oktober 2018

Storbyhuset 25/10 kl.20

Storbyhuset 25/10 kl.17-19.30

Høstsesongen sparkes i gang

Jørn Øvrebø oppsummerer våren og forteller om tankene for høsten. Samtidig lader vi opp til toppkampen mot Avaldsnes på mandag.

Skrevet av Erling Olsen den 13.08.2015

Det er nå 16 dager siden vi hadde høstsesongens første trening. For mange har det vært et slit å få ferien ”ut av kroppen”, mens andre har vært flinke å holde formen ved like. Det som uansett er sikkert er at troppen er sultne etter å spille kamper igjen, og forhåpentlig stå som vinner av årets pulje tilslutt.

Før vi sparker i gang høstsesongen må vi gjøre oss helt ferdige med vårsesongen. Hovedtrener Jørn Øvrebø har siste sparket og er godt fornøyd med utfallet av vårens prestasjoner.

–Vårsesongen har vært bra. Vi har blitt et sterkere og mer samkjørt lag. Samtidig har godt og stabilt treningsframmøte ført til at mange spillere har tatt steg i riktig retning. Det har hele tiden vært veldig god stemning i garderoben og på treningsfeltet, forteller han.

Og den gode moralen kan fort bli avgjørende i det som ser ut til å bli ett rotterace helt inn. Sommertreningene vitner om et heltent lag som ikke har planer om å bli "en god nummer to" slik som i fjor. Selv om spillere har forlatt klubben er fortsatt latteren og den gode stemningen bevart. At vi har en tynnere tropp er likevel ikke noe Øvrebø bekymrer seg nevneverdig over.

- Umiddelbart tenker jeg at vi er litt mer sårbare enn i vår. Vi er færre, men om de som er i troppen bestemmer seg for full innsatts i alle ledd blir dette bra.

Øvrebø tror videre det vil bli lite som skiller lagene utover høsten.

-Erfaringsmessig vil dette bli jevnt helt til målstreken 16. oktober

Denne trioen kan fort bli avgjørende utover høsten.

Les også: Det tynnes i rekkene

Status i troppen er tidligere presentert. Kort fortalt mister vi noen, men har samtidig noen unge spillere i troppen som nylig har tapt G16 finale i Dana Cup hårfint på straffespark konkurranse. Det vitner om kvalitet. Det kan likevel se ut til at Øvrebø muligens har noen ess på hånd. På spørsmål om det blir noen nye fjes inn før overgangsvinduet stenger svarer han hemmelighetsfullt.

- Vi har ingen konkrete navn, men jobber litt med ”støvkosten”

Fossmark og Helgøy leder

Som alltid rettes det litt ekstra fokus på den individuelle statistikken. Fjorårets vinner av børsen, Fredrik Fossmark, har også i år skaffet seg et lite forsprang på de andre på børsen. Han topper med 69 poeng, 5 poeng foran Trym Abrahamsen og 9 foran Mikal Mæle.

Fossmark er også i toppen med 8 mål. Men her pustes angriperen i nakken av Gaute Schei som har 7 nettkjenninger. Men også her kan forandringer skje. Unggutten Johannes Hinna har vist seg svært giftig i hele år, og har 6 mål.

I år som ifjor er "Helten" Helgøy assistkonge. Han ser allerede ut til å knuse sin egen rekord med 11 assist ifjor. Han har nemlig vært nest sist på ballen 8 ganger allerede. Her er nærmeste utfordrere Fossmark og Eivind Ovedal med 6 og 4 assist.

For full oversikt over børs, scoringer og assist klikk her.

Møter Avaldsnes

Det starter med et brak. Vi skal ut i kanskje årets tøffeste bortekamp mot Avaldsnes. Gresskamp, og haugalendinger sultne på opprykk vet vi blir en tøff batalje. Det meldes fra Avaldsnesgjengen om et lag som har trent godt i sommer og som ser sultne og entusiastiske ut. De røde og hvite ligger bare poenget bak Hinna på tabellen, og er en del av firerbanden som kjemper om divisjonens gjeveste plassering. De to andre lagene er for øvrig Djerv 1919 og Vedavåg Karmøy. Hinna tapte vårkampen 0-2 etter at bortelaget klarte å utnytte sjansene og hadde marginene med seg. La oss håpe at lagene bytter roller denne gang.

Mer om Avaldsnes: Avaldsnes kommer på besøk

Det meldes om lite utskiftninger i Avaldsnes stallen som ble meget forsterket før sesongen. Mye av nøkkelen til seier blir nok uansett å passe på lagets og divisjonens toppscorer Einar Utvik jr. Han står bokført med 16 nettkjenninger.

Som nevnt blir dette årets første gresskamp. Øvrebø virker likevel å ha en plan.

-Vi håper å kjøre siste finpuss til kampen på Vikings treningsbane på søndag. Da får laget litt gresstrening under knottene.

Han tror også det mentale vil være med å avgjøre utfallet av kampen.

-Vi skal være mentalt forberedt på kamp! Det kommer til å bli beintøft. De som er ”hardest i nøtta” kommer til å være med å avgjøre kampen mot slutten, avslutter Øvrebø.

Og med det er siste ord før serien sparker i gang igjen sagt. Kampen spilles på mandag klokken 19.00. Vi er klare, Avaldsnes er klare. Let the game begin!