juli 2020

7-nuts tur

7 nuts tur i Sandnes 26.05.13

12.06.2013

Etter oppfordring fra klubben om å gjøre noe sosialt sammen utenfor fotballbanen, så ble Tor Audun og Beate enige om at den årlige 7 nuts turen i regi av Stavanger Turistforening var en fin arena for våre spreke fotballgutter. Dette er en 14km lang tur med kupert terreng som tar deltakerne innom 7 nuter på fjellene i Sandnes.

Vi ble enige om å møtes til start kl. 9 ved start på skytebanen på Vatne.

De som stilte opp på dette av guttene fra G02 var: Jørgen R, Adrian, Edvard, Bård, Jesper, Alfred, Felix, Nils, Kristian, Bjarki, Henrik, Thomas, Sverre og Tobias.

Foreldre som stilte var: Tor Audun, Arne Olav, Jørn, Helge, Tom, Arild, Leif Terje, Torbjørn, Beate, Leif, Bjørn og Terje. Det var flere andre foreldre som også stilte opp, men som deltok på 4 nuts turen.

Dagen startet noe overskyet men ikke tegn til nedbør. Det var mange folk som hadde lagt turen til Vatne denne dagen og vi startet ca. kl. 09:15. Vi startet som en gruppe, men etterhvert ble det naturlig at vi delte oss inn i flere mindre grupper. Det var en nydelig dag perfekt for en flott dag i fjellet. Guttene storkoste seg, ivrige og entusiastiske.  Lett på tå sprang de både oppover og nedover.  Foreldrene kom mer og mindre heseblesende bak. Den første toppen; Mattirudlå, var den mest krevende og en virkelig pangstart på turen. Mye ur og bratt fjell som skulle passeres.

Videre var vi innom Bjørndalsfjellet, Fjogstadnuten, Dalsnuten og Øvre Eikenuten. På vei fra Øvre Eikenuten passerte vi Gramstad, hvor det ble en pølse/is/brusstopp, før de to siste toppene ble besteget; Rudlå og Vassfjellet.

Tilbake til start/mål var guttene fortsatt entusiastiske.  Trøttheten skjulte de godt.  Nå var premien sjokoladekake som Beate hadde tatt med.  Den smakte nydelig for både store og små.

Klippekortet, som omhyggelig hadde blitt fraktet og stemplet over syv nuter, ble nå vekslet inn i en flott pin.  For hvert år turen fullføres får de en ny pin med nytt tall som symboliserer antall år de har fullført-så nå håper vi at dette kan bli en flott årlig begivenhet for laget vårt.  Ikke bare er det en helt annen arena enn fotball, men det gir likevel en god trening og en flott sosial samling på tvers av laginndeling og nivåer. Kanskje et god grunn for oss foreldre til å holde oss i form også, slik at disse gutttene ikke springer fullstendig i fra oss...

Sees vi på 7nuts turen til neste år også?

Hadde dere ikke anledning til å være med i år? Da håper vi at dere har mulighet neste år.

Tor Audun Rusdal.