Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

oktober 2020
ma ti on to fr
2 3 4
5 6 8 9 10 11
12 13 16 17 18
19 20 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Hinnahuset 21/10 kl.17.30-21.00

21.10.20


Hovedsamarbeidspartnere 

 


  

 

Viktige støttespillere

 

 

Sølvguttene i Dana Cup

Sølvguttene i Dana Cup

Et av årets desiderte høydepunkt for Hinna FK og Hinna G02 er Dana Cup. Dette er en av verdens største fotball turneringer for barn og ungdom med over 1000 deltakende lag fra 45 land. Vi dro til Danmark med en stor spillertropp og mange familier, klar til masse fotball og mye moro.

30.07.2015

Følgende spillere deltok; Alfred, Ask, Bjarki, Bjørnar (G03), Eirik, Felix, Gulbrandur, Henrik H, Henrik V, Ingimar (G04), Jakob, Jesper, Jørgen KP, Jørgen R, Konrad (G03), Kristian, Lars Erik, Marcus, Martin, Orri, Sebastian, Sindre, Sturla (G04), Sverre, Tobias, Tormod og Vetle. Fra Staal hadde vi med oss gjestespillerne Even Amdal, Sebastian Sandvik og Elias Helland. Fra Stord hadde vi med oss gjestespillerne Sindre Høgås og Ole Eikenes. I tillegg var vår gamle kjenning Nils Vallotto fra Viking med oss. Morten og Tor var lagledere for breddelaget mens Terje og Kenneth var lagledere for elitelaget.

Vi fikk flere forfall i ukene før turneringen startet og søkte da, via Instagram kontoen vår og venner/kjente, etter gutter født i 2001-2002-2003 som var i Danmark likevel med familiene sine i forbindelse med at søsken spilte på andre lag i Dana Cup. Lykken stod oss bi og vi fikk inn gjestespillerne fra Staal og Stord som ble integrert i begge lagene våre. Dette var gutter som ellers ville vært på Dana Cup som tilskuere og som nå var glade for å få anledning til å spille selv.

Spillere og 22 familier bodde på Tannishus hotel. De fleste av guttene var på plass på søndag’en og på ettermiddagen var det trening i Hirtshals. I plaskende regn ble det en god trening, guttene ble vant til gressunderlag og gjestespillerne våre fikk bli kjent med oss.

  

For at familiene, og spesielt medfølgende søsken, skulle bli bedre kjent hadde vi arrangert pizzakveld etter trening. Planen var å arrangere dette utendørs på Tannishus men værgudene satte en effektiv stopper for det. Gode råd var dyre; Pizzakveld arrangør Arild snudde seg kjapt rundt og stakk opp i gaten til Amigo’s pizza for å høre om de hadde bord til nærmere 100 gjester…? Det hadde de heldigvis og vi stuet oss sammen i pizzarestauranten for å spise og bli bedre kjent. Etter volumet på praten og antall pizza som gikk unna å dømme så var dette en meget vellykket kveld!

Neste morgen var det ny trening, denne gang i Frem parken i Hjørring. Vi hadde avtalt fellestrening med J02 kl 10 og for en flott treningsøkt det ble. Under energisk ledelse av Kenneth og Terje så var7-8 trenere fra G02 og J02 i sving i et par timer over hele banen med forskjellige øvelser. Både guttene og jentene storkoste seg i finværet.

Etter treningen hadde vi invitert J02 til felles grilling på Tannishus. Da vi kom tilbake dit etter trening så var grillen fyrt opp og mange foreldre hadde vært i full sving med organisering av bord og stoler slik at nærmere 150 store og små personer kunne bli servert herlig grillmat.

Etter mye lått og løye med jentene så dro de tilbake til Hjørring for nok en treningsøkt før turneringen skulle starte neste dag. Våre to lag hadde spillermøter for å snakke om turneringen, spillemønster og taktikk.

Tirsdag morgen startet turneringen. Etter først å ha sett J02 spille 0-0 mot Fortuna Hjørring i en jevn og spennende kamp så var det klart for vår første kamp i Dana Cup 2015. Breddelaget vårt åpnet ballet mot hjemmelaget Hjørring på bane 22 i Frem Parken. Det regnet tungt, akkurat som hjemme, og våre gutter viste seg fra sin aller beste side.  Selv om guttene er godt oppdratt så ble ingen høflighet vist overfor vertskapet. Keeper og forsvar var bunnsolid, midtbanen spilte aggressivt og serverte angrepet med utsøkte fremspill som ble godt ivaretatt. Vi vant 4-0 og fikk en kjempestart på turneringen. Guttene kunne fortjent ta imot hyllesten fra medfølgende supportere.

Elitelaget vårt skulle så i ilden, i Bjergby mot Jetsmark IF fra Danmark. Inspirert av kampen tidligere på dagen så gikk guttene bestemt til verks og vant en komfortabel 3-0 seier. En artig episode fra denne kampen var da Henrik forserte med ballen fra sin backposisjon. Han driblet av den ene dansken etter den andre og da han nærmet seg 16-meteren dro han til med et hardt skudd. Ballen skrudde utenfor danskenes mål og hardt inn i skogen. Så langt så bra. Men idet ballen forsvant inn i skogen bak målet så ljomet det et vræl utover banen..… Henrik’s lillebror Thomas hadde et ærend inne i skogen og ble uforvarende truffet av prosjektilet som kom fykende ut av intet.

I kveldingen så spilte breddelaget sin andre kamp for dagen, også denne i Bjergby, og denne gangen mot Flint fra Tønsberg. Dette skulle bli en tøffere kamp for guttene. Kampen var jevn og begge lag kjempet hardt. Dessverre så var marginene på Flint’s side og de dro etter hvert i land en 3-0 seier.

Neste dag, onsdag, var det elitelaget sin tur til å spille vår første kamp for dagen, mot Sandefjord BK. Guttene våre dominerte kampen og da dommeren blåste sitt sluttsignal så hadde vi vunnet 2-0.

Breddelaget spilte så en meget viktig kamp i Bagterp, mot Haninge IFK fra Sverige. Her var det vinn eller forsvinn. Med seier så hadde det blitt A-sluttspill neste, mens tap ga spill i B-sluttspillet. Haninge var gode, men det var vi også og i første omgang bølget spillet fram og tilbake med sjanser til begge lag. Hva svenskene gjorde i pausen vet ikke vi men da de kom utpå i andre omgang så framstod de som verdensmestere. Det virket som alle spillerne deres fikk til alt de prøvde på og vi fikk kjørt oss skikkelig. Resultatet ble tap 0-6 og guttene tuslet skuffet av banen da kampen var ferdig.

Senere på kvelden så spilte elitelaget sin siste kamp i innledningsspillet mot Kongahalla IK fra Sverige. Vi var så godt som videre til A-sluttspillet etter seiere i de to første kampene men ville gjerne vinne puljen. Og det gjorde vi. Kampen endte med komfortable 3-0 til Hinna.

Neste dag, torsdag, var det klart for sluttspill. Elitelaget i A-sluttspillet og breddelaget i B-sluttspillet, mot Egersund denne gangen. Nok en gang startet kampen jevnt. To hardt kjempende lag følte hverandre på tennene. Vi hadde flere sjanser med fikk ikke uttelling. Egersund var også farlig frampå og fikk etter hvert hull på byllen. Vi kom tilbake og ville masse men målene uteble. Egersund var giftige foran mål og puttet på ytterligere to mål slik at stillingen stod 0-3 til slutt. Dette var selvsagt skuffende for guttene som utvilsomt hadde potensiale til å komme langt i sluttspillet. Men uten mål som er det vrient å vinne kamper og vi var ute.

Elitelaget’s første kamp i A-sluttspillet var mot Gjelleråsen. Vi dominerte kampen fullt og helt og dro til slutt i land seieren med 6-1. 

I 1/16 finalen skulle vi møte sterke Maristes Lleida fra Spania. Vi hadde vært og spionert på laget som bestod av flere store og sterke spillere men også flere gode teknikere. Guttene var tente og ville vise spanjolene at de ikke kan ta lett på G02 fra Hinna. Samtlige spillere kjempet og slåss gjennom hele kampen og vant duellene med spanjolene som ble frustrerte av at spillet ikke gikk sin vei. Flere og flere baller ble sparket langt ut i skogen av spanjolene for å trekke ut tiden, men takket være de utplasserte og spreke G02 fedrene så ble ballene raskt hentet tilbake og satt i spill igjen. Vi vant fortjent 1-0 og kunne virkelig slippe jubelen løs etter kampen. Våre spanske motstandere var knust etter tapet og gråt sine modige tårer, ingen er uberørt etter møte med G02!

For de av guttene som skal ha spansk valgfag på skolen til høsten ble dette et relativt brutalt første møte med det spanske språket. Det er nok ikke så mange av glosene som de spanske spillerne lirte av seg som står i pensumet på ungdomsskolen…

Vi var videre til 1/8 finalen senere på kvelden og skulle der møte HamKam. Gutta var slitne men nå øynet vi finaleplass og hadde ikke tenkt å la noen stå i veien for det, aller minst HamKam. Men kampen ble tøff og selv vi hadde spillemessig overtak så ble det ikke uttelling. Det begynte å dra seg mot straffespark konkurranse da Ask plutselig dro til med høyreslegga og ballen føyk inn i nettaket bak HamKam’s keeper. Spillere, ledere og publikum eksploderte i jubel og Ask satte ny verdensrekord på 100 meter for 13-åringer da han i jubelrus satte kursen ut av banen og ble overfalt av lagkameratene bak målet på nabobanen. At han fikk gult kort for feiringen var det lite å si på. Vi puttet på et mål til like etterpå og vant 2-0. Vi var nå i kvartfinalen i Dana Cup!

Kampene kom tett som hagl. Heldigvis så hadde vi med oss Fia Øregaard. Hun er mor til Gulbrandur og en svært dyktig fysioterapeut. Etter kampene så tok hun ansvar for å restituere guttene og de av guttene som fikk småsmeller fulgte hun opp med individuell behandling.

 

        

Vi var nå kommet til fredag formiddag og kvartfinale mot Mandalskameratene. Dette ble en jevn kamp mot et bra lag, for anledningen forsterket med 3 overårige spillere. Vi spilte bra og malte MK langsomt i senk. Vi var sjelden truet foran eget mål og da Lars Erik og Nils scoret mot slutten av kampen så hjelp det ikke at MK helt i slutten kjørte alle mann i angrep. Vi vant kampen 2-0 og kunne nok en gang slippe jubelen løs.

Etter kampen dro vi tilbake til Tannishus for hvile og avslapning. Ingrid trosset det kalde vannet og tok seg et bad på den flotte stranden ved Tannishus.

Senere samme dag, fredag, var det semifinale mot Holmen. Før kampen kom i gang så opplevde vi den besynderlige situasjonen at motstander og dommertrio stilte opp i helt like drakter. Ikke nok med det, dommeren (som var engelsk) nektet å ta på seg vest og ville heller ikke instruere motstander i å skifte drakter eller spille med vest. Veldig rart og veldig forstyrrende for våre spillere som ikke lett kunne se forskjell på motspillere og dommere. Men kampen ble blåst i gang og Holmen viste seg som et sterkt lag og de gikk ut med voldsomt tempo og knallhardt spill…. Men hvis noen tror de kan kjempe ut Hinna G02 så tar de feil. I tillegg til å være eminente teknikere så kan våre gutter ta opp kampen med hvem det skal være fysisk. Det gjelder også Holmen. Holmen hadde også tre tunge og gode overårige spillere på laget men våre gutter tok likevel opp kampen. Vi kjempet for hver eneste ball i hver eneste duell og da Ask dukket opp fra intet og headet i mål fra en perfekt dødball fra Sverre så skjøt våre gutter fram brystkassen enda mer mens Holmen gutta begynte å henge med hodet. Vi jublet for seier da dommeren blåste i fløyta for full tid, men seieren hadde en pris; Jesper fikk et kraftig tråkk på foten og havnet på sykestua, mens Tobias fikk tråkket kronjuvelene paddeflate og vred seg i smerte.

Men vi hadde vunnet og var klare for historisk finale i Dana Cup! Ikke nok med at G02 hadde sikret en historisk første Dana Cup finale for Hinna FK. G99 hadde muligheten til å gjøre det samme og guttene våre ville se deres semifinale og støtte G99 i kampen om finaleplass. G99 klarte brasene etter en godt gjennomført kamp og vi var nå i den utrolige situasjonen at Hinna FK, etter 32 års deltakelse i Dana Cup uten noen finaleplass, nå hadde to lag som skulle spille i finaler. Vi dro rett fra G99 kampen ned til AMU senteret for felles pizzakveld og feiring med Hinna FK.

 Det ble en hyggelig stund og G99 guttene som kom rett fra sin kamp var selvsagt i lykkerus og mottok en fortjent hyllest fra alle de frammøtte.

Finalen i B13 klassen ble spilt tidlig lørdag formiddag på Hjørring Stadion. Vi ble tildelt garderobe og etter oppvarmingen så hadde Trenere Kenneth og Terje et hovedbudskap til guttene før finalen; Ha det GØY utpå banen!

Guttene ble stilt opp i spillertunnelen sammen med motstander Skedsmo. Stemningen var spent da vi omsider fikk marsjere ut på gressmatten og stilte opp på midten.

Med TV crew på slep stilte guttene opp for å synge «Ja vi elsker» før finalen. Et stort øyeblikk. Finalen ble direktesendt  på dansk TV og streamet over hele verden. Fra fjern og nær fikk vi melding om at slekt og venner satt foran skjermen for å heie oss fram.

Vår motstander Skedsmo var et meget bra og spillende lag som gjorde det vanskelig for oss gjennom hele kampen. Vi kom ikke til mange sjanser men forsvaret vårt har spilt strålende gjennom hele turneringen og stod godt imot angrepene til Skedsmo.

Ingen av lagene hadde klart å score etter ordinær tid var spilt og vi gjorde oss klare til ekstraomganger på to ganger 5 minutter.

Mot slutten av andre ekstraomgang så spratt ballen rundt inne i vår 16-meter. En Skedsmo spiller stakk ut foten og beinet ballen i mål. Vi prøvde å angripe i sluttminuttene men uten å få uttelling. Dommeren blåste av kampen og Skedsmo vant. Så nært men så fjernt fra en seier i Dana Cup. Vi kunne bare gratulere Skedsmo med seieren, de spilte meget bra i finalen.

Vi var skuffet men likevel stolte under premieutdelingen like etter kampen.

Vi var glade og stolte over å ha kommet til finalen men også skuffet etter å ha ikke nådd helt fram. Etter bronse i 2014 og sølv i 2015 så er det vel naturlig å sikte mot gull neste år…?

Link til finalekampen på YouTube; https://www.youtube.com/watch?v=Uqifr4PQolk

Link til bilder fra finalekampen:

http://nas.danacup.dk/photo/#!Albums/album_44616e61204375702032303135/album_44616e612043757020323031352f44616e6120437570203230313520284a29/album_44616e612043757020323031352f44616e6120437570203230313520284a292f5468652046696e616c73/album_44616e612043757020323031352f44616e6120437570203230313520284a292f5468652046696e616c732f423133

Sosialt så ble det uansett gull. Familiene koste seg på Tannishus, på kampene og med den spesielle Dana cup atmosfæren.

Takk til alle som bidro; Fia for restitusjon av guttene oppfølging av skader, Arild som organiserte pizzakveld og sms varslingtjeneste for kamper og andre arrangement, Preben for organisering av grilling, Harald som var parat med id for guttene, og alle positive foreldre som bistod og var støttende underveis. Ikke minst en stor takk til hovedtrenerne Terje og Kenneth og laglederne Morten og Tor samt selvsagt guttene. Må spesielt også nevne gjestespillerene våre, flotte gutter alle sammen som ga viktige bidrag til lagene våre både på og utenfor banen.

I etterkant av innsatsen i Dana Cup så har det vanket mange gode ord om Hinna G02;

Hinna FK som klubb hadde en fantastisk turnering og ble nest beste klubb;

Finalen fikk følgende omtale på Dana Cup sine nettsider;

Resultater fra Dana Cup 2015 for Hinna G02:

 

 

 

 

 


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter