Hinna Fotball på Facebook

Aktiviteter

mars 2021
ma ti on to fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Hovedsamarbeidspartnere 

 


 

 

  

 

Viktige støttespillere

 

 

Esbjerg Elitecup

Esbjerg Elitecup

Hinna G02 tok en strålende 5.plass i Esbjerg Elitecup med deltakelse fra de beste danske U15 lagene. Kanskje vår beste prestasjon noensinne.

Skrevet av Bjørghild Hamre den 28.05.2017

For første gang deltok vi i Efb Kia EliteCup i Esbjerg i Danmark. Dette er en cup hvor de beste lagene i Danmark deltar og vi vet fra tidligere besøk i Viborg og Ålborg at nivået er høyt. At vi skulle dra i land en 5.plass i dette selskapet og reise hjem ubeseiret er kanskje vår beste prestasjon noensinne. I hver kamp måtte vi strekke oss til vårt høyeste nivå i kamp mot de danske lagene.

Stemningen på turen sørover var upåklagelig og vi hadde en fin overfart med Fjordline fra Risavika direkte til Hirtshals. 

 

Guttene koste seg på båten og av ukjent grunn så skjedde de viktigste tingene i labyrinten av ganger rundt lugarene. 

Vel i land i Hirtshals var det gode 3 timer å kjøre til Esbjerg, kun avbrutt av noen matpauser underveis. 

Vi hadde med oss to sterke gjestespillere denne gangen, Andre fra Mastra og Azad fra Vardeneset som ga viktige bidrag til angrepsspillet vårt. Vi reiste med totalt 20 spillere inkludert også Alex som nylig har meldt overgang fra Lura og som var med på tur for første gang.

 Vel fremme i Esbjerg tok vi an lett lunsj på baneanlegget og hadde en lett trening for å riste reisestølheten ut av kroppen,

 

Vi var spente før første kamp mot Roskilde som spiller på øverste nivå i dansk U15, region øst. De har bl.a. spilt uavgjort mot Køge som er det beste U15 laget som vi noengang har spilt mot.

Det ble lagt opp en kontrollert formasjon med 4-5-1 og beinhardt arbeid i alle posisjoner. Vi kom godt i gang, guttene skjøt fram brystkassen og var tøffe i duellene. Alle guttene jobbet hardt, formasjonen fungerte optimalt og Roskilde ble presset på bakbeina. På topp forechecket Andre og forsvaret til Roskilde fikk ikke ro et sekund. Midtbanen tacklet og jobbet og lot ikke Roskilde spillerne vende opp. Forsvaret spilte med kontrollert ro. Med 100% fokus og arbeidsinnsats fra guttene så var det påfallende at trener Terje denne gangen ikke trengte å jage fra sidelinjen.

Vi flyttet gradvis presset oppover på banen. Andre holdt et vannvittig press på topp, gikk foran og viste vei for de andre guttene. Mot slutten av første omgang fikk Andre en smell og måtte gå ut. Dette var i utgangspunktet et hardt slag for oss men så skjedde det magiske som vi tidvis har sett tidligere fra Hinna G02 i store kamper; Kollektivet tar over og summen av helheten blir større enn summen av ferdighetene til enkeltspillerne. Vi byttet spillere kontinuerlig og uansett hvem som kom inn og uansett hvilken posisjon som de spilte i så fortsatte lagmaskinen å male ufortrødent videre. Vi malte i stykker motstanderne og da Tobias scoret midt i andre omgang så var det meget fortjent.

Roskilde sendte fram det de hadde av spillere mot slutten av kampen men måtte fortvilet se at i dag kunne de ikke lykkes for i dag var Hinna G02 uslåelige. En vannvittig godt gjennomført kamp fra vår side og et klart signal om at vi ikke har kommet hit bare for å delta.       

Andre’s smell var dessverre alvorlig og han hadde store smerter i låret etter kampen. Men selv om han bare fikk spilt en snau omgang i denne kampen så var bidraget hans betydelig og la listen for prestasjonsnivået for alle guttene. 

Andre hadde så store smerter etter kampen at han ikke kunne gå for egen maskin, i bildet under sitter han midt i klyngen og blir feiret for sin innsats.

Vi fikk en god natts søvn og kunne med godt mot se fram til neste kamp mot Vejle dagen etterpå.

Når vi først var i Esbjerg fikk vi også besøkt byens severdighet, De Hvite Menn som er store skulpturer som står på stranden nær byen.

Opplegget for turneringen var førsteklasses og fikk servert mat av høy kvalitet ved hvert måltid.  

Neste dag kunne vi sove frampå og guttene måtte vekkes kl 9:30 for å nå frokosten som stengte kl 10:00. Åh hvor tidene har forandret seg fra de første turene til Etne Cup hvor dagen begynte ved soloppgang.

Dagens kamp var mot Vejle, klubben til den danske fotball legenden Allan Simonsen som bl.a spilte i Barcelona og er den eneste nordiske spilleren som har vunnet Gullballen. Det var en varm dag og vi var litt skadeskutt etter kampen dagen før. Andre og Azad var ute med skade og andre haltet men meldte seg klar til kamp.

Sebastian måtte tape ankelen før hver kamp. 

Vi fikk en pangstart på kampen da Lars Erik banket inn 1-0 før minuttet var gått. Vejle var sjokket men de skal ha kreditt for at de samlet seg og satte et voldsomt press på oss. De var kjappe og ballspillende og broderte seg rundt guttene våre overalt på banen. De hadde et skudd som traff tverrliggeren og smalt ned på mållinjen før den spratt ut. Et annet skudd traff stolpen og ballen trillet langs mållinjen. Guttene la ned et voldsomt arbeide mot en god motstander men vi hadde ikke samme sprut i frasparket som i går. Vi var heldige som ledet til pause.

 I andre omgang var presset fra Vejle massivt. Vi lignet bokseren som hang i tauene og ble mørbanket av motstanderen. Men vi absorberte presset, avklarte kritiske situasjoner og vred oss unna for å ikke gå på knock out slaget. Det var uunngåelig at Vejle scoret i andre omgang. Etter målet fortsatte presset og vi lå med laget på egen 16-meter og tok imot slag etter slag og forsvarte oss bra. Det begynte å se mørkt ut men så kom en stemme fra Azad på benken; «Terje, hiv meg utpå de siste 10 minuttene». Med smerter i kneet tok Azad fart utpå og forechecket Vejle forsvaret med aggressivitet og fart. Laget fulgte på og vi klarte å stå høyere på banen. Presset avtok noe men Vejle spilte fortsatt meget bra. Vi red av nye sjanser før vi kontret 4 minutter på overtid. Lynkjapt satte vi fart mot Vejle målet og kom til en stor sjanse en mot en med Vejle keeperen. Keeperen reddet og dommeren blåste av kampen. Vi kunne ha vunnet men var overlykkelige over poenget vi tok. Vi hadde gladelig tatt i mot en seier i sluttminuttet men faktum er at Vejle var så dominerende i kampen at en seier til oss hadde vært direkte ufortjent selv medsterk kollektiv laginnsats.

Vi var utladet etter lampen og skadesituasjonen var alvorlig. Heldigvis ikke flere kamper denne dagen så planen ble avslapning og et kinobesøk på kvelden.

Alle lagene i turneringen er innkvartert på Rybners Skole i utkanten av Esbjerg. Dette er en flott skole som dekker et stort areal. Dette gjør at hvert lag er tildelt sin «krok» og at det er relativt rolig morgen og kveld. Vi sov godt og guttene måtte vekkes hver morgen rundt klokken halv ti slik at de rakk frokosten før den stengte klokken ti. Det var herlig å ikke ha tidlige kamper! En dansk gutt som gikk forbi rommet vårt kommenterte «Tiden er mere end ni, de er stadig i søvn, de har playstation på værelset og vinde kampe». Ikke helt etter den danske læreboken , dette.

Hver ledig stund ble benyttet til FIFA/Playstation spilling som guttene hadde tatt med og rigget opp.

 

Fredag formiddag var det skjebnekamp mot Silkeborg, Med seier i denne kampen ville vi være puljevinner og klare for semifinalen i Esbjerg Elite Cup. Med uavgjort ville vi være ute. Silkeborg er en storklubb i Danmark og driver tungt med talentutvikling. Kasper Dolberg gikk fra klubben som 17-åring for to år til Ajax og dominerer både i hollandsk seriespill og Europaligaen. Silkeborg vant Viborg Cup som vi var med på i vinter og spiller på høyeste nivå i U15 Drenge Vest 1.

Andre var mye bedre i låret i dag og overrasket alle med å stille i fotballtøyet på oppvarmingen. Azad deltok også for fullt på oppvarmingen. Det var bare Sander som ikke var klar på grunn av en vond og blå tå. Det var full sommer værmessig med knallblå himmel og sol. Gressbanen på annlegget til Esbjerg forenede Boldklubb var innbydende og perfekt preparerte. Dommeren blåste i gang og vi stilte opp i 4-5-1 formasjonen som har fungert så bra i denne turneringen. Til alles store overraskelse og glede var Andre kampklar og gjorde det som må være det største comebacket siden bibelske Lazarus som plutselig våknet til live. Azad var også klar og planen var å bytte Andre og Azad vekselvis på topp.

 

Planen fungerte bra og vi førte kampen spillemessig fra start mot et av Danmark’s beste U15-lag. Vi spilte oss til flere store sjanser men uten å få scoring. Guttene jobbet og slet, ga alt i duellene og ofret seg for hverandre. Anelsene blir litt bange når vi ikke setter sjansene og Silkeborg benyttet anledningen mot slutten av første omgang til å ta ledelsen 1-0 mot spillets gang. Vi var skuffet til pause men fulle av kamplyst og igjen vokste kollektivet fram. Formasjonen ble byttet til 4-4-2 med Azad og Andre på topp og Silkeborg ble satt under umiddelbart press. Guttene gikk i krigen og angrep aggresivt. Vi utlignet til 1-1 etter en herlig kombinasjon fra vår midtbane til Andre og Azad. Noe senere fikk vi frispark 40 meter fra Silkeborg’s mål. Målmaskinen (ehem...) Tormod Høyland fikk perfekt treff og satte ballen direkte i mål fra frisparket. Stemningen var ekstatisk på og utenfor banen. Silkeborg’s farlige høyrekant skar igjennom mot vårt mål på en kontring, la an til skudd inne i straffefeltet og scoring virket uungåelig. Da kom Sebastian Cardozo, kretsens beste duellspiller, i lynfart bakfra og tacklet klokkerent og knallhardt slik at målsjansen ble avverget. Litt etter var Silkeborg på ny tokt foran vårt mål, spissen sprang mot mål og ble felt.... straffe! Dommeren pekte mot straffemerket. Fortvilelsen var stor. Silkeborg spilleren tok fart og skjøt ballen mot mål. Markus keeper slenger seg og redder men gir retur. Silkeborg skyter igjen men enda en feberredning fra Markus avverger situasjonen. Men stormløpet mot målet vårt fortsatte. Duellene var harde og vi ropte på frispark i sluttsekundene da Tobias ble felt. Dommeren vinket spillet videre, Silkeborg gikk all inn på en siste sjanse og med få sekunder igjen smalt deres gode spiss ballen i mål. 2-2. Dommeren blåste av kampen. Silkeborg jublet og vi var skuffet. Så nære men akk så fjerne var vi semifinale i Esbjerg Elite Cup og på ett nivå høyere enn det som vi noensinne har vært med på før.

Utdrag fra kampen kan ses på denne linken.

Noen stilte spørsmålet etterpå om dette var Hinna G02’s beste kamp noensinne. Kanskje det, men det er jo vanskelig å måle gode kamper opp mot hverandre og vi har etterhvert mange gode kamper i bagasjen. Men i sum må vi si at de samlede prestasjonene fra guttene i denne turneringen er de beste vi har oppnådd. Vi har aldri spilt så mange kamper mot så god motstand og holdt så høyt spillemessig nivå. Hver og en av guttene har ære i det. Vi jogget ned, tok en dusj, døyvet skuffelsen og rettet blikket videre framover. Lørdag formiddag skulle vi spille kamp om 5.plassen mot hjemmelaget Esbjerg....trodde vi. Etter at vi hadde vært og bowlet og sent på kvelden kom en representant fra turneringen og meddelte at Esbjerg hadde trukket seg fra plasseringskampen neste dag på grunn av skadesituasjonen. En tynn forklaring synes vi, hjemmelaget måtte da ha mange spillere å ta av...? Realiteten var nok at de hadde sett resultatene våre og ikke ville ta sjansen å spille mot oss uten at de hadde et toppet lag tilgjengelig.

Vi fikk dermed fri siste dag av turneringen. Vi kikket litt på finalen i U15 og lot oss imponere av Lyngby som vant turneringen. Deretter kjørte vi hjemover og fikk tid til et besøk på stranden ved Tannishus hvor guttene badet og poserte i Baywatch stil på stranden.

Her er tabellene fra U15 klassen. Merk resultatene til de andre norske lagene Lørenskog og Våg som setter våre resultater i perspektiv.

Her er alle resultatene, hjemmelaget Esbjerg har tatt seg en stor frihet i føre opp "0-0" i en kamp som de trakk seg fra men vi ser stort på det og banker dem gjerne ved en annen anledning.

 

 


Tilbake   Utskriftvennlig versjon   Abbonnér på nyheter