Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

oktober 2020
ma ti on to fr
2 3 4
5 6 8 9 10 11
12 13 16 17 18
19 20 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Hinnahuset 21/10 kl.17.30-21.00

21.10.20


Hovedsamarbeidspartnere 

 


  

 

Viktige støttespillere

 

 

Dana Cup 2014
Historisk bronsemedalje til G02

Dana Cup 2014

Som første Hinna lag på herresiden noensinne så hentet G02 hjem bronsemedaljen fra Dana Cup. Sportslig suksess kombinert med greie gutter, blide voksne og herlig vær er oppskriften på en herlig uke i Danmark.

31.07.2014

 Siden vi er en årsklasse yngre enn de årsklassene som Hinna vanligvis deltar med så hadde vi et eget opplegg for transport og overnatting. De fleste guttene reiste med sine respektive familier og bodde på Tannishus Hotel (klikk på linken) på nordkysten av Danmark, ca 25 minutters kjøring fra Hjørring. Hotellet ligger like ved en flott og endeløs sandstrand og har fine fasiliteter for barne- og familieaktiviteter.

Søndag kveld og mandag morgen ble det kjørt treninger slik at vi kunne bli kjent med gressbanene og bli vant til underlaget. Pasninger, mottak og vendinger ble terpet på siden ballen oppfører seg annerledes på gress i forhold til kunstgress. Det ble også trent på straffekonkurranse slik at vi skulle være forberedt dersom dette skulle bli aktuelt i en av utslagskampene. Været var «sykt» bra med temperaturer hver dag på over 30 grader slik at det var viktig at guttene hadde vann tilgjengelig til både drikke og nedkjøling.

                     

 

Vi hadde 2 lag med i turneringen med 10 spillere på hvert lag. I vår årsklasse ble det spilt 7’er uten offside og med frie innbytter. Vårt lag 1 havnet i pulje med NSA (USA), Chemik TS (Polen) og hjemmelaget Hjørring IF (2). Lag 2 skulle spille mot Gnistan IF (Finland), Namsos og Hirtshals (Danmark).

Det var spennende å vandre rundt på Dana cup området før turneringen startet for alvor og kikke i bodene som solgte billig sportsutstyr. Interessen for spesielt fotballsko er formidabel blant guttene og merker, modeller og priser ble ivrig diskutert. Med det voldsomt varme været så ble det imidlertid for varmt å oppholde seg i bodene særlig lenge om gangen.

 

Det var en spent gjeng som stod opp på tirsdag’en klar til sine første kamper. Vi var godt forberedt, Kenneth forklarte det taktiske før kampen og Marcus smurte vaselin på skoene. Hinna 1 sparket i gang mot Hjørring 2, beholdt ballen i laget og vant enkelt med 9-0.

    

Fia (mor til Gulbrandur) tok ansvar for uttøyning etter kampen. For forbipasserende så det nok ut som guttene lekte "bjørnen sover" men dette var viktig for stive og støle fotbalgutter når kampene kom tett som hagl.

Så var det Hinna 2 sin tur mot Hirtshals; Vi gikk sterkt ut og dominerte kampen i første omgang og til langt ut i andre omgang. Ballen gikk raskt og innsatsen var på topp. Det tekniske pasningsspillet til G02 var tydelig for alle å se. Men med 3-1 ledelse 7-8 minutter før slutt så ble vi nonchalante. Danskene øynet håp og kjempet tilbake. De reduserte først til 3-2 og deretter til 3-3 helt i slutten av kampen. Veldig surt og dette ble dessverre skjebnesvangert for den videre deltakelsen i turneringen.

Hinna 1 spilte så sin andre kamp for dagen mot Chemik TS (klikk på linken hvis du er god i polsk) fra Polen. Dette ble nok en grei seier med 7-0 men resultatet gjenspeiler ikke at dette var en ganske tøff batalje. Kaptein Larsi sendte først den polske keeperen susende inn i eget mål etter en tøff duell.

De polske spillerne drev med små tjuvtriks under hele kampen med klyping og dytting og taklinger helt på kanten av det lovlige. Sverre spesielt hadde en tøffe dueller med den polske midtstopperen gjennom hele kampen. Etter å valset rundt med forsvaret og scoret flere mål så fikk Sverre svar på tiltale, Etter nok en tøff duell så endte Sverre opp med besøk på sykestuen, forstuet håndledd og støtteskinne på hånden i de neste kampene.

Den intense varmen hadde tæret hardt på spillerne siden vi hadde et begrenset antall spillere til disposisjon på hvert lag og det ble en rolig kveld tilbake på hotellet.

På onsdag’en så var det Hinna 2 som skulle spille to kamper. Mot et godt Namsos lag (som siden avanserte til 1/8 dels finalen i A-sluttspillet) så kom vi aldri i gang og tapte 6-0 i dagens første kamp. Neste motstander senere på dagen var Gnistan IF (klikk på linken hvis du er god i finsk) fra Helsinki i Finland, et lag som siden avanserte til kvartfinalen i A-sluttspillet.

Trener Terje besluttet at her måtte det tas grep og la om formasjon og spillestil for å gi Gnistan IF skikkelig kamp. Og kamp ble det. Guttene hevet hodet, kjørte brystkassen frem og ga motstanderne et sjokk på linje med den russiske invasjonen av Finland i 1808. Anders lukket buret bakerst, roet spillet ned og hadde presise utspill. Forsvaret taklet så det luktet svidd, hverken Henrik eller Martin tok fanger i denne kampen - de som prøvde å slippe unna tok Orri seg resolutt av med ekte islandsk sisu. Ballen ble spilt raskt framover på banen. Kaptein (General i denne kampen!) Ask og strategen Eirik var sultne på ballen på midtbanen, løp i posisjon og fordelte ballene fremover. Jørgen KP jobbet helt fram og helt tilbake på flanken mens Eirik H sprang på alle ballene som kom hans vei og var livsfarlig foran mål, han scoret alle lagets mål i hele turneringen utenom en...! Guttene løp, taklet, skjøt og kjempet til siste slutt og dro i land sterke 3-3 og uavgjort. Stemningen rundt banen var elektrisk, spillerne gnistret og foreldre og lagledere heiet og jublet. Endelig fikk guttene vist hva de var gode for. Men dessverre så kom formen litt for sent for sikre videre spill i A-sluttspillet. Dermed ble det tredje plass i puljen og B-sluttspill videre. Det hører med til historien at finnene var et sporty og fairspillende lag som aldri tok igjen når vi ble, skal vi si, overivrige i duellene.

Hinna 1 hadde kun en kamp denne dagen, mot NSA (klikk på linken) National Soccer Academy fra USA. Det ble seier 6-0 og avansement som vinner av puljen med 3 seire og totalt 22-0 i målforskjell. 

Det var godt å komme tilbake til hotellet på kvelden og bade, spille minigolf eller tennis og slappe av. På kvelden samlet vi alle voksne og barn til pizzakveld før turneringen fortsatte tidlig torsdag morgen.

Hinna 1 fikk Norsk Fotballakademi (klikk på linken) som motstander i 1/16 finalen i A-sluttspillet. Vi var en smule skeptisk til om vi skulle klare å slå det som er et meget ambisiøst akademi lag fra Oslo's beste vestkant. Skepsisen var imidlertid helt bortkastet og guttene cruiset inn til 9-1 seier. Hinna 2’s første kamp i B-sluttspillet var mot Bagterp IF (klikk på linken) fra like utenfor Hjørring. Guttene fortsatte med samme innsats og spill som i kampen mot Gnistan og hentet greit hjem en fin 5-1 seier.

Spillerne ble kjørt tilbake til hotellet mellom kampene og neste kamp for Hinna 1 var mot Andheri FA (klikk på linken) som er et akademilag fra Mumbai i India.

Inderne stod lenge i mot men guttene holdt konsentrasjonen oppe og puttet et par mål før pause. Etterhvert så klarte ikke laget fra India å stå imot lenger og vi vant med komfortable 5-0 til slutt. Da kampen var slutt så lyste fortvilelsen over tapet hos inderne og flere av spillerne ble liggende lenge i skuffelse på gressmatten etter kampen. Vi gikk videre til kvartfinale i A-sluttspillet og kamp mot tyske Anker Wismar FC på kvelden.

Før det så skulle imidlertid Hinna 2 ut i kamp mot Latorps IF (klikk på linken) fra Sverige i 1/8 finalen i B-sluttspillet. Guttene ville mye i denne kampen men kreftene var i ferd med å renne ut i varmen og vi måtte gi tapt med 3-2 da dommeren blåste kampen av. Det betød at turneringen var over for Hinna 2 og at fokus nå kunne rettes mot strandliv ved hotellet.

Kvartfinale i A-sluttspillet skulle spilles mot tyske Anker Wismar FC (klikk på linken). Spillerne spiste felles spaghetti middag før kampen for å få fornyet energi.

Tyskerne var disiplinerte, godt organisert og taktisk gode. Det virket som de hadde studert oss i kamp og hadde lagt taktikk for å hindre at vi kom i gang med vårt spill.

Vi ledet 2-1 men dette ble snudd til 2-3 da kampen dro seg mot slutten. Vi mobiliserte alt vi hadde av krefter i ett siste angrep og utrolig nok så klarte Larsi å tvinge ballen i mål i kampens aller siste spark. Spillere og foreldre eksploderte i jubel og det ble et vanvittig følelsesutbrudd med tårer og latter. Skuffelse over å tilsynelatende ryke ut ble snudd til glede, og så til skrekk, da det gikk opp for spillere og ledere at nå skulle kampen avgjøres på straffespark konkurranse. Presset på guttene var stort da dommeren dirigerte i gang straffesparkene. Publikum fra de andre banene i nærheten stimlet sammen rundt det utvalgte målet og våre utvalgte straffespark eksekutører (Tobias, Gulbrandur, Larsi, Tormod og Jesper) stod med armene rundt hverandre og støttet hverandre og oppmuntret nestemann som skulle ta straffe.

Først gikk tyskeren nervøst fram til straffemerket og skjøt ballen utenfor mål. Tobias scoret sikkert på vår første straffe. Så scoret tyskerne. 1-1. Kaptein Larsi gikk bestemt fram og scoret. 2-1.

Frank i mål hadde spilt meget bra i turneringen og nå var han klar til å avgjøre kvartfinalen; Tyskeren skjøt hardt mot Frank’s høyre side, Frank kastet seg i full lengde ut til side og stoppet ballen før den gikk i mål.

Nå var det Gulbarndur's tur og han scoret sikkert. 3-1. Så kom den avgjørende straffen: Tyskeren måtte score. Han tok fart, traff ballen bra og satte ballen i tverrliggeren. Vi hadde vunnet!!! Spillere, ledere og foreldre gikk aldeles berserk og sprang mot keeper Frank i jubel og tårer. Omfavnelsene og gledestårene satt løst etter at guttene nok en gang hadde snudd nederlag til seier, du verden så herlig å være klar for semifinalen i Dana Cup!! Gleden over seieren og avansement til semifinalen var enorm. Vi var glade og rørte over at vi hadde vunnet.

Tyskerne var selvsagt voldsomt skuffet men gratulerte oss på sporty vis med seieren. Vi følte vi fløy tilbake til hotellet og begynte å tenke på ny kamp tidlig fredag morgen.

Troppene til våre to lag var i minste laget, det visste vi i forkant av turneringen. Belastningen fra mange kamper på kort tid og ekstrem varme krever at man kan kontinuerlig kaste innpå friske krefter. Det hadde ikke vi og nå var guttene slitne. Da klokken ringte tidlig fredag morgen var guttene kampvillige på sedvanlig vis. Kunne vi på sensasjonelt klare å spille oss fram til finalen i Dana Cup?  Snart stod guttene klare til avspark mot AaB (klikk på linken). AaB's seniorlag ble danske seriemestere i 2014 og satser beinhardt på å beholde hegemoniet. Laget som vi spilte mot bestod at talentfulle gutter håndplukket fra hele Nord Jylland. Danskene begynte bra og spilte rask fotball med gode pasninger og bevegelse. Vi stod i mot så godt vi kunne men slapp inn to mål før pause. G02 har som kjennetegn evnen til å snu kamper som i utgangspunktet ser ut til å være tapt. Vi var for slitne i varmen til å spille vårt vanlige tekniske pasningspill men nok en gang, og på ren vilje, så gikk guttene i kjelleren og hentet krefter som de ikke viste de hadde. Tobias reduserte like etter pause. Det ble 2-2 etter at Jesper iskaldt satte et frispark over muren og i mål.

Det ble ekstraomganger. Kampen fortsatte i samme mønster helt til slutten av andre ekstraomgang. Danskene kom til nok et angrep. I møljen foran mål så hadde keeper Frank ti fingre på ballen. Dansken stemplet Frank i underarmen med knottene slik at ballen kom fri før ballen ble sparket i mål. Dommeren så ingenting og godkjente scoringen. Og så var kampen slutt. Vi kom så nær en finale i Dana Cup som det er mulig å komme men måtte gi tapt i semifinalen. Guttene var utslitt og fortvilte. Etter å ha gratulert danskene med seieren, og ønsket lykke til i finalen, så var det bare å tusle hjemover mot hotellet. AaB var et godt lag og etter hvert som vi fikk kampen på avstand så vokste stoltheten over å ha tatt bronse i Dana Cup som første gutte-/herre lag fra Hinna noensinne. Vi ble også det beste norske laget i vår aldersklasse.

Det var premiering på kvelden og vi visste ikke helt hva vi gikk til da vi kjørte innover mot stadion i Hjørring. Først ble vi stillet opp for innmarsj på stadion med de andre bronsevinnerne. De forskjellige lagene ropte sine klubb-rop under innmarsjen og stemningen steg mot de store høyder. Vi stilte opp inne på stadion og da premie utdelerne dukket opp med en flott pokal og fine bronsemedaljer så gikk det et gisp gjennom spillere og ledere. Pokalen ble feiret som om vi hadde vunnet hele Dana Cup. Det begynte å gå opp for oss hvor stor denne prestasjonen er og at dette en stor bragd av hele G02 gjengen. Ikke bare av de som spilte i turneringen men alle gutter som har vært med på å gjøre treningene og kampene gode, og alle som har bidratt på trenersiden og i støttefunksjoner i alle år har en andel i pokalen.

Vi vil spesielt nevne og takke Terje og Kenneth som gjennom mange år, morgen som kveld og i allslags vær, har stått på treningsfeltet og terpet teknikk og pasninger med guttene - vi vet at bronse i Dana Cup er den beste lønn de kunne få for den formidable innsatsen som de har lagt ned.

Vår vanligvis så strenge sportssjef fulgte nøye med i alle kampene og kunne koste på seg et lite smil når pokalen "kom hem".

 

Dana Cup - vi kommer tilbake neste år!

Vimpler fra motstanderlag:

Resultater Dana Cup 2014:

 

 

 


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter