oktober 2018

100 mål, og fjerde strake seier
Dagens jubilant gratuleres

100 mål, og fjerde strake seier

Hinna hadde ingen problemer med å slå Vats94, i det som skulle bli en spesiell kamp for en av Hinnas angripere som noterte seg for en imponerende milepæl.

Skrevet av Erling Olsen den 30.05.2015

Med flere nøkkelspillere hjemme med skade, og mange småskader var det en skadeutsatt tropp som reiste til Vats fredags kveld. Men med iherdig innsatts, kombinert med selvtillit ble aldri Vats noen trussel for et Hinnalag som fortsetter å vinne.

Med Sondre Risa ute med skade, var Hans Arne Haga tilbake på stopperplass. Veteranen, som har vært mye skadeplaget det seneste året, var eneste forandring i forsvarsfireren som var bunnsolide gjennom hele kampen. De skulle likevel få litt å bryne seg på de første 5-10 minuttene. Vats gikk ut i 100 og presset et passivt Hinnalag, selv om de ikke klarte produsere noen klare sjanser. Etter hvert fikk Hinna kontroll på kampen, og etter det handlet det stort sett kun om et lag.

Kampens første sjanse kom ved Gaute Schei som headet et flott innlegg fra Torstein Melling like utenfor. Han skulle derimot finne nettmaskene kun minutter senere. Denne gang var det backkollega Jens Trøan sin tur til å vise fram innleggsfoten. Med en presis ball rett på pannebrasken til Schei, var det bare for årets toppscorer til å styre ballen kontrollert i mål. Hinna fortsatte å styre og kontrollere kampen. Vats virket allerede trøtte og hadde mer eller mindre ingenting å komme med. En relativt sjansefattig og til tider kjedelig første omgang ebbet ut med 0-1 ledelse til Hinna.

Hinna stillet uforandret etter hvilen. Vats gjorde som i første omgang, og prøvde å presse høyt de første minuttene, men lyktes heller ikke denne gang. Hinna og Mustafa Behi drepte kampen ved å gå opp til 2-0. Fredrik Fossmark fikk ballen på venstresiden og slo et hardt innlegg inn i boks hvor Mustafa Behi hamret ballen opp i nettaket. Bortelaget holdt trøkket oppe også etter det andre målet. Ved flere anledninger spilte Hinna seg fint ut på kant og kom til gode sjanser. Disse resulterte i en rekke cornere hvor det ble mye nesten. Men Hinna fikk tilslutt sitt tredje mål, hvor Johannes Hinna kom rundt på høyresiden og slo førtifem grader inn hvor Gaute Schei hamret inn sitt andre for dagen.

Schei legger på til 3-0.

Vats første og eneste skikkelig sjanse kom i det 78 minutt, men keeper Trym Abrahamsen vartet opp med en kvalifisert redning. Hinna valgte å slippe til lagets yngre garde de siste 10 minuttene, og Thomas Lager, Stian Netland og Håvard Landråk fikk fortjent spilletid.

Kampens fjerde og siste mål kom fra jubilanten Fredrik Fossmark. Mikal Mæle slo en herlig gjennombruddspasning til Fossmark som rundet keeper og nærmest spaserte ballen i mål. Dette var Hinnaguttens 100 mål for klubben, noe som må ses på som svært imponerende i såpass ung alder. Fossmark kom fra Vaulen foran fjorårets sesong etter spill i høyere divisjoner. Han har siden den gang 17 netkjenninger og 11 assist. Vi gratulerer, og håper på nye 100 mål gjennom de neste sesongene!

Fossmark i aksjon hjemme mot Egersund i 2010.

Dermed tok altså Hinna nok en tre-poenger med hjem. Igjen framstår vi som bunnsolide selv med mange skader og forfall. I dag var omtrent hele midtbanen lappet sammen pga av overtråkk og diverse. Herlig å se at laget blør for drakten og biter tennene sammen. I dag møter vi ikke all verdens motstand, men leverer en solid kamp hvor vi holder nullen og putter 4 flotte scoringer. Det gir fornyet selvtillit! Hinna står nå med full pott på bortebane i år etter å ha møtt Skudenes, Haugar, Vedavåg og Vats94. Dermed er fire Haugesundsturer vell blåst og vi kan ta helg på delt førsteplass sammen med opprykkskonkurrent Djerv 1919 som spilte 3-3 mot Vedavåg Karmøy samme dag. Nå rettes fokuset mot neste hjemmekamp, hvor vi får besøk fra Skjold. Det gledes!

Oppdatert tabell finnes her.

Hinna 4-1-4-1:

Trym Abrahamsen, Torstein Helle Meling, Lasse Norhus, Hans Arne Haga, Jens Trøan,- Mustafa Behi, Mikal Mæle, Bendik Aarstad, Fredrik Fossmark, Johannes Hinna,- Gaute Schei

Benyttende innbyttere: Thomas Lager, Martin Ueland, Stian Netland, Håvard Landråk

KAMPFAKTA

Vats94/Skjoldar - Hinna FK 0-4