Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

januar 2020
ma ti on to fr
2 3 4
10 11 12
16 17 18 19
24 25 26
29 31
Hinnahuset 22/1 kl.20.15-21.30

22.01.20

Hinnahuset 23/1 19.30

23.01.20

Hinnahuset 27/1 kl.18

27.01.20

Hinnahuset 28/1 kl.18-19

28.01.20

Hinnahuset 30/1 kl.18-20.30

30.01.20


Hovedsamarbeidspartnere 

 


  

 

Viktige støttespillere

 

 

Sliteseier mot Skjold

Sliteseier mot Skjold

Hinna nærmer seg noe stort etter ny 3-poenger på Haugalandet.

Skrevet av Erling Olsen den 03.10.2015

Hinna måtte vinne for å opprettholde luken til Vedavåg Karmøy på tre poeng mot Skjold. Oppladningen kunne vært bedre, ettersom en tragisk ulykke skapte forsinkelser for et Hinnalag som er vandt til å ha god tid før kampene i Haugesund. Heldigvis var Skjold imøtekommende og godtok vårt ønske om å utsette kampen en halvtime. En kamp som skulle vise seg å inneholde lite finspill, men mye nerver..

I lett duskregn og flomlys var det en nervøs åpning på kampen hvor begge lagene slo mye langt. Tutchene satt ikke slik de skulle og verken Hinna eller Skjold klarte å sette skikkelig preg på kampen. Kampens første store sjanse kom etter dødball fra høyresiden. "Helten" Helgøy slo en presis ball inn i feltet som ble avsluttet knallhardt via keeper og i tverrlegger. Etter mye klabb og babb fikk Skjoldspillerne tilslutt avverget. 

Senere var det vertene som markerte seg. Etter slurv i Hinna forsvaret fikk en Skjold spiller stå på 5-meter å avslutte, men en utrusende Trym Abrahamsen fikk avverget med en god redning. 

Skjold viste at den gode formen de har vist ikke bare var noen blaff. De var aggresive og stresset et passivt Hinnalag til å slå mye langt. Men som mange topplag med flyt gjør, så scorer Hinna på et viktig tidspunkt i kampen. Artemiy Voronkov, som beskriver seg selv som "i storform" om dagen gjor nettopp det formspillere ofte gjør, nemlig å score mål. Hinna angrep på høyresiden, og Mikakl Mæle fikk flikket videre til Voronkov som fikk ballen på 20 meter. Han buet ballen opp i keepers høyre kryss utagbart, og 1-0 til Hinna. Det resultatet sto seg også til pause. 

Andre omgang åpnet forykende, og Hinna burde gått opp til 2-0 etter at "Helten" Helgøy dro av to mann og kom alene med keeper på 5 meter. Han gjor derimot det helter ikke gjør, nemlig å sette ballen midt på keeper. Dette skulle bare bli starten på Hinnas sjansesløseri.

Andre omgang var av langt bedre kvalitet enn den første, og begge lag klarte å holde ballen mer på bakken enn i luften slik den første stort sett besto av. Skjold får sin største sjanse når en Skjoldspiller blir spilt alene gjennom på venstresiden, men også denne gang blir hjemmelaget hindret scoring av en god Abrahamsen. 

Hinna ruller opp flere gode angrep, men Skjolds keeper gjør en god kamp og hindrer ved flere anledninger bortelaget i å gå opp i en mer komfortabel ledelse. Sisteskansen er derimot ikke like heldig når en Skjoldforsvarer slår ballen tilbake til keeper Håkon Bådsvik som bommer på ballen, men får med et nødskrik tak i ballen igjen med hendene. Dommer velger likevel til hele Grindes forbausing å ikke blåse inndirekte frispark for tilbakespill. 

Bådsvik gjør det likevel godt igjen når "Helten" Helgøy fyrer av et frispark fra 25 meter knallhardt i keepers høyre hjørne. 

Siste kvarteret består i at Skjold fibrilsk prøver å utligne, uten at de produserer de store farlighetene. Det fører likevel til at Hinna får muligheten til å kontre, og det er utrolig at Hinna ikke klarer å legge på til 2-0. Skjold får en siste mulighet på overtid når de får frispark på 17-18 meter, men skuddet blir blokkert og Hinna kan puste lettet ut. 

Mange tøffe dueller mot Skjold. Her fra vårkampen på Hinna. (Foto: Tor Anda)

Dermed tar Hinna en sterk borteseier i en ikke alt for god og vellspilt fotballkamp. Likevel framstår vi som solide selv med en dårlig oppladning og flere forfall på sentrale spillere. Men vinnerviljen i laget, samt at laget har enkeltspillere som er med å avgjøre kamper gjør at Hinna tar tre poeng idag. Dermed er Hinna i teorien kun 3 poeng unna å sikre seg opprykket til 3. divisjon. Selv om Vedavåg Karmøy vant sin kamp borte mot Torvastad, har Hinna vesentlig bedre målforskjell som gjør at laget fortsatt vil gå seirende ut selv med et tap. Djerv 1919 tok farvell i opprykkskampen etter at de kun klarte 3-3 borte mot bunnlaget Skudenes. Hinna møter Sola 2 på hjemmebane neste torsdag, og Sunde uken etter. Ingenting er avgjort, men utsiktene ser veldig lyse ut!

Tabellen

Haugesunds avis skriver om opprykkskampen

Hinna 4-4-2

Trym Abrahamsen, Torstein Helle Meling, Hans Arne Haga, Lars Vigeland, Mustafa Behi,- Artemiy Voronkov, Geir Olav Helgøy, Mikal Mæle, Fredrik Fossmark -Gaute Schei, Johannes Hinna

Bennyttende innbyttere: Mahamadou Yussif

KAMPFAKTA

Skjold - Hinna 0-1

Grinde kunstgressbane

Tilskuere: 50

Dommer:Ole Petter Grindheim

Mål: Artemiy Voronkov

Gule kort: Mahamadou Yussif

SPILLERBØRS


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter