desember 2018

3-poeng med hjem fra Karmøy
Banens beste, Bendik Aarstad

3-poeng med hjem fra Karmøy

Hinna møtte serieleder Vedavåg Karmøy i det som skulle bli en jevn og nervepirende kamp. En kamp hvor Hinna tilslutt endte opp med 3 fortjente poeng.

Skrevet av Erling Olsen den 15.05.2015

Hinna stillet en sterk tropp selv om sentrale spillere som Geir Olav  Helgøy, Eivind Ovedal og Espen Andersen var hjemme. Med en fin oppladning til kampen lå det meste til rette for en god kamp og 3 viktige poeng med hjem til Hinna.

Med Geir Olav Helgøy ute tok Johannes Hinna hans plass på midten. Sondre Risa var tilbake i midtforsvaret sammen med Lasse Norhus etter å ha stått over de to seneste kampene.

Hinna gikk ut i 100 og var farlig frampå ved flere anledninger. Kampens første sjanse kom på frispark fra Fredrik Fossmark, som curlet ballen på innsiden av keepers høyre stolpe. Gigantsjansen var derimot bare vorspielet til resten av omgangens sjansebonanza. Først ved corner hvor det er mye klabb og babb inni feltet, som utrolig nok ikke resulterer i mål. Her kunne det også blitt gitt et straffespark etter hands inni Vedavågs 5 meter.

Selv om Hinna trøkket på kunne fort hjemmelaget tatt ledelsen på en perfekt utført kontring hvor vi er heldige og har stolpen med oss. Minutter senere gjør dommer opp for straffesituasjonen tidligere og gir Hinna straffespark etter at kaptein Fossmark blir felt. Etter at Geir Olav Helgøy har vært vikarierende straffetaker de siste kampene var Sondre Risa tilbake og sikker fra straffemerket. Fortjent 1-0 ledelse.

Det jevner seg litt ut utover omgangen, selv om både Mustafa Behi, Johannes Hinna og Fredrik Fossmark er farlig frampå, og kun uflaks og en god Vedavåg keeper hindrer scoring. Hinna går derfor til pause med 1-0.

Vedavåg gjør noen grep i pausen og er mer med i andre omgangen. Selv om de ikke skaper de store sjansene har de mest ball. Hinna er kyniske og vanskelige å bryte gjennom. Duoen Mikal Mæle og Bendik Aarstad jobber iherdig på midtbanen, og vinner stort sett hver duell.

Hinnas første sjanse kommer etter corner hvor Lasse Norhus får stå alene på bakre stolpe, men keeper er med og vipper ballen over. Samtidig skaper Vedavåg flere gode sjanser, men er udyktige i avslutningsøyeblikket.

I det mange forventer en Vea-utligning, oppstår en merkelig situsjon. Veas keeper er i duell med Fossmark, og mener han skal ha frispark. Dommer lar vær å blåse, men keeper er fast bestemt på at situasjonen skulle resultert i frispark at han handser utenfor 16-meteren. Hele Hinna roper på frispark, men Fossmark legger ballen mot det åpne målet hvor Gaute Schei lurer ballen opp i nettaket og dermed 2-0, etterfulgt av elleville jubelscener.

Etter 2-0 ledelsen blir vi enige om å fortsette å være kyniske og ikke slippe Vea inn i kampen. Istedenfor gjør vi det stikk motsatt. Vedavåg får sin redusering og det er igjen kamp. Etter flere klabb og babb situasjoner, uthaling av tid og dommeravgjørelser begge lag er uenige i, klarer Hinna å ro i land 3 fortjente poeng.

Oppsummert presterer vi årsbeste. Spesielt i første omgangen er vi gode. At kveldens 3 beste spillere består av spillere fra hvert ledd forteller om en lagseier. Vi kriget et godt Vedavåg lag i senk og tok dermed alle poengene med hjem på bussen til Stavanger. Før kampen ble vi lovet pizza ved seier, og trenerteamet holdt ord. Stian Netland var fortsatt i seiersrus, og trodde vi var i Mandal i det vi ankom Pizzabakeren på Karmøy. Ellers tok lag Hansi med seg full pott fra quizen etterfulgt av lag Trym. Alt i alt en perfekt start på 17. mai – helgen, samtidig som laget nå strutter av selvtillit etter 6-poeng denne uken. Neste utfordrer er Torvastad hjemme på Hinna. Vi er klare!

Vedavågs versjon av kampen kan leses her

God stemning på bussturen hjem.

Hinna 4-5-1:

Trym Abrahamsen, Torstein Helle Meling, Lasse Norhus, Sondre Risa, Jens Trøan,- Henry Lohne, Mikal Mæle, Bendik Aarstad, Johannes Hinna, Fredrik Fossmark,- Gaute Schei

Benyttende innbyttere: Mustafa Behi, Martin Ueland, Stian Netland og Artemiy Voronkov

KAMPFAKTA

Vedavåg Karmøy - Hinna  1-2

Sletten Stadion

Dommer: Roy Andre Pedersen

Tilskuere: ca 50

Målscorere: Hein Olaf Horn (Vea), Sondre Risa, Gaute Schei (Hinna)

Gule kort: Lasse Norhus, Sondre Risa (Hinna)

SPILLERBØRS OG STATISTIKK