desember 2018

18.12.18

Hinnahuset 20/12 kl.18-22.30

20.12.18

Skjold sendt hjem uten poeng

Hinnas femte strake seier ble et faktum!

Skrevet av Geggi Helgøy den 06.06.2015

Torsdag kveld tok Hinna imot Skjold i årets niende serierunde. Hinna-guttene gjorde det vanskelig for seg selv i starten av kampen, men etter en god andre omgang sørget de for at poengene ble igjen på Hinna.

Før kampen ble det snakket om i Hinna garderoben at innsats og vilje var to viktige momenter i denne kampen. De som ville mest og vant midtbanekrigen ville stikke av med poengene. Det var derfor litt overraskende og skuffende at det var Skjold som åpnet best. Det ble slått en del lange baller fra begge lag, men Skjold vant de fleste andreballene. Hinna var et par ganger farlig frempå med både Gaute Schei og Mustafa Behi, men uten å få uttelling. Men det var Skjold som først fikk hul på byllen. Midtveis i førsteomgang angrep Skjold ned på deres høyreside og fikk lagt inn. Etter mye klabb og babb endte ballen opp bak keeper Trym Abrahamsen og rullet mot streken. Der var Skjolds kaptein hakket før Hinnas Hans Arne Haga og fikk dyttet inn 1-0 til bortelaget.

Etter scoringen la Skjold seg veldig lavt i banen, som gjorde at det ble et voldsomt rom for Hinnas midtbane. Hinna tok over banespillet og det ble produsert en del gode sjanser etter godt spill. Men det var ikke før helt i slutten av omgangen, da det så ut som om det skulle gå til pause med 0-1, at Hinna skulle få uttelling. Etter å ha brent noen sjanser i førsteomgang tok Mustafa vare på muligheten, etter fremspilling av Mikal Mæle, og satte inn utlikningen. Det var en fortjent utlikning, selv om Hinna ikke imponerte nevneverdig mye.

I pausen ble Hinna enige om å gire om. Etter å ha byttet plass med Johannes Hinna i første omgang, ble Mikal Mæle flyttet ned på midtbanen igjen. Ellers stilte Hinna uforandret.

Andre omgang startet med et brak, og det gikk ikke mer enn to minutter før Hinna tok ledelsen. En corner ble slått av Geir Olav Helgøy på venstresiden mot bakre stolpe. Der endte ballen opp hos Mikal Mæle som fikk lobbet ballen inn mot mål igjen mot en scoringskåt Lasse Nordhus. Der gjorde stopperen ingen feil og satte inn sin andre scoring for året.

Etter scoringen hadde Hinna full dominasjon i banespillet, og omtrent ti minutter senere skulle de legge på ledelsen. Etter et kast høyt oppe på venstresiden i banen, spilte Geir Olav Helgøy en liten stikker inn mot Fredrik Fossmark. På vakkert vis la han ballen helt oppe i motsatt kryss og 3-1 til Hinna. Etter å ha satt inn sin 100. scoring for Hinna sist serierunde, skulle han nok ønske at dette heller var hans jubileumsscoring. For dette var en perle.

Herfra og inn gikk det bare en vei, og det var rettet mot Skjolds målgård. Forsvarsfireren hadde full kontroll bakover, og Jens Trøan storspilte på venstrebacken. Eivind Ovedal ble byttet inn og etter en lang crosser fra Fredrik Fossmark fikk han også headet inn sin scoring for dagen. Det ble gjort en del bytter i Hinna-laget, men Skjold var aldri nære en redusering.

Rett før slutt fikk Fredrik Fossmark pyntet litt på resultatet og scoringsstatistikken sin da han la på til  5-1 for Hinna. Etter å ha fått ballen utfor 16-meteren dro han en skuddfinte med høyre fot, og la ballen fint opp i venstre kryss med venstrefoten. Nok en fint scoring av angrepsspilleren.

Minutter etter blåste dommeren kampen av og etter en dårlig førsteomgang fikk Hinna sørget for at poengene ble igjen på Hinna. Etter å ha gledet seg store deler av andre omgang fikk endelig Erik Johannesen kjørt sitt seiersbrøl, og Hinna deler fortsatt tronen på divisjonen sammen med Djerv 1919. Neste uke står uten kamper på kalenderen for Hinna, før de skal besøke rekruttlaget til Sola mandag 16. juni. Hadde vært utrolig kjekt om flere Hinna interesserte kom å tok en titt nå som været begynner å bli litt mer stabilt!

(Dagens bestemann, Jens Trøan)

Heia Hinna!

Hinna 4-4-2:

Trym Abrahamsen, Martin Ueland, Lasse Norhus, Hans Arne Haga, Jens Trøan,- Mustafa Behi, Mikal Mæle, Geir Olav Helgøy, Fredrik Fossmark- Johannes Hinna, Gaute Schei

Benyttende innbyttere: Torstein Meling, Espen Andersen, Stian Netland, Eivind Ovedal, Bendik Aarstad

Kampfakta:

Hinna 5–1 Skjold