september 2020

04.11.20

02.12.20

Etne Cup 2015

Nok en gang var det klart for Etne Cup. Dette er en turnering som vi har deltatt i helt siden vi startet opp med Hinna G02 og dette er for oss hvert år et av de absolutte høydepunktene i sesongen. Turneringen er kompakt både tidsmessig og geografisk. Det er mange kjekke aktiviteter utenom fotballen. Man føler seg virkelig velkommen på Etne Cup, maten er god, været er bra (for det meste), folkene er kjekke og overnattingsforholdene er komplett kaotiske... Vemodig da at vi har deltatt for siste gang siden vi neste år er for gamle.

22.06.2015

Vi hadde med oss vandrepokalen som vi fikk første napp i ifjor da vi som 12-års lag gikk hen og vant 13-års klassen. Ingen hemmelighet er vel røpt hvis vi sier at vi tok den med oss hjem igjen også etter turneringsslutt. Nå er det opp til yngre Hinna lag å reise opp og ta det tredje nappet i pokalen slik at den får stå til evig tid i pokalskapet til Erling i Storbyhuset.

Ved ankomst Etne satte vi kursen rett mot "Bunnpris" hvor vi skulle overnatte. Tidligere så har vi oftest bodd på Karatehuset men var i år for mange til å få plass der. Selv om lokalene var større så var kaoset av madrasser og soveposer det samme. Dessuten begynner guttene å bli større og tar mer plass....

Vi reiste til Etne med to lag, 26 aktive spillere og 18 voksne støttespillere. Lag 1 hadde havnet i pulje 1 sammen med Baune, Skudenes og hjemmelaget Etne. Lag 2 var satt opp i pulje 2 med Ølen, Samnanger og Stord. De innledende kampene startet opp fredag kveld og varte til godt utover lørdag ettermiddag. Hinna guttene la som vanlig full innsats i kampene, både som spillere på sine respektive lag og som heiagjeng når det andre laget spilte. Veldig kjekt at også Hinna J02 var godt representert under årets Etne Cup med to lag.

Resultatmessig klarte begge våre lag seg meget bra og flere av guttene tok seg også tid til en tur bortom kino'en og diskoteket på fredagskvelden. Alle detaljer har ikke framkommet (what happens in Etne stays in Etne) men det virket som guttene var godt fornøyd og neste morgen var de klar til nye kamper.

Utover lørdag'en kom finværet og når vi tente opp i grillen så var solen sterk og ga et velkomment møte med sommeren. Både G02 og J02 koste seg med grillmat, kyndig tilberedt av mesterkokkene Stig og Arild.

Mellom slagene så var det tid til andre aktiviteter også. Jesper var skadet og kunne ikke spille uten at det la noen demper på innsatsen på andre arenaer (vi snakker her om den berømte plommen i egget). Kristian og Eirik hadde andre ting i fokus og koste seg med noen parti sjakk.

Varmen var upåklagelig og det var også stemningen blant spillere og publikum. Den dyrt innkjøpte indiske bryllups trommen (ikke vet vi hvilke planer trener Kenneth har...) ble flittig brukt utover dagen.

Etter en lang dag på banene på Steinsvollen så var det herlig å ta et bad nede bå bryggen i Etne som lå bare 50 meter fra der vi bodde.

Utover kvelden ble det servert god taco på på Skakkesenteret, men først hadde vårt lag 2 en viktig sluttspillkamp mot Baune fra Bergen. Trener Kevin forberedte guttene på beste vis med en powernapp på luftnadrassene og så full motivering før kamp. Vi dro oppover til Steinsvollen alle for å støtte gutta. Kampen ble tøff og hard og spillet bølget fram og tilbake. Baune tok ledelsen og spilte tøfft men vi kjempet hardt for utligningen. Godt uti andre omgang så fikk vi frispark på kanten av motstanderens 16-meter. Bjarki tok fart, skrudde ballen over muren og med en liten stuss så føyk ballen forbi keeper opp i motsatt kryss. Du verden for et mål (sjekk målet på Hinna G02's instagram konto) og jubelen ville ingen enda ta. Etter ordinær tid så var stillingen 1-1 og ekstraomganger måtte til. Ved uavgjort resultat etter ekstra omganger så var det antall cornere som gjaldt. Her var vi klart i føringen og da dommeren blåste sluttsignalet så var det jubelscener som knapt har vært sett før i Etne Cup. Spillerne jublet, foreldrene jublet og publikum stormet banen for å hyllet heltene.

Var gutta utkjørt etter dette? Neida, flere av gutta (og så vidt vi vet noen av jentene) hadde sett seg ut skumdisko'et senere på kvelden og koste seg storveis. Det ble litt sent før vi kom oss i seng men siste kveld i Etne måtte bare markeres. Godt da at begge lagene hadde så staute kapteiner som kunne mane guttene til nye kamper neste dag.

For noen av de litt eldre guttene så begynte trettheten å sige på utpå søndag'en og hva er da bedre enn en liten powernapp når solen titter fram igjen...?

Vel, turneringen nærmet seg etterhvert slutten. Vårt lag 2 spilte avgjørende kamp mot Stord 2 om 5.plassen. Nok en gang kjempet guttene seg tilbake i kampen etter motstanderen var i ledelsen, nok en gang ble det eksta omganger og nok en gang vant vi på flest cornere. For en innsats og for en gjeng! Vårt lag 1 skulle spille finale mot Avaldsnes på hovedbanen på Etne Stadion. Først skulle imidlertid J02 hylles for en fantastisk bra sølvmedalje i turneringen.

Deretter var det finale for gutta med introduksjon av spillerne som hilste til publikum da navnet ble ropt opp.

Finalen endte med 9-0 seier til våre gutter og kaptein Lars Erik kunne stolt ta imot pokalen fra ordføreren i Etne. Pokalen ble løftet av godt fornøyde gutter.

Og her er de glade og flotte guttene som tar farvel med Etne med noen saftige Hinna heia rop.

Sjekk ellers mange bilder og videoklipp på Hinna G02's instagram konto. Takk til alle sammen for en flott tur og mange gode minner fra Etne Cup opp gjennom årene.

Resultater fra Etne Cup 2015: