette ga hvert fall en pekepinn på at det ikke ville bli noen "walk in the park" å rykke opp til 3. divisjon. 

Heldigvis fikk vi skuta på rett skjøl og begynte å plukke jevnt med poeng over hele våren, og når vårsesongen var ved veis ende lå vi på en fin 2. plass, like bak Vedavåg Karmøy. 

Øvrebø har igjen ordet, og er enig i at formen steg utover vårsesongen. 

- Vi startet jo veldig positivt med storseier og god stemning fra starten av i Skudenes .Vi var fremdeles mange på trening og relativt stor kamp om plassene. Vi fikk oss en liten nedtur mot Djerv og Avaldsnes og i en liten periode tror jeg mange tenkte at opprykk var langt i det blå. Resten av våren går jo vår vei. Litt skader og Sondre Risa gir beskjed om at han drar til USA. Det bekymret treneren litt et par uker. Det er i sånne faser av sesongen at nye navn trer fram og utvikler seg og tar ansvar. Arthemiy og Johannes Hinna trer fram i lyset på alvor. En veldig viktig kamp i vår var bortekampen mot Vedavåg. Det at vi tar 3 poeng der var sterkt, hvor blandt andre Bendik Aarstad gjør en kjempekamp. I starten av juni kommer Erlend Tjøtta Vie kommer hjem på sin årlige ferie. Han er viktig for oss i de kampene, gir alltid alt og er en tilvekst å regne med i sommermånedene. I siste kamp før ferien knuser vi Skudenes for andre gang og jeg tror flere tar ferie med en god for høstsesongen, sier hovedtreneren. 

Flere forsvinner

Som alltid blir det utskiftinger i laget rundt sommertidene. Vi mistet hele 5 spillere, men fikk samtidig tilbake Mahamadou Yussif og Frode Amdal. Dermed var bredden noe redusert, men fortsatt mye kvalitet i laget som gjorde at sommertreningene resulterte i at vi stilte godt forberedt til høstsesongen. 

 

" Dette var det tapet vi skal ha i høst"  - Arnt Mathiesen 

 

Øvrebø er enig, men så likevel lyspunkter.

-Ja, vi hadde tynnere tropp på høsten. Noen reiste, noen har gitt seg og noen er langtidsskadet. Stian gikk til Vaulen og vi tok opp Martin og Håvard i større grad fra juniorlaget. De er med å gir troppen styrke i mange vanskelige kamper utover høsten. Den harde kjernen jobber godt i august og selv om troppen er mindre er kvaliteten god. Kjekt er det i slutten av august at Mamadou vender tilbake. Han styrker troppen og er skikkelig gira. Vi vinner mye, men går på ei sur blemme mot Avaldsnes borte, den var vanskelig å svelge. Mange trodde nok at der røk et opprykk. Vi får plutselig et stort midtstopper problem, nesten alle skadet eller borte samtidig. Da er det godt å hente opp talenter fra gutter 16. Lars Vigeland kom inn i midtforsvaret og spilte som en mann, veldig kjekt. Bortekampen mot Skjold ble akkurat så vanskelig som jeg fryktet, hvor den er gull verdt den scoringen til Arthemiy. Mye grubling før avgjørende kamp mot Sola. Hvem stilte de med? Eivind som ikke skulle være med i siste kamp var klokkeklar før Sola kampen: "Me gruse de!!" Eivind er en mann å stole på, konkluderer Øvrebø. 

Arnt Mathiesen var sikker i sin sak etter Avaldsnestapet om at dette var det tapet vi kom til å ha denne høsten. Kanskje skal Arnt begynne å ta betaling for sine spådommer? Maen hadde jo heilt rett! For motstander på motstander ble feid av banen, og Hinna tok til slutt en ganske overlegen 1. plass i en pulje som var uhyre jevn over stort sett hele sesongen. 

Suksessen fortsetter

Hinna fortsetter å imponere. Etter at det blir klart at Lura og Eiger blir lagene som slår følge med Hinna opp en divisjon, skal det også spillet kretsmesterskap. Vi lar Øvrebø oppsummere kort:

-Det kom nesten litt overraskende på trenerene at vi måtte spille om KM. Mange følte nok at sesongen var ferdig nå. Lurakampen var gull i første og dårlig i andre omgang. Utgangspunktet for å reise ner til"hålå" og spille mot Eiger var klart, seier gav KM. Tror ikke Eiger forstod helt hva som traff dem.4-0 og to brente straffer sier sitt, sier Øvrebø. 

Som vi ser har sesongen bestått av både oppturer og nedturer. Mannen bak laget trekker fram kameratskapet og det gode støtteapparatet i nøkkelen til det gode. 

-Kameratskapet spillerene i mellom er gull. Vinnerskallene som står fram og smitter de andre er gull. Lagets evne til å snu en kamp og stå på til fløyta går er gull. Støtteapparatert med Tor, etterhvert Arnt og til slutt Henning er gull. Det å ha en så stor kapasitet som Erik med oss gir utespillerene en ro, vi vet at det står en god keeper i mål, både på treninger og i kamper, forteller Øvrebø. 

Når vi ber han trekke fram det negative må han tenke seg litt mer om. 
-Ikke lett å sett fingeren på så mye. Litt for mange skader, hvor noen av dem har vært unødvendige, spytter han inn. 

Mæle fornøyd med første sesong i rødt

Mikal Mæle ble som nevnt hentet inn etter noen år med pause fra fotballen. Likevel så vi raskt at dette var en mann med mye fotball i seg etter å ha spilt i Viking og SIF.  Han så tidlig potensialet i laget. 

-Den første uken i januar merket jeg at dette var et lag som holdt god 4. divisjonsstandard, og som måtte regnes som en av opprykksfavorittene. Etter å ha sett litt på lagene vi skulle møte gjennom sesongen var lagkameratene enig i det samme, vi skulle opp! Og det gikk jo veldig fint, forteller Mæle. 

Bli bedre kjent med råtassen Mikal: Hjemme hos Mikal Mæle

Hovedårsaken til at han valgte å gjøre comeback på fotballbanen var å ha noe å fylle hverdagen med, og komme inn i en gruppe med godt kameratskap samtidig som det var ambisjoner og kvalitet i laget. Og akkurat det fikk han, for på spørsmål om hva han syntes har vært kjekkest med sesongen er han rask.

-Alle bortekampene i Haugesund med guttaboys i bussen!

Mæle i en av mange tøffe dueller denne sesongen. (foto: Tor Anda)

Og nettopp det har vært mye av suksessfaktoren i år. Tanker om at dette vil bli en tung sesong med mye reising streifet nok mange, men istedenfor ble det stikk motsatt. Haugesundlagene har vært kjekke lag, hvor alle har tatt godt i mot oss. Foran årets sesong var det flere lag som ønsket å satse, noe som førte til en pulje med bra kvalitet og mange morsomme fotballkamper både for supportere og nøytrale.
 
Klar for 3. divisjon
Vi har fått et år med mye reising, noe som gjør at overgangen distansemessig til en divisjon høyere opp ikke blir så stor, ettersom det i år også blir et par langturer. Motivasjonen er det hvert fall ingenting å si på hos Mæle. 
 
-Den er på topp! Jeg gleder meg til å komme igang igjen, selv om det har vært deilig med en liten pause. Nå ser jeg skikkelig fram til å ta noen tunneller på vår kjære daglig leder (Hans Arne Haga) i firkant, avslutter en fornøyd Mæle. 
 
Han får støtte av hovedsjefen, som kan betrygge laget og supportere om at planleggingen er godt igang.
 
-Ja det er den definitivt. Jeg ønsker i utgangspunktet at de som "dro lasset opp" skal være med neste år også. Vi har dialog med spennende spillere, men pr dato er det bare Eskild Gilje Helgevold som er klar. Sondre Risa kommer hjem i midten av mai og vil bli med oss. Jeg har vært på cupfinale seminar og sett og hørt mye spennende. Jeg skal prøve å ta med noe av dette inn i neste års økter. Ønsker at spillerene skal lage regler for hvordan vi vil ha det, disse må vi følge, sier en forventningsfull trener. 
 
 
Til slutt er Øvrebø veldig fornøyd me at også juniorene klarte å sikre opprykk til eliten. 
 
-Flott at Frank klarte å ta jr laget opp i eliten. Jeg håper på et godt samarbeid med juniortrener og at vi sammen kan løfte fram nye talenter, avslutter Jørn Øvrebø. 
 
Strålende punktum
I år som ifjor har vi hatt avslutningsfest og botfest + obligatorisk opprykksfest. Dette har vært med på å sette et perfekt punktum på en enda mer perfekt sesong. Takk til støtteapparatet som steller i stand for oss uansett når. Det vil ikke være å overdrive når jeg påstår at vi har ett av landets beste støtteapparat til 3-4. divisjon å være. 
Botfesten ble også i år arrangert av botsjefene Geir Olav Helgøy og Lars Ueland Isachsen, noe som ble en suksess. Her var det konkurranser, og ulike poster spillerne skulle ut på, hvor noen fikk kjørt seg mer enn andre, uten at vi trenger å utdype det mer her. 
 
Vinnere av årets botfest-konkurranse. Nado, Jørn, Lars, Eivind og Joey er fornøyde.
 
Utmerkelser
Årets spiller: Trym Abrahamsen
Toppscorer: Fredrik Fossmark
Assist konge: Fredrik Fossmark
Flest kamper: Fredrik Fossmark og Mustafa Behi
Sinnataggen: Mikal Mæle (6 gule)
Andre utmerkelser: Geir Olav Helgøy, Mikal Mæle og Lars Ueland Isachsen
 
 Fornøyd gjeng etter KM-seier. 
 
 

Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter