september 2020

04.11.20

02.12.20

Påmelding og referat

Påmelding til mandagens vennskapskamp og referat fra foreldremøte. Sjekk også ut det kule lagbildet som ligger på forsiden til Gutter 2005. Siri har tatt bilde og Kjetil har sørget for litt hverdagsmagi med bakgrunnen :-)

Skrevet av Gutter 2005 den 03.04.2014

Påmelding til mandagens vennskapsturnering.

Vi har fått en invitasjon fra Forus & Gausel IL om vennskapskamp neste mandag.
Kampene begynner 1700 og vi spiller så mange kamper vi rekker før 1830.

De spiller sine kamper på Knudamyrå v/ Gausel Skole.

FGI stiller med 4 lag så vi skulle gjerne hatt med minst 24 stk, men vi tar med alle som har lyst!

Hvem vil være med? Påmelding her!

Møt opp i god tid så vi er fulltallige fra start.

Referat fra foreldremøte:

Vi stiller også denne sesongen med 4 serielag.

Disse skal fordeles og settes opp jevnest mulig.

Ihht forbundets og kretsens anbefalinger:

1. Jevne lag på årstrinnet i klubben.

På ett årstrinn finner en stor variasjon i modning, motivasjon og ferdighetsnivå. Denne ”variasjonen” forandres kontinuerlig, og vi voksne må være tålmodige. Ved å være utviklingsorientert og følge ”utviklingstrappa” til alle spillerne tett, får vi med flest mulig, lengst mulig og best mulig.  Ved å ha mangfold i hvert lag på årstrinnet vil det bidra til både trygghet (spille med kamerater) og utfordringer (spille med de som har kommet lengre og de som ikke har kommet så langt i ferdighetsutviklingen). Utgangspunktet for mestring vil da være godt. Dette er oppskriften for å oppnå trivsel og utvikling.

Lagene settes derfor sammen etter kriteriene kameratskap og mangfold i ferdigheter.

Dette forutsetter at klubbene organiserer treninger for hele årstrinnet. Det gir et godt grunnlag for å kunne sette sammen lag med mangfold i kameratskap, ferdigheter og ulike fysiske forutsetninger uten å ”toppe”.

Vi har også meldt på et ekstra lag, som skal spille mot 1 år eldre gutter.

Ihht forbundets og kretsens anbefalinger.

8. Ekstratilbud i trening og kamp

Barnefotballen i Norge har breddeformelen (Trygghet vs. utfordringer + Mestring = Trivsel og utvikling) som sin ledetråd. Barn modnes, lærer og utvikler seg i ulikt tempo. Klubber tilbyr i større grad ekstra tilbud på, og på tvers av alderstrinn for å få tilpassede utfordringer til alle. Man har muligheten til å melde på et ekstra lag i årsklassen over. Kriteriene for å være med bør være modning i ”hode og beina”, fair play og treningsiver. Ekstratilbudet skal ikke være et eksklusivt tilbud til noen få, men trenerne bruker laget som en motivasjonsfaktor for enda mer trening og utvikling. Etablering av slike lag krever god kommunikasjon mellom klubb, trenere, foreldre og spillere. Årstrinnslagene prioriteres alltid foran ekstratilbudet.

Spillergruppa på ekstragruppa er ikke låst, men skal være rullerende ihht kriterier over.

Sannsynligvis velges i utgangspunktet 3 spillere fra hver gruppe.

Her inviteres 2 og 2 til hver kamp. Intill 8 spillere.

Kanskje går vi på smeller her, som kan gi dårlige opplevelser. Kanskje vinner vi det meste her, og ser at vi kan gi tilbudet til enda flere på dette nivået??

Vi har sagt at det er et prøveprosjekt frem til sommeren. Iløpet av den perioden vil garantert noen ha tatt steg ifht dagens modning, og kan forsøke seg på høyere nivå.

Det kan være disse ekstrakampene kolliderer med årstrinnslag. Da må kanskje flere fra øvrige grupper kalles inn.

Det kommer alltid til å være noen som mener deres barn burde fått muligheten foran andre barn. Slik er det alltid.

Det er lov å sende en høflig beskjed til treneren om dere synes det.

Men uansett ber vi alle om å være positive. Uten dette initiativet, hadde ingen fått denne muligheten. Når får flere den. Og forhåpentligvis vil det gi muligheten for enda flere etter hvert.