oktober 2018

Hinnahuset 24/10 kl.17.30-19.30

24.10.18

Lokaloppgjør i siste seriekamp

Møter Sunde i Hinnas farvel med 4. divisjon. Og hvem blir årets poengkonge og toppscorer?

Skrevet av Erling Olsen den 15.10.2015

Det har vært en deilig uke sett med Hinna øyne. Vi har fått masse gratulasjoner og møtt med stormende jubel og applaus av yngre lag under tirsdagens trening. Men før vi kan sette det endelige punktum, og for alvor slippe jubelen løs, møter vi hardtkjempende Sunde på fredag.

Laget fra kvernavik var av mange spådd rett ned der de kom fra, altså 5. divisjon. Men de gule og svarte har motbevist alle skeptikerne og levert en solid sesong over all forventning, og må ses på som sesongens store overraskelseslag. Ikke bare vinner de fotballkamper, men de har også et herlig engasjement under og rundt kampene, noe som forteller at laget absolut hører hjemme i divisjonen. Før fredagens kamp ligger Sunde på 5. plass med 31 poeng, ett mer enn tabellnabo Skjold. Begge lagene skal ut i en tøff kamp, hvor Skjold møter Vedavåg Karmøy. Vi ønsker uansett Sunde lykke til på fredag!

Les også: Det var synd det, Sunde

Sundes kampprogram: Gratulerer Hinna med opprykket

For noe hjelp fra Hinna leiren blir det neppe. Vi ønsker å avslutte sesongen med stil, og ikke rykke opp på grunn av målforskjell. Vi har vært stabilt gode gjennom hele sesongen, og skylder oss selv å gjøre en god kamp selv om vi har lite å spille for. Likevel er det en fin test foran KM-kampene som kommer mot Lura og mest sannsynlig Eiger, som begge er puljevinnere i de to andre avdelingene, og som blir med Hinna opp i 3. divisjon. Troppen er heltent og klar, og av forfall er det bare Johannes Hinna, Hans Arne Haga og Eivind Ovedal som er uaktuell til fredagens batalje. Geir Olav Helgøy er tilbake fra reise, og Henry Lohne og Lasse Norhus er igjen tilbake i troppen.

Begge lags tropper er klare, og finnes her.

Tett i toppen

Det som fortsatt ikke er sikkert er hvem som stikker av som børsvinner for 2015 sesongen. Fjorårets vinner Fredrik Fossmark har nå ett poeng mer en sisteskansen Trym Abrahamsen, mens Mikal Mæle kan komme á poeng med Fossmark om han sikrer seg bestemannsprisen. De to førstnevnte har riktignok en kamp mer spilt enn Mæle, som neppe gir opp av den grunn. Vi ønsker dem lykke til alle tre.

Fossmark skiller seg også ut på assist og toppscorertoppen. Faktisk leder han begge med 14 mål og 15 assist. Gaute Schei er nærmeste utfordrer i målprotokollen, og se ikke vekk ifra at den høyreiste spissen putter minst ett mål, noe som gjør at de to er likt. Schei har nemlig 13 nettkjenninger. Johannes Hinna er også helt i toppen med 12 mål, men ettersom han nok ikke blir klar til fredagens kamp er det løpet kjørt. Uansett har unggutten gjort en svært imponerende figur i sin første sesong som fullkommen A-lagsspiller. Eivind Ovedal er den eneste som kan snyte Fossmark som assistkonge. Lynvingen har 12 assist, men er ikke med i fredagens tropp.

For full oversikt over alle spillernes statistikk gjennom årets sesong, klikk her.

Trym er helt i toppen på børsen. (foto: Tor Anda)

Vi håper mange tar turen til årets siste seriekamp. Kampstart er 19:00 på Sunde!