oktober 2020

04.11.20

02.12.20

Ny info uke 37

Her kommer litt om gruppeinndeling, trenere, opplegg og planer fremover.

Skrevet av Nilsi Aarrestad den 13.09.2011

Vi er nå 49 spillere på lista. Flere forventes å begynne de neste 2 ukene. Samtidig kan vi snart skrelle fra noen også. Det er noen av navna på lista som er mer navn enn deltakere. Derfor vil gruppeinndeligen som nå ble lagt ut, være i stadig forandring. Men utgangspunktet er iallefall lagt, og dette er grupper som skal vare i ca 2 mnd.

Jentene: Jentene blir på sikt et eget jentelag. Foreløpig trener de sammen med guttene, men vi legger opp til en del matching med rene jentelag på treningskampene. Dersom de klarer å få med seg nok andre jenter, er det kanskje mulig å gi dem et selvstendig lag iløpet av året. Kanskje kan de og få en innetreningstime sammen??

Trenerne: Det er nå satt opp hele 24 trenere. 2 på hver gruppe. På denne måten får vi veldig liten belastning på hver enkelt. Henning er fortsatt sjefstreneren og den samlende kraften i foreldregruppa. De som ikke kan bidra (det er sikkert etpar, da noen foreldre er satt opp uten å spørre først) tar kontakt, så får vi erstattet dem med andre. Er det andre foreldre som kan være krisehjelp, setter vi veldig pris på tilbakemelding.

Gruppene: Det er laget 12 grupper. Disse er nøye vurdert, slik at de blir circa like gode. Hver gruppe har 2 trenere. Disse trenerne har hovedansvar annenhver uke. Den som står først har ansvaret denne uka. Dersom noen av dere er borte, er det bare å ta kontakt med den andre gruppetrenere, så bytter dere innbyrdes. Hver trener har i oppgave å skryte etpar ganger på hver spiller på gruppa, hver trening en deltar. Dette gjør at alle barna føler seg sett. Og det skaper trygghet og trivsel.

Når vi er ferdig med gruppetreningen går vi over på spill. Vi skal ha 4 baner, og ca 4-6 spillere pr. lag. Da vil vi forsøke å lage jevnest mulig grupper, slik at spesielt de nyeste slipper å spille mot for mange av de som har trent i 2 år. Ved å differensiere på denne måten, vil det være mye kjekkere i starten, når en kan vinne dueller, få til en pasning eller dribling, og kanskje score noen ekstra mål. Ellers vil de ivrigste stort sett ha ballen hele tiden.

Differensiering i treningskampen er nok foreløpig et lite minus for de ivrigste, som kanskje er vant til å dominere og gjøre som de vil på trening. De har jo med den driblingen fått veldig stor framgang. Når de møter andre driblere/taklere, vil det ikke gå like lett for dem. Men Hele gruppa har klart best av dette totalt sett.

Kampene: Framover vil 2 og 2 grupper velges ut til å spille kampene. Lagledere har ansvar for å sende sms til alle på gruppa og kvalitetssikre at de stiller til kamp. Dette gjøres minst 3 dager i forkant, slik at vi får god tid til å skaffe krisehjelp om det skulle være manko.

Treningen torsdag 15/9:

Her

Henning starter treninga med felles oppvarming, mens gruppetrenerne setter opp postene vi skal ha. Post 1 i hjørnet på motsatt side av foreldre, men i enden mot Hinna U.S. ene siden dødlinje. En side 16 m og en side sidelinje og en side 5 m innenfor 16m streken. Post to inni 16m minus 5 me på hver side. Post 3 mot foreldre og brakke. Post 4 utenfor 16 på samme side. Post 5 utenfor post 2 og Post 6 utenfor post 1. Alle postene får et areal på ca 16x20m. Se tegning.

Etter 5 min fordeles gruppene. Vi må regne med at det tar litt tid første gang vi kjører dette opplegget. Men vær kjappe med postene. Så Kommer gruppetrenerne inn i gruppa til Henning og plukker med seg sine 4. spillere. 1 og 1 trener fra Gr1-12 henter med seg, og lar barna starte på sin gruppe. Treneren skal stå på samme post, mens barna skal rullere. Viktig å være nøyaktige på å sende dem riktig vei videre.

5 min på første post. 4 minutter på resten. Vær nøyaktige med tiden. Treninga flyr veldig fort, og barna MÅ få spille fotball på 2 mål. MINIMUM 20 min hver gang. Består treninga av mindre enn 1/3 spill, har vi ikke gjørt sakene våre riktig.

Mens har stasjonstrening må foreldretrenere gjøre klar banene. Alle utenom den hvor stasjonstrening foregår.

Henning samler alle spillerne ca kl. 1730. spillerene til hver bane leses opp, og følger banetrenerne. Gruppetrenere følger den gruppa der de har flest interesser, om en ikke er satt opp på en bane. Deler lynraskt inn i lag og setter spillet igang.

18.00 Takk for idag. Og alle dagens trenere er med og samler inn utstyr.

Dette blir nok litt rotete første gang. Men når alle setter seg litt inn i det, blir det veldig bra.

Heia Hinna!