Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

oktober 2020
ma ti on to fr
2 3 4
5 6 8 9 10 11
12 13 16 17 18
19 20 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Hinnahuset 21/10 kl.17.30-21.00

21.10.20


Hovedsamarbeidspartnere 

 


  

 

Viktige støttespillere

 

 

Sølv til Hinna G02 i HamKam Talentcup 2015

Sølv til Hinna G02 i HamKam Talentcup 2015

Hinna G02 tok opp kampen med 64 av landets beste 2002-lag helgen 10-11 oktober i HamKam Talentcup. Etter 7 kamper på to dager kunne vi reise hjem med sølvmedalje etter finalekampen mot Nordstrand. Flott prestasjon av guttene i det som må være den turneringen i Norge som har tøffest kamp program.

18.10.2015

Det ble sølv til Hinna G02 i HamKam Talentcup 2015. Etter å vunnet 3-0 mot Bærums Verk Hauger, 3-1 mot Vestre Aker og 5-0 mot Lisleby i innledende puljespill på lørdag så var Hinna G02 som puljevinner klar for A-sluttspillet søndag. Her ble det først seier 2-1 over Aalesund Alliansen (bylag) i 1/8-finalen, deretter seier 2-1 mot hjemmelaget HamKam i kvartfinalen og så seier i semifinalen 1-0 mot Drammen (bylag) etter en briljant kamp av våre gutter. Finalen mot Nordstrand endte med tap 3-5. Vi gratulerer Nordstrand med seieren men er litt ergerlige over at vi ikke klarte å vise oss fra vår beste side i finalen. 

Men la oss begynne med begynnelsen; Fredag ettermiddag var vi framme på Scandic Hotel på Hamar. Etter en god middagsbuffet på hotellet så var det spillermøte hvor guttene ble planer og taktikk for helgen ble gjennomgått. Guttene var tydelig glade for å være sammen igjen etter en hel uke med høstferie og veldig klare for nye store opplevelser på fotballbanen. Møtet endte med enighet om å gå for seier i HamKam Talentcup og da vi forlot møtet så var ingen i tvil om at det var et mål godt innenfor vår rekkevidde. 

Det var tidlig i seng slik at vi var klar til frokost kl 06:45 lørdag morgen og til første kamp kl 9 mot Bærums Verk Hauger på Børstad kunstgress. Banen ligger i gangavstand fra hotellet og etter frokost ruslet vi rolig til banen i skarpt og fint høstvær.

 

Forholdene for oppvarming før kampen var ikke de beste men vi fant en humpete gressplen slik at guttene kunne komme i gang før kampen. DJ Even, med sitt mobile diskotek på slep, så på klokken. Da den slo 8:15 synes han at alle i Hamar by burde stå opp. Derfor skrudde han opp volumet på max og mixet hits fra VG-listen for å akkompagnere oppvarmingen. De mange naboene, og resten av Hamar by, satte garantert pris på å våkne på lørdags morgen til vår faste DJ’s spennende potpurri av hits.

Kampen ble blåst i gang kl 9. Vi etablerte raskt kontroll over kampen og scoret allerede etter 3 minutters spill. Selv om Bærums Verk Hauger ikke var noe dårlig lag så var vi både raskere og hardere. Før kampen var omme så hadde vi puttet på to mål til og vant komfortabelt 3-0 og alle i 17-manns troppen vår fikk godt med spilletid. En god begynnelse med andre ord.

Etter kampen ruslet vi tilbake til hotellet. Stig og Harald hadde vært avgårde til Kiwi for å kjøpe brødmat, pålegg, bananer og sjokomelk slik at guttene fikk påfyll av energi før neste kamp et par timer senere mot Vestre Aker. 

Kampen mot Vestre Aker ble spilt på Vang kunstgress som lå noe lengre vekke fra hotellet. Minibusser ble rekvirert for å få reisefølget med spillere og foreldre på plass. DJ Even skapte partystemning igjen under oppvarmingen og da dommeren blåste kampen i gang så var vi klare. 

 

Dette var for øvrig ikke siste gang dommeren blåste i fløyta og denne kampen ble et møte med en annen dommerkultur enn det som vi er vant til, men som vi så tendenser til under kampene på østlandet under Adidas Cup tidligere i høst. Duellspill blir nesten ikke tillatt, og gule (og røde) kort faller nesten ut av lommen til dommeren. Dette er selvsagt likt for begge lag men som sagt ganske ulikt det som vi er vant til i hjemlig spill. (Kommentarer om pysete østlendinger kan skrives inn her: ___________________________________ ).

Til pause stod det 0-0 selv om vi hadde overtaket. I andre omgang løsnet det imidlertid og vi vi puttet etter hvert på 3 mål. Vestre Aker reduserte riktignok på straffe men vi var i realiteten aldri truet. 

Guttene begynte å merke kjøret og vi tøyet godt ut før vi dro tilbake igjen til basen vår på hotellet. Det var flere som savnet Fia nå, innsatsen hun gjorde under Dana Cup var uvurderlig med å tøye ut guttene og lindre de forskjellige plagene.

Etter litt mat så var det hvile på rommet før dagens siste kamp mot Lisleby fra Fredrikstad som skulle spilles på selveste Briskeby Stadion. Dette hadde vi gledet oss spesielt til, det er en fantastisk opplevelse å spille kamper på denne ærverdige arenaen som har store tribuner, flomlys og storskjerm. Lisleby hadde vunnet sine foregående kamper med større margin enn oss og ledet puljen. Kun seier var derfor godt nok for å komme seg til A-sluttspillet.

Gutta var tente og presset Lisleby tilbake fra start. Vi gikk kjapt opp til 1-0. Spillet satt bra, keeper og forsvaret var bunnsolide som vanlig, midtbanen var drivende gode og angriperne var aggressive og bevegelige. Målene rant inn utover i kampen og vi ga oss ikke før det stod 5-0. Lisleby ble mer og mer slitne og seiersmarginen kunne godt vært større til slutt. Veldig kjekt å spille en god kamp på Briskeby og vi var godt fornøyd da kampen var slutt. 

Resultatene fra de andre kampene ble sjekket opp på mange mobiler og vi så med forventning fram til morgendagens A-sluttspill. Men først var det middag på hotellet og en avslappende kveld, guttene satt i flokk med nesene oppi mobiltelefonene mens de voksne samlet seg rundt bordene i lobby’en.

Søndag morgen startet dagen med en liten rusletur rundt hotellet før frokost. Vår første kamp var ikke før kl 11 på Fart kunstgress, ca 20 minutters kjøring fra hotellet i retning Elverum.  

For alle anglofile i følget så var det stort endelig å besøke Fart Stadion og kjenne på den helt spesielle atmosfæren der.

Anlegget til Fart var for øvrig imponerende fint med stort klubbhus, flere baner og stadion med tribuner. Vi skulle spille 1/8 finale mot Aalesund Alliansen, et lag som på forhånd var nevnt som en av kandidatene til å vinne turneringen. I praksis er dette et bylag fra Aalesund og spillerne er hentet fra flere klubber til denne turneringen.

Kampen begynte bra for vår del med godt og bevegelig spill og allerede etter 10 minutters spill gikk vi opp i 1-0 ledelse. Aalesund kom imidlertid mer og mer tilbake i spillet utover i omgangen og utlignet til 1-1 like før pause. Etter 5 minutter i andre omgang gikk vi opp til 2-1 etter et fint frispark. Ikke lenge etterpå fikk Aalesund gult kort og måtte spille med 10 spillere i 5 minutter. Kampen ble hard og Aalesund kastet seg framover på banen for å få utligning, de slo mange lange harde baller framover mot angrepet sitt men forsvaret vårt stod fjellstøtt i mot. Det var likevel en lettelse da dommeren blåste av kampen og vi kunne slippe jubelen løs etter en godt gjennomført kamp.

Nå var det mindre enn to timer til neste kamp, kvartfinalen mot hjemmelaget HamKam på Hias kunstgress, en snau halvtimes kjøretur til andre siden av Hamar. Spillerne tøyde ut stive muskler etter beste evne og fikk litt mat og hvile i klubbhuset til Fart før vi satte oss i minibussene igjen med kurs mot Hias kunstgress. Vel framme på Hias så la spillerne seg på gresset for ende litt mer hvile og nøt den flotte utsikten over Mjøsa mens de forberedte seg til neste kamp. 

HamKam hadde forsterket laget sitt med gode spillere fra regionen og fremstod som enda bedre enn da vi møtte dem i Dana Cup i sommer. Guttene mobiliserte imidlertid som vanlig og tok ledelsen 1-0 etter straffe ganske tidlig i kampen, en ledelse som vi holdt fram til pause. Guttene kvernet videre i andre omgang og la ned en formidabel innsats. Tobias sprang opp og ned på vingen og fikk vist fram sin voldsomme løpskapasitet. Da han så i fart ble taklet stygt bakfra, og tok telling, så fryktet vi det verste og at Tobias var alvorlig skadet. Tobias hadde store smerter i hælen men heldigvis så kunne kirurg Beate raskt konstatere at det ikke var alvorlig. Etter noen minutter på sidelinjen så var Tobias heldigvis klar til å fortsette. Like etter var vi kvikt framme og øket ledelsen til 2-0 og selv om HamKam fikk straffe og reduserte til 2-1 så holdt vi greit unna på slutten. Dommeren blåste til slutt av kampen og vi kunne fornøyd se fram til semifinale mot Drammen på Briskeby Stadion halvannen time senere.

Guttene var slitne men etter uttøyning og energipåfyll så fokuserte de rett over mot neste kamp. Drammen representerte også et bylag men med utgangspunkt i akademiet til Strømsgodset.  

Rammen rundt denne kampen var fin og stemningen på Briskeby Stadion var upåklagelig. Drammen viste seg å være et velspillende og godt lag, her måtte vi vise oss fra vår beste side for å komme til finalen. Og det gjorde vi virkelig. Spillet vårt var satt godt med gode pasninger og bevegelser i alle lagdeler. Ballen gikk fort og presist, spillet ble vendt, duellene var harde og vi kom til sjanser. Med to gode lag på banen stod det fortsatt 0-0 da vi var kommet til pausen. Midtveis i andre omgang scoret vi med heading på første stolpe fra et hardt innlegg fra siden. 1-0 og finale i sikte. Guttene stod på videre og vi fikk flere gode målsjanser mot slutten av kampen, kampen ebbet ut og vi kunne se fram til finale….hvilken utrolig prestasjon av guttene! Dette var en stor kamp med spill på høyeste nasjonale nivå av to gode lag og hadde egentlig vært en finale verdig.

Men nå var vi veldig slitne og det var bare en times tid til finalen skulle spilles. Vi fant et rolig rom under Briskeby’s store tribuner og spiste litt, masserte slitne bein og slappet av så godt vi kunne. Kaptein Larsi ble hentet ut av arrangøren til TV-intervju før finalen og spenningen bygget seg opp. Til finalen var det innmarsj og opprop av begge lag og en fantastisk ramme rundt kampen. 

HamKam Talentcup er en knalltøff turnering for de lagene som er med helt til slutt. Syv kamper på to dager er mye og nivået er høyt. I tillegg til de lagene som vi hadde spilt mot så var lag som Nordstrand, Skedsmo (..å hvor lyst vi hadde til revansjere Dana cup finalen..) og Vesterås (Sverige) også med slik at i A-sluttspillet er nivået svært høyt, spesielt når en tar hensyn til at flere av lagene er å anse som bylag mer enn klubblag. I sluttspillet fikk vi virkelig den harde matchingen som vi var ute etter men utfordringen er som sagt at alle kampene kommer i løpet av kort tid.

I finalen skulle vi spille mot Nordstrand. De hadde en tøff semifinale mot svenske Vesterås i beina men hadde muligens hatt litt lettere kamp program enn oss helgen sett under ett.

Etter innmarsj og opprop så var vi i gang, eller det vil si at Nordstrand var i gang. Før vi visste ordet av det så ledet de hele 3-0…! Guttene våre hentet fram krefter fra den dypeste krypkjeller og før pause så hadde vi redusert til 3-1. I første del av andre omgang reduserte vi ytterligere til 3-2. Nå øynet vi håp og flyttet spillere opp i banen. Men lykken stod oss ikke bi og Nordstrand økte til 4-2 etter straffe. Like etterpå økte de til 5-2 før vi reduserte til 5-3 mot slutten av kampen. Vi kunne bare gratulere Nordstrand med seieren, de er et velspillende og sympatisk lag å spille i mot. 

Vi tok imot pokalen for andre plass i turneringen og klappet for vinner Nordstrand før vi måtte springe til den ventende bussen utenfor Briskeby Stadion. Med to timer til flyavgang på Gardemoen så hadde vi ikke tid til å dusje men heiv oss rett i bussen og satte kursen sørover på E6 (den strakaste vei’n) mot flyplassen. Det ble sent hjem, flyavgangen vår ble etter hvert utsatt til midnatt, og vi var ikke i seng før langt på natt.      

 

Litt skuffet er vi over at vi ikke gikk helt til topps men du verden for en innsats fra guttene det var å sikre sølvplassen i denne tøffe turneringen. All ære til guttene, trenerne, støtteapparat og de trofaste supporterne som heiet laget fram selv når kreftene var i ferd med å ta slutt.  

Resultater:

 

 

 

 

 

 


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter