desember 2018

Hinnahuset 18/12 kl. 17-22

18.12.18

Sesongen fra A til Å

Et skråblikk og oppsummering av sesongen 2014.

Skrevet av Erling Olsen den 21.11.2014

Andreplass ble plasseringen Hinna tilslutt endte opp på. Med 48 poeng, endte vi 3 poeng bak opprykksvinner Brodd.

Belech. Destinasjonen for årets treningsleir. 1 uke i 20 grader på strøkent underlag på 5 stjerners spa-hotell. Bedre kan det ikke bli.

Corner er mål. Hinna har gjennom hele sesongen vist seg å være svært giftige på offensive dødballer.

Dommeren i nevnte FGI kampen hadde ingen god dag på jobb. Det ble delt ut frispark og kort i hytt og gevær, og må være noe av det pinligste som har blitt prestert på den nye Hinna-banen. Det skal sies at vi aldri har hørt eller sett noe til denne dommeren i ettertid…

Ekte kjærlighet. Joachim Wøhni returnerte til Hinna etter et halvt år spill i Vardeneset. Har vært en flott tilvekst både på og utenfor banen.

Fredrik Fossmark ble årets spiller. Med best treningsoppmøte, best på børsen og toppscorer med 17 mål er det bare å bøye seg i støvet.

Gaute Schei kunne vise til imponerende 12 seire av 15 mulige i spilløvelser på trening gjennom høsten. Småpene tall!

Helten Geir Olav Helgøy la opp til flest scoringer. 11 assister på 21 kamper er godkjent fra Alf & Werners propre bartender!

Ingenting å si på servicen vi har fått gjennom sesongen. Vaffler, pølser, frukt, rent tøy til hver trening er noen av godbitene vi har blitt servert av støtteapparatet. Som ikke det var nok, ble vi i år som i fjor invitert på avslutningsfest hos Jørn med god mat og drikke. Hønå e liga goe kvert år! Karakter 10!

Julegave. Brodds speaker Øyvind Jacobsen lurte på hva Hinna skulle kjøpe i julegave til Trym Abrahamsen etter hans fantastiske kamp i serieåpningen. Klar 10er på børsen!

Kampen som inneholdt alt. Finalen i Rogalandscupen hadde straffer, røde kort, ekstraomganger, straffesparkkonkurranser, klasseredninger og temperatur. Alt en kan be om med andre ord, pluss litt til.

Lettelsen i det Fredrik Fossmark scorer 3-2 målet borte mot Vidar 2, og andreplassen sikres.

Målene har rent inn denne sesongen. I seriespill har det blitt hele 84 nettkjenninger.

Nesten.. Hinna hadde to svært jevne kamper mot serievinner Brodd. Dessverre trakk Brodd det lengste strået i begge kampene.

Oppmann Tor Anda har i år som i fjor hatt kontrollen på det meste. Legger ned mange timer bak kullissene  som programblad og vask av tøy.

Pappaklubben. Eivind Ovedal har vært mye opptatt etter han ble far for andre gang i vår. I august ble også Jone Helgøy medlem av pappaklubben, og siden har vi nesten ikke sett han. Godt å se de har draget på damene i det minste!

Q… Drid i den!

Randaberg 2 kampen, som skulle bli plankekjøring og fine greier, endte istedenfor opp i katastrofe og null poeng.

Seks keeprer har vært innom klubben gjennom sesongen. Takk til Erik Johannessen som holder ut med oss!

Teşekkür ederim, det tyrkiske ordet for takk, var flittig brukt av assistenttrener Erik Johannessen. Han benyttet en hver sjanse til å få brifet med sin tyrkiske glose. Til hans store fortvilelse klarte han likevel ikke svare riktig på hva ”takk” på tyrkisk var under lagquizen senere på kvelden.

Utbruddet til hovedtrener Jørn Øvrebø i pausen hjemme mot SIF. Undertegnede har hatt Jørn som trener gjennom hele min ”karriere”, og i 14 år har jeg ventet på en slik tordentale. Herlig!

Vinnerkultur. I fjoråret endte vi 3. nederst. I år endte vi på motsatt side av tabellen. Noe av forklaringen ligger i at vi har skapt en gjeng som hater å tape, og som i perioder også har vist at vi nekter å gjøre det også.

Wow! Bård Ledaals 1-1 scoring i hjemmekampen mot FGI. Limer ballen opp i lengste kryss fra drøye 25 meter. Årets mål?

X-faktor. Vi skulle gjerne hatt Erlend Tjøtta Vie med oss hele sesongen. Viste gjennom de kampene han spilte i vår hvor god han er, og hvorfor han var på prøvespill i Adeccoligaklubben Ranheim.

Yngst. Flere av de unge spillerne har hatt en stigende kurve utover sesongen, og mange av dem har også bidratt i målprotokollen.

ZzzZZz.. Slik kan hjemmekampen mot Havørn oppsummeres. Kampen endte at på til 0-0.

Ære. Beskriver hvordan det er å være en del av dette laget. Vi har vært gjennom treningsleir, alt for mange treninger, sliteseire, sure tap, lagfester og mye latter for å nevne noe.

Øktene i vinter. Selv med snømåking, og konstant kuling gjennom vintermånedene klarte vi å holde oppmøte og trykket på trening på topp!

Å med det er sesongen oppsummert i korte trekk. Flaks at det bare er drøye 1 måned til det braker løs igjen.

Litt statistikk

Årets spiller: Fredrik Fossmark

Toppscorer: Fredrik Fossmark

Assistkonge: Geir Olav Helgøy

Flest gule kort: Hans Arne Haga & Geir Olav Helgøy

Flest røde kort: Mahamadou Yussuf

Best på børs: Fredrik Fossmark

Sesongen i bilder

Hinna måtte se seg slått av det danske laget Skovbakken i Belech. Det ble også det eneste tapet laget hadde i oppkjøringen.

Geggi og Hinna sto med kun 1 poeng på de første 2 kampene. Her mot Havørn 2. serierunde. (Foto: Solabladet)

Hinna fikk gang på maskineriet, og her feires et av målene i 1-9 seieren mot FC Show. (Foto: Tor Anda)

Hinna avsluttet vårsesongen med 4-3 seier mot et sterkt Vidar 2 lag. Johannessen og Fossmark er fornøyd. (Foto: Rogalands Avis)

Lasse Schanche var en av spillerne som takket for seg og satte kursen videre mot studier i Bergen. (Foto: Tor Anda)

Det ble bare nesten mot Brodd. De kunne dermed feire sitt opprykk. (Foto: Eirik Anda)

Nesten ble det også i Rogalandscupen. Et ufortjent tap på straffekonkurranse, og 7000 kr var det vi fikk med oss fra den kampen. (Foto: Rogalands Avis)

Takk for i år, og heia Hinna!