Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

mai 2019
ma ti on to fr
2 3 4 5
8 10 11 12
13 15 16 17 18 19
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Hinnahuset 1930 - 2100

20.05.19

Hinnahuset 2.etg. 21/5 kl.18.30-21

21.05.19

Hinnahuset 21/5 kl.17.30-19.30

21.05.19

Hinnahuset 4/6 kl.20-22

04.06.19

Storbyhuset 5/6 kl.20-21

05.06.19


Hovedsamarbeidspartnere

 

 

Viktige støttespillere

 

 

Hinna feilet i toppkampen

Hinna feilet i toppkampen

Brodd vant 1-2 i den viktige kampen om opprykk til 3. div.

Skrevet av Erling Olsen den 14.08.2014

I strålende fotballvær og godt over 100 tilskuere lå alt til rette for en fotballfest på Hinna. Dessverre for hjemmelaget var det bortelaget fra Midjord som stakk av med alle poengene, og har dermed en fot i 3. div. 

Kampen åpnet nervøst fra begge lag. Mye dueller og lite finspill. Likevel kunne fort hjemmelaget gått opp til 1-0 på vakkert vis før 5 minutter var spilt. Innlegg ble slått inn fra høyre, og på bakre stolpe smelte Fredrik Fossmark på hel volley av. Dessverre ble ballen blokket av en Brodd spiller, ellers ville det nok stått 1-0. Etter hvert tar Brodd litt mer over, og har det meste av banespillet. Likevel klarer de ikke å komme til de store sjansene. Midtveis i første omgang må Petter Haukali av for Brodd med det som var en lårhøne etter duell med Geir Olav Helgøy. Han ble erstattet av Henning Pettersen, som senere skulle vise seg å bli sentral. 

Etter et lite Brodd-press kommer Hinna mer og mer inn i kampen. Vi vinner de fleste duellene, og klarer å få brukt kantene mer slik gameplanen var. Etter drøye 20 minutters spill får Hinna hyll på byllen. Geir Olav Helgøy, som forøvrig ble onkel idag, plasserer ballen i hjørnet etter at Hinna kombinerte fint på høyrekanten. 

Hinna feirer 1-0 scoringen. (Foto: Eirik Anda)

På slutten av omgangen faller litt av tempoet hos Hinna, og Brodd tar igjen over. I denne perioden pådro Andreas Våge og Hans Arne Hage seg hvert sitt gult kort. 1-1 scoringen kommer etter at Brodd spiller seg fint ut på venstrekanten. Innbytter Hennig Pettersen gjør som han gjorde i vårkampen, og scorer mot Hinna. Passivt at Hinna, men dog fint spill av bortelaget. 1-1 til pause i det som kunne beskrives som en omgang med høyt tempo, men lite finspill og sjanser. 

1-1 scoringen. (Foto: Eirik Anda)

Andre omgangen starter slik første omgang avsluttet. Brodd har det meste av banespillet, men kommer ikke til de store sjansene. Trym Abrahamsen blir ikke stilt på de store prøvene og Hinna forsvaret har grei kontroll. Helt til det skjer en misforståelse i bakre firer, og Esben Ertzeid snapper opp ballen. Den tidligere Brynespilleren velger å skyte fra drøyt 20 meter framfor å spille til en av sine lagkamerater. Skuddet går himmelhøyt over, noe Hinna kan prise seg lykkelige over. Utover omgangen begynner Broddspillerne å merke kjøret, og flere av de grønne ligger nede for telling. Dette til stor frustrasjon både hos hjemmelag, publikum og i Broddlaget, som mener Hinna opptrer usportslig. 

Avgjørelsen faller når Broddspiller Abbe Erikson slår inn ett lavt innlegg mot bakre stolpe. Ballen triller gjennom alt og alle, og komme noe overraskende på Abrahamsen som er dekket og ballen triller i mål. Et heldig mål, som rett og slett ikke skal forekomme. Jubelscenene var store hos gjestene, som nå virkelig øynet håp om tre poeng. 

Naturlig nok legger Brodd seg litt lenger bakpå, og Hinna tar mer og mer over etter 1-2 scoringen. Brodd drøyer naturligvis tid når de har muligheten, samtidig som halve laget pådrar seg krampe. Hinna bytter inn mye friske bein de siste minuttene, og nysigneringen Gaute Schei kommer inn på topp for å dele ut litt juling. Hinna er utrolig nær når Bendik Aarstad stikker ut foten på en corner, men en liggende Broddspiller redder på strek. Eskild Gilje Helgevold har noen knallharde lagskudd som stryker krysset, men det vil seg bare ikke. På overtid har Hinna ett hjørnespark som stryker tverrlegger, men nærmere kommer de røde ikke. At dommeren kun klarer å legge til 4 minutter må dog sies å være overraskende etter alle skadene og utdrøyingen i andre omgang. Brodd har også noen gjennomspill når Hinna har alle mann i angrep som noe heldig sett med Hinnas øyne blir avblåst for offside. 

Så nærme var Hinna en utligning. (Foto: Eirik Anda)

Dermed går Hinna på sitt andre tap, og første hjemmetap for sesongen. Det som skulle bli Hinnas sjanse til å passere Brodd på tabellen endte dessverre med at Midjordlaget får en luke på 5 poeng. Oppsummert vinner Brodd fortjent i det som var en lite finspilt og sjansefattig kamp. Likevel var det en underholdene kamp mellom to lag med mye vilje. Dessverre trakk Brodd det lengste strået også denne gangen. Men vi har ingen planer om å gi oss av den grunn. Det er lenge igjen av sesongen, og mange poeng skal deles ut. Førstkommende mandag har Hinna sjansen til å revansjere dagens tap. Da møter Hinna igjen Brodd til dyst i rogalandscupen. Tilslutt vil vi gjerne få takke alle som kom på kamp idag. Gjennom hele år har det vært bra oppmøte på hjemmekampene, men idag ble det nok satt tilskuerrekord på den nye Hinnabanen. Vi håper alle kommer tilbake for å støtte oss!

Helgøy og Fiskum i en av mange tøffe dueller. (Foto: Eirik Anda)

Hinna (4-5-1)

Trym Abrahamsen- Espen Andersen, Lasse Norhus, Hans Arne Haga, Eskild Helgevold- Eivind Ovedal, Andreas Våge, Sondre Risa, Geir Olav Helgøy- Mahamadoue Yussif

Bennyttede innbyttere: Bendik Aarstad, Artemiy Voronkov, Henry Lohne, Frode Amdal, Gaute Schei, Mostafa Rashid

KAMPFAKTA

Hinna - Brodd 1-2

Sted: Hinna Stadion

Dommer: Sabri Centintas

Tilskuere: Ca 150

Målscorere: Geir Olav Helgøy, Hinna - Henning Viksdal Pettersen, Abbe Erikson, Brodd

Gule kort: Hans Arne Haga, Andreas Våge

 

 

 Spillerbørs
 Tabell

 


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter