Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

januar 2020
ma ti on to fr
2 3 4
10 11 12
16 17 18 19
24 25 26
28 29 31
Hinnahuset 20/1 kl. 20

20.01.20

Hinnahuset 20/1 kl.20.30-21.30

20.01.20

Hinnahuset 21/1 kl.18-20

21.01.20

Hinnahuset 21/1 kl.20-21.30

21.01.20

Hinnahuset 22/1 kl.20.15-21.30

22.01.20


Hovedsamarbeidspartnere 

 


  

 

Viktige støttespillere

 

 

Det var synd det, Sunde

Det var synd det, Sunde

Hinna med en leksjon i angrepsspill da de feiet Sunde av banen.

Skrevet av Geggi Helgøy den 19.06.2015

Torsdag kveld tok Hinna imot nyopprykkede Sunde på Hinna stadion. Etter en solid start på året, fikk Sunde en liten nedgangsperiode med to store bortetap mot Djerv 1919 (7-0) og Avaldsnes (4-0), men med flere sentrale spillere tilbake og en sterk 2-0 seier hjemme mot Haugar i forrige serierunde ante Hinna at dette kom til å bli tøffere en kanskje antatt.
Før kampen ble det meldt om et hardtspillende og aggressivt Sunde lag som kom til å forsøke å presse Hinna utav stilen. Men Hinna bestemte seg allikevel for å presse Sunde langt tilbake på egen banehalvdel og ta kommandoen i kampen fra start. Og dette skulle vise seg å være lurt!

Hans Arne Haga og hans meget spesielle kampritualer.

 For det var nettopp Hinna som tok kommandoen fra start. Hinnas vinger Fredrik Fossmark og Eivind Ovedal ledet av angrepspillerne Johannes Hinna og Geir Olav Helgøy fikk satt inn et godt trøkk fra start av som tvang Sunde til å slå langt. I de bakre rekker stod Hans Arne Haga og stopperkollega Bendik Aarstad og tok ned alt av nedfallsfrukten og det var tydelig at Sunde ble tatt litt på senga av et aggressivt Hinna lag. Sjanser ble produsert i mangfold og det skulle ikke ta lang tid før Hinna tok ledelsen. En hodeduell ble ikke overraskende vunnet av Eivind Ovedal rett utenfor Sundes 16-meter. Andreballen ble tatt ned fint av Johannes Hinna, som la ballen elegant med høyrefoten oppe i venstre vinkel. En lekker scoring av ungfolen.

Hinna fortsatte dominasjonen av banespillet etter scoringen med klikk-klakk og trekantspill som fikk trenerduo Jørn Øvrebø og Erik Johannesen til å få vann i munnen og sjansene kom på løpebånd. Et frispark fra høyreside og en corner fra venstre ble headet kontant i tverrligger og stolpen av Eivind Ovedal og Bendik Aarstad. Men etter halvtimen spilt ble Johannes Hinna spilt igjennom på Hinnas høyreside. Han dro en vending og ble felt i innleggs øyeblikket og dommeren pekte mot straffemerket. Sunde forsøkte iherdig å få dommeren til å endre på avgjørelsen, mye mulig for at det visste at et straffe til Hinna betyr mål. For straffen ble satt høyt, hardt og utagbart til høyre for keeper av Geir Olav Helgøy. Tor Anda fikk anledning til å legge på enda en scoring til Hinna på scoringstavlen, men Hinna var ikke ferdig for dagen. Hinna kombinerte fint helt fra de bakre rekker og frem til avslutning, og det var like sikkert som at Hinna spiller Lars Ueland Isachsen er en varming av dimensjoner, at Hinna kom til å få minst en scoring til. En kontring ledet av Erlend Tjøtta Vie ble spilt på tvers mot mål mot Eivind Ovedal som var på blank kasse, men ballen ble uheldigvis litt for upresis. Johannes Hinna ledet også Hinna frem i banen på en kontring der Hinna var 5 mot 3 Sunde spillere, men dessverre ble denne også dårlig utnyttet. Men etter 37 minutter spilt kom scoringen som bekreftet faktumet om unge Isachsen, da Eivind Ovedal la ballen ut på høyresiden til Erlend Tjøtta Vie. Med ett touch dro han med seg ballen mot mål og satt den kontant i nettet. En ny scoring ble lagt til i Hinnas favør på scoringstavlen, og en kunne legge merke til at frustrasjonen spredte seg i Sunde laget.

Hinna gikk til pause med 3-0 i sekken etter muligens årsbeste førsteomgang. Med stålkontroll defensivt og imponerende angrepsspill kunne dette fort stått såpass mye på scoringstavla at Tor Anda muligens ville slitt med kramper i tommeltotten.
Det ble snakket om imponerende og underholdende spill blant det oppmøtte Hinna patrioter og interesserte på haugen, og det var tydelig at Hinna-guttene også nøt å spille fotball.

Sjelden har det vært en pause hvor det mer eller mindre kun har florert positive setninger. Hinna skulle bare fortsette å male på, og ikke la kvaliteten i pasningsspillet falle. Det ble ikke gjort noen foreløpige bytter, men daværende angrepsduo Johannes Hinna og Eivind Ovedal slet med forskjellige saker og ting, så de skulle ta ut siste rest av energi før byttene kom.

Andre omgang startet ikke like bra som første sett med Hinna øyne. Muligens fløyt veldig mange at Hinna spillerne enda på førsteomgangen, noe som veldig ofte skjer i fotballkamper. Men Hinna prøvde på litt vell vanskelige saker og ting til tider uten å lyktes starten av omgangen, og det tok litt tid før spillet satt seg igjen. Mikal Mæle dro en helfrekk tunell som bakerste mann og prøvde på vakkert vis å servere Sunde en redusering, men klarte til slutt å redde seg inn igjen.

Men det var fortsatt en rød dominasjon på Hinna stadion. Mustafa Behi og Gaute Schei kom inn for Eivind Ovedal og Johannes Hinna, og fikk sine muligheter uten å få full uttelling for forsøkene. Erlend Tjøtta Vie fikk muligheten til å sette inn sitt andre for dagen etter gjennomspilling av Geir Olav Helgøy, men avslutningen gikk utenfor. Råtassen Mikal Mæle aka Vinnie Jones pådro seg sitt tredje gule kort for sesongen, og må dermed stå over neste kamp mot Skudesnes.  
Dessverre for de oppmøtte ble det ingen scoringer i andre omgang, men Hinna dro i land en solid trepoenger i en kamp hvor det aldri var tvil om hvor poengene skulle ende. Alt i alt en imponerende kamp av Hinna som spiller underholdende fotball om dagen.

Hinna har nå møtt alle lagene i divisjonen, men det gjenstår enda én seriekamp før det blir sommerpause. Hinna er verter neste torsdag 25. juni da de tar imot tabelljumbo Skudesnes. Laget står med foreløpig kun tre poeng og Hinna tok en solid 7-1 seier borte mot Skudesnes i forrige kamp. Selv om ingenting er sikkert i fotball, så må nok Hinna finne seg i å være store favoritter i denne kampen. Favorittstempelet kan være ødeleggende for noen, men det er sikkert at Hinna vil avslutte vårsesongen på best mulig vis og at poengene skal bli igjen på Hinna!

Råtassen Mikki med årets tredje gule kort.

Hinna 4-4-2:

Trym Abrahamsen, Torstein Helle Meling, Hans Arne Haga, Bendik Aarstad, Jens Trøan,- Eivind Ovedal, Mikal Mæle, Erlend Tjøtta Vie, Fredrik Fossmark -Johannes Hinna, Geir Olav Helgøy

Benyttende innbyttere: Thomas Lager, Gaute Schei, Stian Netland, Henry Lohne, Mustafa Behi

KAMPFAKTA

Hinna FK 3-0 Sunde

Hinna Stadion

Tilskuere: 20

Dommer: Kjetil Solhaug, Viking Fk

Målscorere: Johannes Hinna, Geir Olav Helgøy, Erlend Tjøtta Vie

Kort: Mikal Mæle


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter