desember 2018

20.12.18

Serieåpning mot opprykksfavoritt Brodd

Skrevet av Geggi Helgøy den 03.04.2014

Serieåpning mot opprykksfavoritt Brodd.

Torsdag kveld smeller det. Det er duket for serieåpning i 4 divisjon avdeling 2, og Hinna reiser til Storhaug for å møte Brodd på Midjord stadion. Vertene rykket ned fra 3 divisjon i fjor, og er store favoritter til å rykke opp igjen i år.

Brodd har hatt en god oppkjøring, og går inn i kampen som favoritter. Resultatene i vinter har vært som følger:

-       Brodd 5-0 Sif

-       Staal 3-1 Brodd

-       Brodd 2-1 Madla

-       Brodd 3-6 Vaulen

-       Brodd 0-0 Hundvåg

-       Klepp 0-0 Brodd

Brodd ble i tillegg nettopp klare for første runde i NM, etter å ha slått ut 3. Divisjonslaget Randaberg 1-0 på Randaberg stadion.

Brodd har, i likhet med Hinna, vært aktive på overgangsmarkedet i vinter. Fra Bryne har Brodd hentet inn spillende trener Espen Ertzeid, samt Thomas Våland fra Vidar. Brodd har også fått inn en tysk keeper som erstatter for tidligere Hinna spiller Magnar Nordtun, med navn Christopher Schnake. Klubb ukjent.

Oppgjøret blir også et gjensyn for tidligere Hinna spiller Petter Haukali, som gikk fra Hinna til Brodd for 2 år siden.

Jørn Øvrebø og Erik Johannesen har også vært aktive i vinter, og har hentet inn en rekke forsterkninger. Angrepstrioen Bård Ledaal, Fredrik Fossmark og Eivind Ovedal har kommet inn fra Vaulen. De to førstenevnte er hjemkomne Hinna gutter, som var en del av den solide 88 generasjonen til Hinna. Eivind Ovedal tilbragte et par sesonger i rødt, før han dro til Vaulen.

Inn har også spissen Sondre Benjaminsen,  samt midtbanespillerne Mikal Gjorteland og Daniel Stani kommet fra Forus og Gausel. Angrepspiller Daniel Greiner Edvardsen, keeper Trym Abrahamsen, samt Lasse Eik Schanche som er tilbake fra studier.

Hinna kan som Brodd se tilbake på en god vinteroppkjøring. Mannskapet til Jørn og Erik har hatt resultatene som følger:

-       Hinna 3-1 FC Show

-       Hinna 6-3 Forus og Gausel

-       Rosseland 0-2 Hinna

-       Hinna 3-3 Madla

-       Buøy 2-5 Hinna

-       Hinna 8-2 Voll

-       Tasta 0-4 Hinna

-       Hinna 2-2 Havørn

Historisk sett har oppgjørene mellom Hinna og Brodd vist seg å være prestisjetunge, og det håpes at flest mulig tar turen til Storhaug i finværet for å se kampen. 18:00 på Midjord stadion. Be there!!

Heia Hinna!!