oktober 2018

Hinna innfridde forventningene
Mikal Mæle i fint driv

Hinna innfridde forventningene

Uten å overbevise tok Hinna med seg alle poengene mot Torvastad, og er dermed for alvor med i toppstriden igjen.

Skrevet av Erling Olsen den 21.05.2015

Hinna var store favoritter før kampen. Etter seier mot Randaberg 2 og Vedavåg Karmøy forrige uke var det et Hinnalag i form som tok imot Torvastad torsdag kveld.

Kampen åpnet med at Hinna dominerte uten å finne nettmaskene. Etter hvert inviterte Hinna gjestene inn i kampen og etter 24 minutter tar Torvastad ledelsen. Et innlegg blir slått inn fra venstre, og en Torvastadspiller får stå helt alene å avslutte. Trym Abrahamsen gjør en god redning, men på den påfølgende returen står Thomas Aase å banker inn 1-0.

Etter scoringen skrur Hinna opp tempoet igjen, og er farlig frampå ved flere anledninger. Det ser likevel ut som lagene skal gå til pause med 0-1, men Gaute Schei vil det annerledes. En corner blir slått fra høyre, og keeper bommer på ballen som igjen havner ut til Johannes Hinna som på nytt slår inn. Keeper taper duellen, og Schei banker inn reduseringen.

Andre omgang starter som den første med Hinna ovetak, men denne gang resulterer det i scoring. Eivind Ovedal har kommet inn for en småsyk Bendik Aarstad, og han bruker bare 1 minutt på å markere seg. Fra 18-19 meter limer han ballen opp i krysset og Hinna har snudd det. Vi fortsetter å trøkket, og spiller til tider god fotball. Vi har flere gode muligheter, men en kombinasjon av udyktighet i avslutningsøyeblikket og en god Torvastad keeper blir det ingen scoring i første omgang. Hinna fikk i tillegg en annulert scoring etter at dommeren mente Fredrik Fossmark dro ned Torvastads midtstopper. Tvilsom, men Fossmark skulle senere få sin revansj.

Hinna skrur utover omgangen noe ned tempoet, og har full kontroll på kampen. Men i det 64 minutt er Fossmark igjen på farten og legger på til 3-1. Dette var måltyvens 3 scoring for sesongen. 2 minutter senere får Torvastads Mortveit drømmetreff fra 25 meter og smeller ballen via tverrlegger og inn. Hinna lar seg likevel ikke stresse av dette og fortsetter å ha ballen og det meste av banespillet. Hjemmelaget setter inn friske bein, og det er tydelig at Torvastad ikke har stort å komme med. I det 84 minutt punkterer unggutten Johannes Hinna kampen på frispark.

Hinna var farlige på cornere, men også her ble det bare nesten.

På en kald og våt vårdag tok med andre ord 3 fortjente poeng. Vi har slitt mot antatt dårlige lag på hjemmebane over lang tid, og det var derfor deilig at vi ikke lot oss stresse, og tilslutt klarte å ro inn en komfortabel seier. Dagens Hinnaspiller ble kåret til Gaute Schei, som igjen noterte seg på scoringsliten. Han har nå scoret i tre kamper på rad! Han fikk en matkasse fra nettmat.no, som drives av tidligere Hinnaspillere Frode Amdal og Thomas Bergo. Etter dagens kamp er vi i skrivende stund serieledere, noe som beviser at laget er i storform. Neste uke er det igjen klart for en tur over Boknafjorden, da står Vats 94 på motsatt banehalvdel. Vi gleder oss!

Hinna 4-4-2:

Trym Abrahamsen, Torstein Helle Meling, Lasse Norhus, Espen Andersen, Jens Trøan,- Mustafa Behi, Mikal Mæle, Bendik Aarstad, Fredrik Fossmark,- Gaute Schei, Johannes Hinna

Benyttende innbyttere: Fabian Linge, Martin Ueland, Stian Netland, Eivind Ovedal

KAMPFAKTA

Hinna - Torvastad 4-2

Hinna Stadion

Tilskuere: Ca 40

Dommer: Kjetil Solhaug, Viking

Målscorere: Gaute Schei, Fredrik Fossmark, Eivind Ovedal, Johannes Hinna (Hinna), Kenneth Mortveit, Thomas Aase (Torvastad)

Gule kort: Lasse Norhus og Mikal Mæle (Hinna)

SPILLERBØRS OG STATS