Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

mai 2019
ma ti on to fr
2 3 4 5
8 10 11 12
13 15 16 17 18 19
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Hinnahuset 4/6 kl.20-22

04.06.19

Storbyhuset 5/6 kl.20-21

05.06.19

Hinnahuset 12/6 kl.18.30

12.06.19

Hinnahuset 19/6 kl.17

19.06.19

Hinnahuset 19/6 kl.17

19.06.19


Hovedsamarbeidspartnere

 

 

Viktige støttespillere

 

 

En seier for historiebøkene

En seier for historiebøkene

Scoringskåte Hinnagutter tok imot Vats/Skjoldar torsdag kveld

Skrevet av Geggi Helgøy den 25.09.2015

Det ble en langt mer underholdene kamp for dem som valgte å stoppe på Hinna stadion for å se oppgjøret mellom Hinna og Vats/Skjoldar enn de som tok turen videre ned til Viking stadion for å se semifinalistene.

Før oppgjøret ble det fastslått at Vats/Skjoldar var et lag som skulle slås. Et lag som topper divisjonen skal slå et lag i nedrykkstriden, men det var et stort fokus på at det ikke skulle skje et feilskjær her. Tre poeng mot et lag i toppstriden eller tre poeng mot et lag i bunnen er like viktige poeng. Og Hinna spillerne viste så absolutt at dette var en oppgave de ikke hadde tenkt å ta lett på!

For Hinna åpnet kampen med et brak, og det var kun spilt et par minutter når første scoring ble klikket inn på tavlen. En lang ball ble spilt opp på Eivind Ovedal som la ballen fint ned til Gaute Schei. Ballen ble lagt fint til rette og ble deretter dunket ned i venstre hjørne. 1-0 til Hinna og dette var bare begynnelsen på en kveld som skulle vise seg å være et resultat for historiebøkene.

Det var klart og tydelig at analysemannen til Viking var interessert i å avgjøre denne kampen i første omgang, for i løpet av omgangen var han frempå tre ganger, og de endte alle i uttelling for goalgetteren. Først satte han en retur fra et skuddforsøk fra Fredrik Fossmark, før han fikk en tap-in foran mål.

Hinna ga seg ikke før det stod 5-0 på tavla til pause. Høyrebacken til Vats/Skjoldar fant nok fort ut at han ikke var mann nok for oppgaven ikveld, da han møtte en Fossmark i storform. Med selveste daglig leder for Hinna bak seg på backen følte nok Fossmark at han slapp unna det defensive ansvaret og fikk slått seg løs fremover. For det var på Hinnas venstreside det meste skulle skje i førsteomgangen på denne regntunge torsdagskvelden. Mikal Mæle fikk lagt på til 4-0 etter en forsering av nevnte Fossmark, og Fredrik fikk selv lagt på til 5-0 etter en fin gjennomspilling av Geir Olav Helgøy.

(Schei leverte så absolutt varene i første omgang)

5-0 stod det på scoringstavla da dommeren blåste av til pause, og en kan vell gå så langt i å si at kampen var avgjort allerede da. Men mye vil ha mer, og Hinna var utrolig ivrige på å fikse den allerede så flotte scoringsstatistikken. Når det er så jevnt i toppen som det er, kan målforskjellen vise seg å være viktig. Hinna ble enige om å nullstille og konsentrere seg om å vinne andre omgang også. For som trener Øvrebø sa i pausen: «Det som blir utfordringen nå er å nullstille og spille like bra i andre omgang».

Men det skulle ikke vise seg å være et problem for guttene ikveld. Hinna gjorde tre bytter i andre omgang. Arne Martin Hagenes tok plassen mellom stengene for Trym Abrahamsen som nok har hatt travlere dager helt bakerst. Gaute Schei og Espen Andersen ble erstattet av Erlend Billingstad og Lars Vigeland. Vikingguttene fikk dra ned for å se arbeidsgiveren spille om finaleplass i cupen.

Andre omgang startet like fartsfylt som den første og 15 minutter ut i omgangen var det fire nye mål på scoringstavla. Lars Vigeland fikk satt sitt inn første mål for Hinna på en retur på en corner, Mikal Mæle hadde tatt på seg sprintskoene for anledningen og rykket gjennom forsvaret for å så sette inn sitt andre for dagen, og Geir Olav Helgøy la på til 8-1 på straffe. Innimellom her fikk Vats et lite trøstemål da de fikk kjempet ballen i mål eller klabb og babb på en corner.

En poengkåt Torstein Meling fikk etter sine hyppige bidrag offensivt endelig assisten sin, da han slo et frispark tidlig i bakrom på Fossmark som da satte sitt andre for kvelden. Erlend Billingstad fikk også satt inn sitt første for Hinna etter gjennomspilling av offsidekongen Mustafa Behi.

Kveldens siste scoring kom etter at Thomas Lager ble spilt fint gjennom på venstresiden og fikk lagt inn til Fossmark. Der dro han fint av motstanderen og la ballen fint utagbart nede i venstre hjørne.

Det stod 11-1 på scoringstavla, da en dommer som sikkert håpet på å rekke Viking kampen, blåste av etter 89 minutter spilt. Etter hattrick av både Fredrik Fossmark og Gaute Schei kan en være veldig fornøyd med uttellingen til angrepspillerne denne kampen. Trener Jørn Øvrebø uttalte i kjent Football Manager stil da han fikk spørsmål om Fossmark etter 3 mål og 4 assist etter kampen: «Han presterte bra, men jeg forventer samme uttelling hver uke». 

(Strike a pose av målmaskinen Fossmark)

Hinna 4-4-2

Trym Abrahamsen, Torstein Helle Meling, Bendik Aarstad, Espen Andersen, Daglig Leder,- Mustafa Behi, Geir Olav Helgøy, Mikal Mæle, Fredrik Fossmark -Gaute Schei, Eivind Ovedal

Bennyttende innbyttere: Lars Vigeland, Arne Martin Hagenes, Erlend Billingstad, Frode Amdal, Martin Asserson

KAMPFAKTA

Hinna - Vats/Skjoldar 11-1

Hinna Stadion

Tilskuere: 4

Dommer: David Thomas Tremblay

Mål: Gaute Schei x3, Fredrik Fossmark x3, Mikal Mæle x2, Geir Olav Helgøy, Lars Vigeland, Erlend Billingstad

 

 

Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter