Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

januar 2021
ma ti on to fr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Hovedsamarbeidspartnere 

 


 

 

  

 

Viktige støttespillere

 

 

Hinna G02 er Norgesmestere!!

Hinna G02 er Norgesmestere!!

Hinna G02 er Norges beste lag etter seier i Adidas Cup 2015. I finale helgen i Oslo ble det først seier mot Drøbak/Frogn i semifinalen og så mot KFUM Oslo i finalen. For en gjeng, for noen vinnerskaller og for et lag!!

21.09.2015

En fantastisk helg i Oslo ble kronet med gull etter 2-0 seier mot KFUM Oslo i finalen og gutta kunne slippe jubelen løs da gullpokalen ble hevet til værs.

Men la oss ta det hele fra begynnelsen; Adidas Cup arrangeres av Vålerenga Fotball og er uoffisielt Norgesmesterskap i aldersklassene 13-16 år. Kampene avvikles først regionalt og deretter, dersom laget går videre, over større geografiske avstander før en til slutt eventuelt spiller finale i Oslo på Vålerenga’s treningsanlegg på Valle.

I begynnelsen av sesongen og etter trekningen av Addidas Cup så havnet Hinna G02 i innledende pulje med Bryne, Randaberg og Djerv 1919. Første kamp gikk mot Randaberg tidlig i mai. Vi fikk satt kampen opp på vår nye kunstgressbane og fikk laget en fin ramme rundt kampen men innmarsj, musikk og speaker. Trener Kenneth fikk endelig realisert guttedrømmen med å snakke i mikrofon over høyttaleranlegget på Hinna Stadion. I tillegg til å bruke sin langt bærende trenerstemme så skrudde han volumet opp til 11 og ønsket velkommen og leste opp lagoppstillingene til de fremmøttes store fornøyelse. Ja, det ble meldt at også på Rema 1000 i Hinnakrossen, en liten kilometer borte, kunne de høre Kenneth’s stemme høyt og tydelig denne flotte vårkvelden.

Kampen og spillet levde opp til den flotte rammen og vi vant komfortabelt 5-0 over Randaberg. En flying start på Adidas Cup med andre ord.

I midten av mai tok vi imot Bryne på den gamle kunstgressbanen og vant greit 6-2. Fra sentralt hold i Hinna ble det insistert på at til denne kampen så var den nye banen «opptatt» og at, nei, Kenneth fikk ikke bruke høyttaleranlegget på den nye banen til å drive speakertjeneste under kampen på den gamle banen. Kenneth’s argumenter om at det bare var å skru opp lyden «litt», slik at lyden bar de 100 meterne bort til gamlebanen, vant av en eller annen grunn ikke fram.

Siste kamp i innledende puljespill var mot Djerv 1919 fra Haugesund. Dette ble en tøff kamp mot en velspillende og hardt kjempende motstander. Vi dro til slutt i land en fortjent 3-2 seier men ikke etter at Djerv 1919 hadde ledet i lengre perioder av kampen. Etter kampen inviterte vi våre gjester på bankett i Storbyhuset og koste oss med mat og drikke sammen med dem.

 

Djerv 1919 har omtalt kampen på sin nettside her http://kxweb.no/portal/theme/organization/news/show.do?id=9323050

Etter innledende puljespill så tabellen slik ut:

 

I 1/16-dels finalen ble Søgne fra Sørlandet trukket ut som vår motstander. Vi ble raskt enig med motstander om å avvikle kampen i Moi, omtrent halvveis mellom Hinna og Stavanger. Moi sitt anlegg er kjempeflott med fin bane og fantastisk flott klubbhus og vi ble godt tatt imot på alle vis. Det var sterk vind under første del av kampen men G02-maskinen malte som den skulle. Vi fikk en grei 5-0 seier mot Søgne og kunne ta sommerferie vel vitende om at vi var klar til 1/8 finale mot Fana i august.

Kampen mot Fana ble også spilt på nøytral bane, denne gangen i Etne. Det ble en fin ramme rundt kampen også her. Kenneth var usikker på om han fikk tilgang til høyttaleranlegg så han tok likegodt med sitt eget hvor han, og DJ Even, pisket opp stemningen før kamp med hits fra 80-tallet.

Fana var et bra lag som var godt organisert og hadde en god keeper. Kampen startet og G02 maskinen malte som den skulle og vi gikk opp i ledelsen 1-0 ganske tidlig i kampen. Vi hadde mange og store sjanser til å øke ledelsen men ballen ville ikke i mål. Sluttresultatet ble 1-0 og jubelen kunne slippes løs. Nå var vi i kvartfinalen i NM!

Fjellhamar fra Oslo ble neste motstander. Etter noe diskusjon så bestemte Adidas Cup at kampen skulle spilles i Grimstad,  halvveis mellom Oslo og Stavanger. Vi leide buss og satte kursen mot sørlandet grytidlig søndag morgen. Stemningen på bussen var god men også spent. Hvor gode var Fjellhamar...? Underveis og vel framme ble ingenting overlatt til tilfeldighetene...trener Terje var spesielt opptatt av fasilitetene på Levermyr Stadion i Grimstad og foretok en grundig sjekk ved ankomst, spesielt i jentegarderoben...

 

Kampen ble et eneste langt høydepunkt for Hinna guttene og medfølgende foreldre. Etter en litt nølende start så tok vi etterhvert rennefart mot Fjellhamar målet. Det ene målet fulgte det andre og til slutt stod det 7-1 til Hinna i målprotokollen. Da dommeren blåste av kampen så kunne vi slippe jubelen løs, vel vitende om at nå var vi klar for finalehelg i Oslo..!!! 

Nå kunne vi glede oss til finalehelg i Oslo. På kort varsel ble fly og hotell booket. Fredag før semifinalen så var de fleste av oss innlosjert på Scandic Helsfyr. Trener Kenneth organiserte lån av møteatriumet på hotellet og koblet opp sin egen laptop slik at vi fikk streamet Viking's kamp mot Strømsgodset på storskjerm. Senere var det tacobuffet og stemningen var avslappet og fin dagen før dagen.

Semifinaledagen opprant med fantastisk flott høstvær. Banene badet i sol og guttene ble gode og varmer under oppvarmingen. Alvoret tynget noe under innmarsjen, vi var alle spente før kampen mot Drøbak/Frogn.  

Da kampen ble blåst i gang så var det Drøbak/Frogn som hadde ballen mest og førte kampen innledningsvis. Guttene våre kom litt på hælene og sleit med å få i gang spillet som vi kan så godt. Gradvis kom vi imidlertid mer med og skjøv spillet lengre og lengre opp på banen. Til pause var det målløst. Trenerne Kenneth og Terje hadde peptalk med gutta i pausen og dette ga umiddelbare resultater da andre omgang startet. Kaptein Larsi scoret først tidlig i omgangen og så en gang til midt i omgangen. Vi var i realiteten ikke truet etter dette og sikret seieren med godt spill mot slutten av kampen. Honnør til motstander Drøbak/Frogn som var et sympatisk og godt spillende lag - vi møter dem helt sikkert igjen ved en annen anledning. 

Etter uttøyning så kom Vålerenga's 17-årige stortalent Sander Berge bort og pratet med guttene og spurte hvordan det hadde gått med oss. Det var et hyggelig møte med en jordnær og sympatisk kommende storspiller. 

Etter dusjing og skift så var det avgårde med t-banen til litt sightseeing i Oslo sentrum. Gutta fikk med seg litt av hvert på Karl Johan... de vokser seg jo til og har etter hvert utvidet sine interesseområder.

Det var Oslo maraton denne dagen så det var enormt mye folk i byen. Etter å ha kikket på Arsenal-Chelsea på TV på Aker Brygge så gikk turen til O'Learys i Møllergaten for middag og mer premier league fotball på skjermen. Deretter var det besøk på Victoria kino for å se filmen Everest.

En fin ettermiddag og kveld ble det og perfekt oppladning til finale mot KFUM Oslo neste dag.

Vi kunne sove helt til kl 8 denne morgenen før guttene og trenerteamet tok seg en rusletur i området rundt hotellet for å få stølheten ut av kroppen og bli klar til dagens kamp. Etter en god og lang frokost så gikk vi samlet de 5 minuttene det tok å gå bort til kampbanene like ved Valle Hovin og Valhall.

Gutta varmet godt opp og var klare til kamp. Dommeren blåste i gang og finalen i Adidas Cup 2015 var i gang. Det viste seg at KFUM hadde flere gode spillere og de hadde et godt pasningspill. De hadde ballen mest innledningsvis men det gikk mye på tvers. Guttene våre var litt avventende i begynnelsen av kampen og lot KFUM få springe fra seg og trille ballen seg imellom uten at de truet vårt mål. Laget vårt stod godt samlet, vant duellene og gradvis etablerte vi vårt spill. Etter circa et kvarter gikk vi raskt i angrep og Larsi (igjen!) satte ballen i mål! Spillere og supportere jublet vilt! Som i kampen dagen før så skjøv vi motstanderen gradvis tilbake på banen. Pasningsspillet kom i gang og Kristian F kunne etter hvert sette ballen igjen i nettmaskene til KFUM - 2-0!! Jesper pådro seg et gult kort og måtte ut i 5 minutter men selv med en spiller mindre på banen så hadde vi kontroll. I andre omgamg kontrollerte vi kampen og da sluttsignalet gikk så ble det jublet som aldri før - HINNA G02 ER NORGES BESTE LAG!!! KFUM skriver om kampen her http://kfum-kam.no/portal/theme/organization/news/show.do?id=9332299

Vi beveget oss bort til scenen og ble ropt opp for å motta premier fra Adidas (Adidas bag og seierstrøye) og ikke minst pokalen som var beviset på at vi hadde vunnet Adidas Cup 2015.

Kaptein Larsi ble helt fortjent utrop til turneringens beste spiller og måtte komme fram igjen for å motta egen pokal og premie fra Adidas.

 

Gutta poserte villig vekk for de mange fotografene, både med Hinna trøyer og Adidas seierstrøyer.    

Etter finaleseieren og ellevill feiring så dro guttene tilbake til hotellet for dusjing og skift. De fleste hadde fly hjemover på ettermiddagen mens noen kjørte bil og andre ble igjen til tidlig neste dag. Med Fia og Kjersti i spissen der hjemme så ble det rigget til fest hjemme på Storbyhuset. Kaker ble bakt og lokalet ble pyntet får å gi guttene en fantastisk hjemkomst. Den røde løperen ble rullet ut og mange kom innom for å dele seieren. Alle spillere på Hinna G02, uansett om de var med på laget til Oslo eller ikke, har en stor andel i gullet og alle kan stolt si at de spiller på NORGES BESTE LAG. Slike seiere kommer ikke av seg selv, gullet er resultatet av hardt og godt arbeid over mange år fra hele spillergruppen, trenerteamet og foreldregruppen i sammen.    

     

 I etterkant av seieren i Adidas Cup så har vi fått spalteplass både i Rogalands Avis og Stavanger Aftenblad.

                     

Resultater for Hinna G02 i Adidas Cup:

 

 

 


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter