Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

januar 2021
ma ti on to fr
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Hovedsamarbeidspartnere 

 


 

 

  

 

Viktige støttespillere

 

 

Treningsleir Haugesund

Treningsleir Haugesund

Vi hadde en fantastisk treningsleir i Haugesund i mai - her er reisebrev fra turen.

10.06.2014

Lørdag morgen, tidlig tidlig om morgenen

Det var en opplagt og giret gjeng som møtte kl 0700 ved Klubbhuset til Hinna, Lørdag morgen. Det var tid for Haugesund og treningsleir. Som så alltid før når Hinna G02 skal på tur så smiler værgudene til dette lovende fotballaget. Vel fremme på treningsanlegget til dei store klubbene i Haugesund (Djerv/Vard/Haugar) så var det 16 treningsklare og spente gutter som ventet på første økt i det hektiske programmet.

Første trener ut til å instruere guttene i å oppnå sine drømmer var Kjell Inge Bråtveit. Guttene synes det var stort å bli trent av en som har ledet bla Viking, Vidar, Randaberg og FKH. Bråtveit fikk straks meget god kontakt med guttene, som ville vise seg fra sin absolutt beste side.

Det ble satt opp en firkant der guttene skulle trene på diverse nærteknikk-øvelser inne i. Det som Bråtveit la vekt på, var å ha så mange balltouch som mulig, og ikke å komme fortest mulig frem. Mens guttene gjorde disse øvelsene så måtte dei hele tiden holde øye med Bråtveit og fortelle høyt, hvor mange fingrer han strakk i været.  Etterpå skulle dei fortsette med å holde ballen mellom beina, mens dei holdt makkeren sin i hånden, og samtidig si navnet, adressen, tlf nr sitt og det som dei ellers husket. Dette synes guttene var gøy, og merket ikke så mye til at dei blei slitne.

Andre ting som Bråtveit mente guttene kunne terpe på var:

-Tapping – bena skal touche oppsiden av ballen så mange ganger som mulig,begge ben.

-Dancing -  rull ballen ut til siden og rull den tilbake igjen, bytt fot og hold det gående.

-Cutting – løfte foten og ”cutte” når en vender. Ikke føring. Innside og utside.

-Waddle- lite friksjon. Snu på ballen, mot klokken.

I en liten drikkepause prøvde Bråtveit å fortelle guttene om at hvis de brukte like lang tid på trening, som på sosiale medier, så var sjansen stor for å bli god. Alle som spiller på toppnivå, bruker ca 10000 timer av sin oppvekst til trening. Det finnes ingen trylleformler for å oppnå drømmen, unntatt trening. Og trening. Og trening.

Og trening.

 

Etter drikkepausen var det tid for flere finte-øvelser. Mange av guttene viste at dette hadde dei øvet mye på, og Bråtveit kunne konstatere at her var det en ivrig guttegjeng.

Hele tiden mens Bråtveit terpet teknikk og finter med utespillerne, var det trening for keeperne med Haugesunds egen legende: ”Regy”!

 

Snart 80 år og fortsatt like entusiastisk, fikk han frie tøyler med Anders og Jakob. Det var topp skjerpede gutter som heiv seg der Regy sa dei skulle hive seg, og reddet det som kom i deires retning.  Tilslutt ble økten avsluttet med spilling, og keeperne ble implementert i dette. En kunne se at treningen med Regy hadde gitt resultater allerede.

Spillingen foregikk på liten bane, med store mål, der fokus var på bevegelse. Hele tiden vise seg fram, og ikke gå i pasningsskyggen.

Da økten var ferdig var det mange smilende, men slitne gutter, som hadde sine første fotball-timer på Araber-jord. Trenerene kunne mimre tilbake på mange gode minner fra Haraldsvangen og dei omliggende Gymnasbanene.  Terje, Bjørnar og Tom fikk nok av å høre på historiene til Kenneth om alle målene og pokalene fra gamle dager, og stakk for å ordne lunsj til gruppen.  Siden været var helt topp, passet det å nyte maten ute i det fri, og alle trøkket i seg det dei klarte.

Etter litt avslapping og soling, skulle guttene inn i Vard-hallen for å spille kamper mot en av Haugesunds gamle storlag: Vard.

Men ingen av guttene hadde lyst å slapp av, og benyttet timen mellom lunsj og kamp, til å spille fotball, og å øve på ting som Bråtveit hadde vist. Budskapet om trening og ikke gaming hadde komt fram.

Guttene trengte ikke oppvarming før kamp, da dei hadde holdt det gående stort sett siden 0930.

Etter to kamper mot Vard var fasiten en uavgjort og en seier. Jevne kamper, og mye god fotball fra begge sider ble vist, og alle kunne ta av fotballsko og leggskin for denne dagen.

Innkvartering hadde falt på Scandic Hotell i Haugesund sentrum. Siden vi skulle på Egon for å spise og så på kino, passet dette 100%, da gåavstanden var 5 min. Guttene var imponert over hvor flott hotellet var og synes dei var heldige som fikk være med på dette.

Det var reservert bord til oss på Egon, og guttene fikk velge mellom Pizza, burgere, taco og lasagne bla annet.  Stemningen var som vanlig god, og etterpå gikk turen til Edda Kino. Her var det Spiderman 2 i 3D som skulle vises.  Guttene likte nok filmen bedre enn foreldrene, men her var det sjans for en etterlengtet pust i bakken. Noen benyttet seg også av muligheten til en liten høneblund.

Kvelden ble avsluttet med at guttene koste seg på hotellet og ladet opp til neste dag, nye treninger, nye muligheter til å få lært mer fotball.

 

Søndag

 

Hotellet pleier vanligvis ikke servere frokost før kl 0730 på søndager, men siden treningen til guttene startet kl 0800, måtte kokken stå opp ekstra tidlig denne dagen. Kl 0700 var frokosten på plass. Etter å ha inntatt en solid dose næring, var det av gårde til Sakkestadbanene. Siden trenerne var eneste som hadde vært her før, måtte det guiding og forklaring til før alle var på plass. Kl 0800 var Tor Martin Hegrenes på plass for å lede treningen med guttene. Hegrenes er en trener fra Vats, samme område som Håvard Nortveit er oppvokst i.  Hegrenes har tidligere trent både herre og damelag, og er for tiden keepertrener i Vard.

Vi hadde gitt beskjed om at vi ønsket at treningen var fokusert mot pasningsøvelser.  Vi fikk mange meget gode øvelser servert, som vi kan ta med oss videre i hverdagen. Hegrenes forklarte viktigheten til å snakke/kommunisere, samt å orientere oss, både før vi mottar ballen, og etterpå.  Etter halvannen time med en knallkjekk økt, var guttene veldig klar over budskapet som var blitt levert på morgenen denne søndagen i Haugesund: Ikke gamble, være mer redd for å miste ballen.

 

 

Jørgen tok et skadet kne med godt humør!

Etter endt øk, var det tid for spising. Foreldrene, med Bjørnar i spissen, disket opp lunsj, slik at magen ble fullt opp før neste økt.  Etter å ha slukt noen brødskiver, var det utpå banen igjen. Neste trening stod klar på programmet: Erik Horneland fra FKH skulle komme.

Her snakker vi altså om dagens hjelpetrener i Haugesunds flaggskip: FK Haugesund. Assistentrener til Jostein Grindhaug, og av mange utpekt som den som styrer det meste av det som foregår på treningsfeltet i klubben. 

Regy tok med seg keeperne for å trene på redninger av innlegg, og for å øve på utspark, mens Horneland satte opp pasningsøvelser.

Etter noen repetisjoner, der guttene følte dei mestret dette, var det imidlertid en annen tone fra Horneland: MER INNLEVELSE, NED MED KROPPEN, SKYT FART ETTER PASNINGEN!

Guttene forstod at her må lista heves. Etter terping og terping var Horneland mer fornøyd. Han kunne se at dette var gutter som trente mye, og var giret på å bli gode.  Da han etter endt økt spurte guttene om dei ville komme nordover til Haugesund for å spille for FKH når dei blei større, var enstemmig JA!

Regy var på plass også denne dagen, for å ta med seg keeperne til neste nivå.  Vi kunne se den genuine gleden denne gamle mannen viste over å kunne lære fra seg gamle kunster.

 

 

Etter å ha tatt farvel med både Regy, Horneland og Hegrenes, var det tid for å trekke inn i Haugarhallen. Nå var det kamper mot Haugar som stod for tur. Ingen av guttene var slitne enda og fortsatte og øve i mellom slagene. Kampene mot Haugar var målrike og den ene klubben var overlegen. Det var Hinna, som seiret stort og kunne vise fram stort repertoar av press, finter, pasninger, avslutninger, redninger og innsats.

 

Etter kampene var det dags for å komme seg hjem. Noen av foreldrene ville (måtte) hjem til kona, noen skulle se avslutningen i Premier League, mens andre skulle hjem å trene.  Alle var i alle fall enige om at dette hadde vært en fantastisk kjekke tur, som var ekstremt lærerik, både for guttene, og foreldrene, samt trenerne, som har fått mer innsikt i hvordan andre trenere legger opp øktene og hvilke øvelser som kan brukes også.

Haugesund, vi snakkes snart igjen!

Kudos til Terje og Tom for organisering av turen.

 

Gutter som deltok:

 Ask

Jesper

Sverre

Marcus

Sebastian (skadet)

Martin

Larsi

Eirik

Jakob

Anders

Oliver

Cardozo

Felix

Thomas

Tobias

Jørgen R

Vetle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter