Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

mai 2019
ma ti on to fr
2 3 4 5
8 10 11 12
13 15 16 17 18 19
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Hinnahuset 1930 - 2100

20.05.19

Hinnahuset 2.etg. 21/5 kl.18.30-21

21.05.19

Hinnahuset 21/5 kl.17.30-19.30

21.05.19

Hinnahuset 4/6 kl.20-22

04.06.19

Storbyhuset 5/6 kl.20-21

05.06.19


Hovedsamarbeidspartnere

 

 

Viktige støttespillere

 

 

Hinna er kretsmestere!

Hinna er kretsmestere!

Hinna vant tilslutt overbevisende mot Eiger i Egersund. Alt fra kampen følger..

Skrevet av Erling Olsen den 02.11.2015

Hinna måtte vinne for å stikke av med kretsmesterskapet, ettersom Eiger vant 3-1 borte mot Lura i første KM-kamp. Hinna på sin side klarte bare uavgjort mot Lura, og Eiger ville derfor være vinnere med uavgjort. Hinna manglet Bendik Aarstad, Espen Andersen, Lasse Nordhus og Henry Lohne. Men ellers reiste Hinna opp med en sterk tropp som var sugne på "edelt metall". 

Herlig ramme

Hjemmelaget hadde på forhånd gjort alt klart for en fartsfylt kamp. Vi ble godt mottatt, og Eiger gikk med på å utsette kampen 15 minutter ettersom Hinna fikk knapt med tid ettersom en en trafikkulykke i Stavanger gjorde det vanskelig for Hinna å komme fram i god tid. En plass mellom 100 og 200 egersundere hadde tatt turen til det flotte anlegget, noe som ga ekstra motivasjon for et Hinnalag som ønsket å snyte hjemmelaget for KM-festen. 

Over hundre Egersundere hadde mødt opp til KM-finalen mandags kveld. 

Kampen åpnet fartsfylt. Eiger gikk hardt ut, og tok kommando fra start. De var aggresive, og hadde masse energi. Samtidig var Hinna med på notene. Det tok ikke mer enn 4 minutter før kampens første nettkjenning skulle komme. Mikal Mæle prøver en sjelden gang skuddfoten, og gjør dette bra. Keeper må gi retur, og der er Johannes Hinna og pirker inn 1-0 ledelse til Hinna. Like etter blir muligens Eiger snytt for et straffespark når Hans Arne Haga feller en Eigerspiller, men dommer dømmer corner. 

Kampen har masse energi, og en nøytral tilskuer ville nok vært begeistret av det en så av begge lag. To lag som ikke gir hverandre mye rom, og stresser hverandre hele tiden. Vi visste Eiger ville forsøke å dobble på kantene for å slå innlegg. Dette var også hjemmelaget gode på. Anført av en god Thomas Leidland på Eiger hadde hjemmelaget det meste av banespillet, men uten å skape de store farlighetene. 

I det 34 minutt får Hinna frispark fra drøye 25 meter. Eivind Ovedal har virkelig begynt å finne formen, og har også kjørt egentrening på skudd etter treningene den siste tiden. Det var derfor fult fortjent at veteranen skulle få prøve seg. Og Ovedal gjorde ingen feil, og fyrte av ett skudd selv Ronaldo ville vært stolt av. Knallhardt i keepers venstre kryss, og 2-0 til Hinna. Mange vil påstå at det var litt mot spillets gang ettersom Eiger har mest ball, men ufortjent var det heller ikke. 

Eigers største sjanse kommer etter corner, hvor det er mye klabb og babb rundt Trym Abrahamsen som får gjort en fin redning, men må gi retur. Der får tilslutt Martin Ueland klarert ballen vekk. Mange så nok den i mål, men heldigvis spratt ballen vår vei, og dermed kunne Hinna gå til pause med en 2-0 ledelse. 

Trym Abrahamsen tok det som kom i første omgang. 

I pausen kom Fredrik Fossmark inn Mustafa Behi på vingen. Fossmark har startet alle 44 seriekampene siden overgangen fra Vaulen ifjor, men en forsinkelse i flytrafikken forhindret Fossmark fra å starte. 

2. omgang starter med ett smell og Eiger går rett i angrep. Det tar ikke mange sekundene før en Eigerspiller blir spilt alene gjennom, men blir presset av Ueland, og Trym Abrahamsen får skuddet rett på seg, og fanger sin egen retur. Der kunne det fort hjemmelaget fått sin redusering, og ny giv. Istenfor å fortsette trøkket, tar Hinna mer og mer over. Kampen er preget av mye kriging, unødvendige etterslengere, og masse entusiasme, akkurat slik det skal være i en KM-finale. 

Straffe-sløseri

Hinna og Artemiy Voronkov blir i det 70. minutt spilt fri på høyrekanten, han dribler seg innover, og skyter ballen opp i hånda på en Eigerspiller. Dermed straffespark til Hinna, og Geir Olav Helgøy gjør seg klar. "Helten" har vært sikker som banken ellers i år, men skyter ballen knallhardt over mål. Speaker forsøker å hisse på seg Helgøy, uten at det klarer å vippe Hinna-gutten av pinnen, som ellers gjør en strålende kamp på midten. 

Mange på Hinna benken frytet nok at dette ville gi Eiger ny giv, og at det muligens kunne føre til at hjemmelaget kom inn i kampen. Istedenfor dreper Hinna all tvil når de går opp til 3-0 på lekkert vis. Martin Ueland slår en lang krosser over til Artemiy Voronkov som slår inn på bakre stolpe hvor Eivind Ovedal banker inn sitt andre for dagen. 

Hinna har nå full kontroll på kampen, og Eiger begynner å bli frustrerte og spille unødvendig stygt. Dommeren mister til tider litt kontrollen på kampen når han ikke får med seg stygge etterslengere fra et frustrert hjemmelag. Da er det ekstra deilig når Hinna legger på til 4-0. Voronkov legger ballen til Johannes Hinna fra høyresiden. Han gjør ingen feil, og også han får sitt andre for dagen. 

Minutter senere får Hinna nok et straffespark når Mikal Mæle felles alene med keeper. Denne gang er det Fredrik Fossmark sin tur til å prøve å overliste keeper. Men også han brenner, og går for kraft, men treffer keepers beste venn, stolpen. Det spiller ingen rolle, og Hinna ror i land en overbevisende 4-0 seier. 

Obligatorisk lagbilde etter KM-seier. 

Kunne slippe jubelen løs

Dermed sikret Hinna sin fortjente KM-pokal, og kan derfor skryte på seg tittelen som 4. divisjons beste lag. På forhånd ble vi spådd som det dårligste laget av de nyopprykkende lagene. Dette har vi motbevist gjennom å på svært uheldigvis spille uavgjort mot Lura, samt knuse Eiger. Sistnevnte framsto som et godt kollektivt lag, som kjempet hardt, men tilslutt måtte gi tapt. Eiger framsto som langt mer vassere en Lura, og var både fysiske og godt samspilte. I to gode kamper, mellom tre gode lag, sitter altså Hinna igjen som vinnere. Vi har gjennom høsten vokst, og blitt et enda bedre lag. I dag var vi gode i alle ledd, og når alle er så påskrudd som idag er vi vanskelige å møte. Flere står idag fram og viser seg fra sin beste side. Vi må si oss fornøyd med 4-0 i en så tøff kamp, når vi i tillegg har brent 2 straffespark. Vi håper å møte både Eiger og Lura igjen til neste år!

Dermed er sesongens siste kamp spilt, og det eneste som gjenstår er avslutning og botfest. En oppsummering av årets sesongen kommer etter hvert, men nå skal vi først feire at en fantastisk høst og sesong er over!

KAMPFAKTA

Kretsmesterskapet 2015, Eiger - Hinna 0-4

Hålå Kunstgress, 200 tilskuere

Dommer: Mischa Kellerhals - God, men kunne slått mer ned på etterslengere

LAGOPPSTILLING 4-4-2 BØRS  

1. Trym Abrahamsen

2. Martin Ueland      

4. Lars Vigeland

17. Hans Arne Haga

16. Torstein Helle Meling

9. Artemiy Voronkov

10. Geir Olav Helgøy

8. Mikal Mæle

15. Mustafa Behi

18. Eivind Ovedal

6. Johannes Hinna

 

5

7    

5

5

5

5

5    

  

  BB

 

 

 INNBYTTERE                  BØRS    

Lars Ueland Isachsen

Martin Asserson

Håvard Landråk

Fredrik Fossmark

Gaute Schei

3

3

3

 

 


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter