Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

mai 2019
ma ti on to fr
2 3 4 5
8 10 11 12
13 15 16 17 18 19
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Hinnahuset 4/6 kl.20-22

04.06.19

Storbyhuset 5/6 kl.20-21

05.06.19

Hinnahuset 12/6 kl.18.30

12.06.19

Hinnahuset 19/6 kl.17

19.06.19

Hinnahuset 19/6 kl.17

19.06.19


Hovedsamarbeidspartnere

 

 

Viktige støttespillere

 

 

Lagseier med stor L
Jørgen Hansen med god kamp

Lagseier med stor L

Hinna fightet, forsvarte seg, avsluttet og feiret med stil. Det gjorde at de røde stakk av med alle poengene borte mot Lura.

Skrevet av Erling Olsen den 29.08.2014

Hinna har kun tatt 1 poeng på de to siste kampene mot Brodd og Havørn. Det var derfor et revansjelystent bortelag som reiste til Sandnes for å møte tabellnabo Lura. Her måtte de klare seg uten Nado, Eivind Ovedal, Lasse Norhus, Bård Ledaal, Artemiy Voronkov, Henry Lohne og Espen Andersen. Heldigvis hadde vi en tometersmann som ville vise seg fram!

Hjemmelagets supportergruppe, "Lurigans" gjorde sitt for at rammen rundt denne fredagskampen skulle bli bra. Med flagg, bannere og bluss skapte de en herlig åpning på det som skulle bli en enda herligere aften.

Kampen åpnet med et Lura lag som gikk ut i hundre. De sto høyt og stresset forsvarsfireren vår til å gjøre feil. Likevel skapte de kun småsjanser som Trym Abrahamsen tok seg greit av. Hinna på sin side var heller ikke ufarlige på kontringer og dødballer. Det fikk Lura erfart i det 12 minutt. Hinna har dødball og Geir Olav Helgøy slår inn mot hjørnet av femmeter. Ballen blir headet inn i Luraboksen, og etter litt klabb og babb detter ballen ut på sekstenmeter, hvor Gaute Schei står klar og smeller til på direkten. Ballen går kontant i mål, og hans første mål i Hinna drakten er et faktum. 

Gleden blir derimot kortvarig. For 3 minutter senere er det Lura på sender en ball inn i Hinnaboksen. Det som ser noe ufarlig ut blir plutselig det stikk motsatte. En god heading av Aslak Ravndal, som sniker seg inn helt på første stolpe gjør at lagene igjen er like langt. 

Omgangen består i mye kriging og duellspill på midtbanen. Lura fortsetter å trille ball og være aggresive, og hadde en midtstopper med en svært god fot som skapte farligheter. Likevel hadde Hinna flere sjanser til å gå opp i føringen. Først var det Bendik Aarstad som plutselig fikk ballen på 2 meter. Han har helt åpent mål, men får ballen noe vanskelig som hindrer ham en scoring. Deretter ruller Martin Ueland og Helgøy fint opp på høyrekanten. Førstnevnte slår et fint innlegg til Fredrik Fossmark som nesten klarer å få ballen i mål. Likevel var Hinna langt mer med i kampen nå, og i ferd med å temme de aggresive Luraspillerne. 

Omgangen ser ut til å ebbe ut med 1-1, men Hinna har signert en ny spiss i sommer av en grunn. I det 41 minutt har Hinna innkast på høyresiden. Ballen havner inn i Lurafeltet og til Gaute Schei. Han drar på herlig vis av to grønntrøyer, og setter ballen sikkert bak mål. En fin prestasjon, og ikke minst svært viktig for godfølelsen inn til pause. 

I pausen byttes en småsyk Bendik Aarstad ut med nysigneringen Joachim Wøhni. 

Mange forventet nok at hjemmelaget ville gå ut som de gjorde i første omgang. Men Lura virket noe slitne etter en intens førsteomgang med mange tøffe dueller og kriging på midten. Hinna overtok derfor mer og mer initiativet utover kampen selv om Lura hadde mye ball. Med flere store sjanser til bortelaget var det nesten bare tidsspørsmål før 1-3 scoringen skulle komme. Spesielt ved en anledning burde bortelaget drept kampen. Helgøy ble spilt fri på høyrekanten og slo en 45-graders pasning inn i boks hvor Schei ikke klarte å få ballen i mål. Istedenfor trillet ballen videre til en for kvelden svært opplagt Jørgen Hansen som bare klarte å få ballen midt på en heldig og god Lura keeper. Like etter blir Gaute Schei spilt gjennom alene med keeper av Hansen. Noe presset prøver han å lobbe over keeper, men til side for mål. 

Hinna hadde god kontroll bakover, og framover hadde Geir Olav flere gode skuddmuligheter som gikk over og til side for mål. I det 75 minutt må Jørgen Hansen av med krampe og inn kommer Mustafa Behi. Det gjorde at Helgøy tok plass på sin vandte plass på midten. Lura trenerne forsøkte å kvikke opp laget sitt, men det ville seg ikke. Det ville det derimot for bortelaget som fikk corner i det 81 minutt. Helgøy slår inn på første stolpe, og hvem andre enn Gaute Schei header den ballen mellom beina på Lura-keeperen og til 1-3. Hatrick og stor jubel i Hinna leiren!

Gaute Schei, med ballen i beina, ble kveldens store helt!

Lura hadde nærmest gitt opp, og Hinna benyttet sjansen til å bytte ut noen slitne bein. Det hele ser ut til å være avgjort, men i det 91. minutt smeller Vetle Høivik av fra snaue 30 meter. Ballen daler ned i Abrahamsens høyre kryss. En herlig scoring som nok seiler opp som en god kandidat til årets mål. Derimot klarer ikke hjemmelaget å etablere noe press på Hinna, som er nærmere 4-2 enn en utligning. Dermed ender det 2-3 og 3 uhyre viktige poeng blir med hjem til Hinna. 

Kort oppsummert vinner vi fortjent. Lura har mye ball, og forsøker å holde ballen langs bakken. Selv om Lura åpnet best, tok bortelaget mer og mer over. Vi vant krigen, hode- og løpsduellene og i målprotokollen. Kampens to store spillere er for undertegnede Jørgen Hansen og Gaute Schei. Hansen fordi han bidrar både offensivt og defansivt, og gjorde nærmest ingen feil. Var svært delaktig i kontringsspillet, og viser en ballkontroll av høy klasse. Schei bidrar med 3 mål, og da sier det sitt. I tillegg bidrar han med sin rekkevide og hodestyrke på flere måter på banen. Hinna er nå 5 og 6 poeng foran Lura og Havørn på 3. og 4. plass. Brodd vant sin kamp og er 5 poeng foran Hinna. Det begynner med andre ord å sprekke opp litt i toppen. Neste uke har vi kamppause noe som kommer godt med etter et tøft kampprogram og mye skader. Neste kamp er hjemme mot Randaberg 2, da er vi klare for å krige om nye poeng!

Hinna: 4-5-1

Trym Abrahamsen- Martin Ueland, Hans Arne Haga, Sondre Risa, Eskild Gilje Helgevold- Geir Olav Helgøy, Bendik Aarstad, Frode Amdal, Jørgen Hansen  Fredrik Fossmark- Gaute Schei

Benyttede innbyttere: Mustafa Rashid, Stian Netland, Joachim Wøhni, Stefan Micka

KAMPFAKTA

Lura - Hinna 2-3

Lura Stadion

Dommer: Morten Larsen Stolpe

Tilskuere: 50 

Mål: Aslak Ravndal (15), Vetle Høivik (91) Lura. Gaute Schei (12), (41), (80) Hinna. 

Gule kort: Johannes Eide, Lura

 

Spillerbørs finner du her. 


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter