desember 2018

07.01.19

08.01.19

Enveiskjøring mot Midtbygden
Eskild fikk endelig sin fortjente scoring.

Enveiskjøring mot Midtbygden

Hinna hadde ingen problemer med å slå Midtbygden i årets siste hjemmekamp.

Skrevet av Erling Olsen den 18.10.2014

Med hele 10 spillere utilgjengelig med skader og annet, var det et ungt lag som tok imot Midtbygden fredags kveld. Med 13-2 i målforskjell på de siste tre kampene, var det likevel et Hinna-lag med selvtillit. Det fikk Midtygden smertelig erfare.

Hinna tok kommandoen fra start. Og det skulle ikke mange minuttene før hjemmelaget fikk en eventyrlig sjanse til å få en drømmestart på kampen. Etter herlig Hinnaspill, lobbet Jørgen Hansen ballen til Mustafa Behi som kunne hadde bortelagets sisteskanse igjen. Dessverre var avslutningen for svak, og det hele endte opp i en corner. Etter dette falt tempoet, og kampen var for det meste preget av at hjemmelaget trillet ball uten å skape det helt store.

Etter 20 minutt fikk Hinna endelig uttelling. En lang crosser fra Eskild Gilje Helgevold ble perfekt headet inn av Gaute Schei. 6 minutter senere var spisskollega Henrik Strøm på farten. En flott gjennombruddspasning av Jørgen Hansen sendte østlendingen alene med keeper, hvor han gjorde ingen feil. Han limet like gjerne ballen opp i krysset, og hans tredje mål på to kamper var dermed et faktum.

Så skulle det ta nye seks minutter før nest sistemann på Strøms mål skulle få sin fortente nettkjenning. Jørgen Hansen mottok et langt innlegg fra for kvelden høyreback Torstein Meling, og satt ballen sikkert i mål. Med det var kampen så godt som avgjort, i og med at Midtbygden ikke hadde noen verdens ting å komme med i løpet av det første 45. Et skår i gleden var likevel at kaptein Fredrik Fossmark måtte ut i pausen med en overtråkk.  3-0 til pause.

I pausen gjorde Hinna en utskiftning. Inn kom unggutten Stian Netland for skadde Fossmark, og Eskild Gilje Helgevold ble flyttet opp på vingen, mens Netland tok venstrebacken.

Det skulle ikke mange minuttene til før Hinna fikk sjansen til å gå opp til 4-0. Helgevold kom seg fint rundt på venstrekanten, og la 45 grader inn til Jørgen Hansen som klemmet til. Dessverre sto keeperens beste venn, stolpen, i veien for Hansens andre scoring for kvelden. Nummer fire skulle likevel komme, og denne gang fra Helgevold. Et hardt skudd som keeper måtte gi retur på, endte opp på bakre stolpe hvor Helgevold fint la ballen kontrollert i mål. 2 minutter senere blir Gaute Schei dyttet av to Midtbygden spillere, og får korrekt straffespark til gjestenes spillere noe merkelige fortvilelse. Midtstopper Sondre Risa var sikker, og sendte ballen til venstre i mål. Keeper gikk riktig vei, men nådde likevel ikke bort. 5-0!

Midtbygden kom litt mer med i kampen ettersom Hinna skrudde tempoet litt ned. I denne perioden fikk gjestene sin første sjanse hvor de fra skrått hold plasserte ballen like utenfor Trym Abrahamsens høyre stolpe. I denne perioden gjorde Hinna to nye skifter. Inn kom Fabian Linge og Johannes Hinna inn for Jørgen Hansen og Henrik Strøm.

I det 79 minutt var det igjen Hinna sin tur til å pynte enda mer på resultatet. Mustafa Behi ble spilt alene gjennom, og denne gangen gjorde han ingen feil. I det 85 minutt fikk Hinna igjen en ny debutant. Jens Trøan ble hentet opp fra juniorstallen i mangel på reserve. Han fikk de siste minuttene, og klarte seg fint. I det 89 minutt fastsatte en annen unggutt Johannes Hinna sluttresultatet til 7-0.

Mustafa Behi med god kamp. Her fra tidligere kamp mot Ålgård i 2013. (foto, Rozzy Media)

Med det tok Hinna sin fjerde strake seier, samtidig som de fikk pyntet enda mer på den fra før av fine målstatistikken. En kamp hvor Hinna dominerte i 90 minutter, og et overraskende svakt Midtbygden lag hadde mer eller mindre ingenting å komme med. Ekstra gledelig at vi idag fikk syv forskjellige målscorere. Fint var det også at vi fikk avsluttet siste hjemmekamp med stil. Som nevnt i dagens kampprogram vil vi takke alle som har vært med på å støtte Hinna i året som har vært. Enda gjenstår det 2 kamper, og vi håper alle hjelper oss til en 2. Plass i serien, og seier i Rogalandscupen.

Brodd rykker opp, SIF og Mastra ned

Samtidig som Hinna spilte sin kamp, var det full runde i resten av avdelingen. Disse resultatene førte til at Brodd fikk feiret sitt etterlengtede opprykk, mens SIF og Mastra må ta den tunge veien ned i 5. divisjon før siste serierunde er spilt.

Hinna 4-4-2

Trym Abrahamsen- Torstein Meling, Lasse Nordhus, Sondre Risa, Eskild Gilje Helgevold- Mustafa Behi, Jørgen Hansen, Geir Olav Helgøy, Fredrik Fossmark- Henrik Strøm, Gaute Schei

Bennytede innbyttere: Johannes Hinna, Fabian Linge, Jens Trøan, Stian Netland

Kampfakta