oktober 2018

Storbyhuset 25/10 kl.20

Storbyhuset 25/10 kl.17-19.30

25.10.18

Hinna fortsatt ubeseiret hjemme!

Det ble et nervepirrende oppgjør da Hinna tok imot Vidar2 til dyst på mandag kveld!

Skrevet av Geggi Helgøy den 24.06.2014

Som Frode Olsen skriver så fint for Rogaland Avis, ble oppgjøret Hinna-Vidar et drama lokalfotballen verdig. Vidar ga Hinna kamp til døren om poengene, men en solid snuoperasjon i sluttminuttene gjorde at Hinna kunne gå ifra oppgjøret med tre poeng!

Hinna åpnet bra og fikk presset Vidar rekruttene langt tilbake på deres halvdel. Vidars keeper slet med utspillene i kampen, og prøvde konsekvent å spille kort. Hinna lyktes i store deler av førsteomgang å tvinge oppspill, eller å vinne tilbake andreballene. Og med det kom sjansene også. Både Eivind Ovedal, Geir Olav Helgøy og Fredrik Fossmark hadde sjanser til å sende Hinna opp i ledelsen, men scoringene uteble. Det var derfor surt da Vidar gikk opp til 1-0 etter en praktscoring av Per Eik Forgaard. Et innlegg fra Vegard Olsen ble slått fra venstre på bakerste stolpe. Der stod Forgaard å ventet, og klinket til på hel volley i lengste stolpe utagbart for Hinnas Trym Abrahamsen.

Etter scoringen sank tempoet i Hinna laget. De slet med å fylle på offensivt og lot Vidar ta over deler av banespillet. Helt mot slutten av omgangen fikk Vidar muligheten til å øke forspranget da Forgaard spilte gjennom USA lagkammeraten Eivind Austbø i bakrom. Kun et fantastisk returløp av Henry Lohne, og flott keeperspill av Trym Abrahamsen stod i veien for at Austbø kunne sende Vidar opp til 2-0.

(Hinnas Eskild Helgevold i aksjon mot 3 målsscorer Per Eik Forgaard)

I pausen var det vanskelig å sette fingen på hva Hinna skulle endre på, men de ble enige om å fortsette å pushe på, så ville sjansene komme.

Og en måtte ikke vente lenge før Eivind Ovedal var på farten igjen. Kun tre minutter var spilt da han ble sendt igjennom i bakrom, men avsluttningen ble desverre for dårlig. Men fem minutter senere rotet Vidars Mikal Hebnes Olsen det til for seg selv, og mistet ballen på egen banehalvdel. Artemiy Voronkov fikk tak i ballen og sendte den videre til Erlend Tjøtta Vie som gjorde ingen feil alene med keeper. 1-1 og Hinna fikk den pangstarten de var på jakt etter!

Kun ti minutter etter var Fredrik Fossmark på farten for Hinna. En lang ball i bakrom av Eivind Ovedal ble feilvurdert av keeper som klinket ned Fredrik Fossmark som var alene igjennom. Da både keeper og spiller ble liggende, øynet Artemiy Voronkov muligheten og satte ballen i det åpne målet! Det skal sies at det var godt dømt av dommeren som lot spillet gå videre istedenfor å gi et eventuelt frispark og kort.

Hinna hadde ledelsen og god kontroll på kampen, men Vidars Per Eik Forgaard var ikke ferdig for dagen. Først gjorde han 2-2 med et langskudd i krysset ut ifra ingenting, så ble han spilt i bakrom og satte inn 3-2 når kun sju minutter gjennstod. Det var et skikkelig slag i trynet for Hinna spillerne, og det var nok få som hadde ventet hendelsene som skulle finne sted de siste ti minuttene av kampen. For når kun fire minutter gjenstod ble en lang ball slått opp mot Erlend Tjøtta Vie av Hinna kaptein Haga. Ballen ble brystet fint videre til Eivind "Hulk" Ovedal som enkelt utlignet for Hinna! Det var 3-3 på Hinna stadion, men det var mer i vente! For en fikk såvidt tid til å gjør seg ferdig med feiringen før Fredrik Fossmark fikk ballen i bakrom. Han rundet enkelt keeper og sendte Hinna opp i ledelsen. Dette til en enorm jubel blandt både supportere, trenerbenk og spillere!

Kun to minutter senere blåste dommer Lucina Popa av kampen, og seieren var et faktum. Hinna tok tre poeng, og tar ferie kun to poeng bak serieleder Brodd. Hinna kan se tilbake på en utrolig god vårsesong, med et scoringssnitt på øve fire mål hver kamp. Trener Jørn Øvrebø uttalte dette til Rogalands Avis etter kampen:

"– Øyvind Jacobsen og Brodd skal slettes ikke føle seg trygge. Vi bøtter inn mål, og gleder oss til å møte dem i første kamp etter ferien. Akkurat nå er vi mestscorende i Norge i denne divisjonen, sier Øvrebø."

Hinna spiller kamp igjen på torsdag kl 1830 mot Tasta på stemmen i Rogalands Cupen. Ellers er neste seriekamp hjemme mot Brodd 13 August. Forhåpentligvis tar alle som er hjemme fra ferie turen ned for å se på Hinna laget som definitivt ikke kommer til å ligge på latsiden i ferien!

Hinna (4-5-1)

Trym Abrahamsen- Henry Lohne, Hans Arne Haga, Lasse Norhus, Eskild Helgevold- Eivind Ovedal, Erlend Tjøtta Vie, Sondre Risa, Geir Olav Helgøy, Artemiy Voronkov- Fredrik Fossmark

Benyttede innbyttere: Erik Stråtveit, Johannes Bernhard Hinna

Kampfakta:

Hinna 4-3 Vidar 2

Hinna Stadion

Tilskuere: ca 100

Målscorere: Erlend Tjøtta Vie, Artemiy Voronkov, Eivind Ovedal, Fredrik Fossmark (Hinna) Per Eik Forgaard x3(Vidar2)

Dommer: Lucina Popa, Hana IL

Referat i Rogalands Avis

Spillerstatistikk og børs etter kampen

Tabell