Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

oktober 2020
ma ti on to fr
2 3 4
5 6 8 9 10 11
12 13 16 17 18
19 20 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Hovedsamarbeidspartnere 

 


  

 

Viktige støttespillere

 

 

HamKam Talentcup 2014

HamKam Talentcup 2014

I konkurranse med landets aller sterkeste 12-års lag så sikret Hinna G02 seg en imponerende 4.plass under uoffisielt NM på Hamar helgen 10-12. oktober. Eliteserielagene Stabæk, Viking, Vålerenga, Lillestrøm og Strømsgodset havnet alle bak oss på den endelige rangeringen og vi var veldig nær en plass i finalen.

18.10.2014

Hinna G02 har i mange år hevdet seg bra i lokalt seriespill og cupturneringer. Resultetene i Dana Cup i sommer var også gode. Nå var turen kommet til å ta opp kampen med de aller beste 12 års lagene i Norge i HamKam Talent Cup som også er et uoffisielt Norgesmesterskap. I løpet av denne helgen så ville vi få svar på hvor gode vi egentlig er.

Turneringen har vært omdiskutert fordi den på noen områder tidligere har utfordret NFF’s anbefalinger til bestemmelser om barnefotball og vekket til live diskusjonen mellom bredde og topp i barnefotball’en. Men realiteten er at f.eks. Dana Cup går mye lengre enn HamKam’s Talent Cup i forhold til hva som er vanlig akseptert for barnelag i Norge. Mens Dana Cup avgjør uavgjorte kamper ved straffespark konkurranse og har premiering til vinnerlag, så avgjør HamKam Talent Cup uavgjorte kamper ved sist scorede mål eller myntkast (ved 0-0) og lik lag premiering til alle lag. I HamKam Talentcup får alle lag like mange kamper mens i Dana så er det ingen flere kamper etter at man er slått ut. Turneringen i nåværende form er fullt godkjent av NFF på lik linje med enhver annen turnering. 

Turen startet på Sola flyplass om ettermiddagen fredag 10. oktober hvor vi tok fly til Gardermoen. Gruppen ble her supplert med flere av guttene som hadde hatt andre reiseruter. Etter pizza på Peppe’s på flyplassen så bar det avgårde til togstasjonen og avgangen kl 20 til Hamar.

Turen til Hamar tok en time. Etter en kort taxi tur fra Hamar stasjon så var vi godt innlosjert på Scandic Hotel som ligger få minutter fra ærverdige Briskeby Stadion, Ham Kam’s stolte hjemmebane. 

Guttene gjorde seg kjent på hotellet før de tok kvelden på rommene. Vi hadde ikke kamp før kl 11 lørdag formiddag slik at vi ro og mak kunne stå opp og spise frokost før vi spaserte de 15 minuttene opp til Børstad Kunstgressbane hvor vi skulle spille vår første kamp mot Haslum. Det var en solfylt og klar dag med god varme fra solen på blå himmel.

Guttene var veldig klare til første kamp mot Haslum. Vi dominerte tidlig i kampen og presset Haslum bakover mot eget mål. Men i avslutningene så fikk vi det ikke helt til og Haslum var giftige de få gangene de nærmet seg vårt mål. Til pause stod det 3-2 til Hinna uten at dette reflekterte vår dominans i banespillet. Etter pause så løsnet det derimot og vi scoret det ene praktmålet etter det andre. Stillingen til slutt ble 8-2 etter en godt gjennomført kamp.

Vi spiste lunsj på Børstad Skole før vi ruslet tilbake til hotellet for å hvile i noen timer før ny kamp kl 15 mot Lørenskog 2. Guttens slappet godt av på rommene og hotellet, noen så på TV mens mange surfet og spilte på telefonene sine.

Kampen mot Lørenskog 2 ble en ren walk-over for våre gutter. Spilletid ble igjen godt fordelt mellom alle som var med og den ene målet etter det andre smalt i nettet bak en betuttet Lørenskog keeper. Etter 14 minutter så ledet vi allerede 5-0 og vi ga oss ikke før det stod 12-1 i målprotokollen til slutt. Vi var i flytsonen og veldig gode.

Godt fornøyd med oss selv så dro vi inn mot sentrum for å spise før dagens siste kamp kl 19, denne gang mot eliteserielaget Stabæk. Servicen på restauranten var treg men etter noe venting så stod pasta’en på bordet og energilagrene kunne fylles opp på ny.

Etter en kort visitt på hotellet så var det klar for kamp på Briskeby Stadion. Briskeby er en gammel og ærverdig stadion hvor det gamle storlaget Hamar Kameratene (Ham Kam) holder til. Briskeby har store tribuner på langsidene og bak det ene målet, flomlysene lyste opp banen under en mørk høstkveld og de av guttene som har nakkehår opplevde at de reiste seg når de gikk inn på matten.

 

Etter en god oppvarming så startet kampen. Denne gang fikk vi god motstand fra et velspillende og godt organisert Stabæk lag. De var spesielt sterke på kontringer og før vi visste ordet av det så lå vi under 0-2 etter giftig kontringsspill av Stabæk. Guttene fortsatte å jobbe og ga alt i duellene. Gradvis så jobbet vi oss inn i kampen igjen. Vi fikk utlignet til 2-2 og da kunne guttene senke skuldrene litt. Dette ga bedre spill samtidig som motstanderne ble trette. Vi puttet på to mål mot slutten og kunne gå av banen med 4-2 seier. En hardt vunnet seier og guttene hyllet sitt trofaste publikum ved å ta bølgen.

Vi var slitne etter tre kamper på en dag og dro rett tilbake til hotellet. Vi fikk i oss kveldsmat og guttene gikk fornøyd i seng. Samholdet blant guttene er veldig bra, de oppmuntrer hverandre og har det bare kjekt i sammen. Det er også imponerende selv disiplin blant guttene, de vil prestere best mulig og er bevisst på hva de spiser og at de får nok søvn. De fleste av fedrene har mye å lære her og for noen ble det lange og gode fotball diskusjoner ut i de små timene.

Guttene hadde gjort en formidabel innsats med tre seiere og vi var rangert som det andre beste laget etter dagens kamper, kun Strømsgodset var foran på målforskjell. Vi var med dette kvalifisert til spill på nivå 1 på søndag’en. Guttene var klokkeklare til avgangen til Briskeby tidlig søndag morgen.

Belønningen for spill på nivå 1 var at alle kampene våre dermed skulle spilles på Briskeby Stadion og først ute, kl 9, var kamp mot Bærum. Kampoppsettet hadde gitt oss lagene fra Oslo Vest etter tur og nå var det Bærum’s tur i kvartfinalen i NM. Været hadde snudd helt fra den strålende solen på lørdag'en. Søndag morgen så pøsregnet det.

Guttene var som vanlig giret og stilte opplagte til kamp. Vi fikk til vårt lettbeinte pasningsspill og scoret mål jevnt og trutt. Etter 3-0 til pause så ga vi oss ikke før det stod 7-1 i sluttresultat. En glitrende godt gjennomført kamp var det. Vi var teknisk gode, aggressive i duellspillet, bevegelige og dødelig farlige i avslutningene. Det vanket skryt fra mange hold etter kampen. Folk begynte å lure, hvem er disse ukjente guttungene fra en ukjent bydel i Stavanger?

Tilbake på hotellet fikk vi hvilt og spist litt. Vi var nå i semifinalen i NM og skulle møte Nordstrand kl 15. Noen av oss hadde sett Nordstrand dominere Viking i sin kvartfinale. I tillegg til en teknisk god midtbanespiller så hadde de fysisk sterke og raske spillere over hele banen.

Kampen mot Nordstrand ble veldig jevn selv om de ledet 0-1 til pause. De scoret ett mål til tidlig i andre omgang før vi reduserte til 1-2. Vi presset det vi kunne mot slutten og hadde flere muligheter til utligning. Vi klarte imidlertid ikke å score det siste målet som vi trengte og Nordstrand gikk til slutt seirende ut av den spennende bataljen. Vi var veldig nære en NM-finale men kunne nå bare gratulerte Nordstrand med finaleplass. Nordstrand ble forøvrig Norgesmester til slutt etter seier over Fornebu i finalen. 

For oss ventet bronsefinalen mot Tromsø senere på ettermiddagen. Men nå var vi slitne og hadde flere skadde spillere. Seba, Jørgen og Frank var ute før bronsefinalen.

Rammen rundt bronsefinalen var magisk. Etter oppstilling i spillertunnelen så marsjerte lagene ut på banen mens musikken ljomet over høtaleranlegget. På storskjermen kunne en følge med på resultatet fra kampen - heldigvis så kom vi på å knipse et bilde før noen mål ble scoret.

Guttene ville gjerne mot Tromsø men vi hadde ikke mer krefter å by på nå.

Tromsø vant 5-1 og fullt fortjent. Vi var sluttkjørte. Men vi deppet ikke, vi hadde oppnådd mye mer i denne turneringen enn det som vi realistisk kunne forvente. Vi har oppnådd en 4.plass i NM i konkurranse med 40 lag og mot klubber som har plukket sine respektive byer og kretser rent for talenter. For en bydelsklubb fra Stavanger så er dette en formidabel prestasjon som viser at grundig treningsarbeid over lang tid kan gi gode resultater. All ære til guttene og trenerteamet for en fantastisk innsats.

Nå gjenstod bare togtur tilbake til Gardermoen og seint fly hjem til Stavanger. Klokken var godt over midnatt da vi var hjemme og i seng. Mandag morgen kom riktignok brått på men det var prisen å betale for en opplevelsesrik helg på Hamar.     

Resultater innledende puljespill lørdag:

                       

Tabeller gruppespill lørdag:

 

 

Sluttspill nivå 1 søndag:

 

 

 


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter