juni 2019

Hinnahuset 1/10 kl.19-20.30

01.10.19

Duket for toppkamp

Det begynner å bli en stund siden sist hjemmekamp. Torsdag kommer Hommersåklaget Riska på besøk i en kamp som blir veldig viktig for å ha heng på toppen for begge lagene.

Skrevet av Lars Isachsen den 20.06.2019

Hinna v Riska

10. Serierunde i 4. div avd 1

Sted: Wintershall Dea Banen

Underlag: Kunstgress

Avspark: 20:00

Dommer: Trond Johannesen (Viking FK)

:Riska

Som vi skrev tidligere i vår har laget fra Hommersåk har vært å regne med i seriesammenheng de siste årene. I fjor endte laget på en sterk tredjeplass, kun fem poeng bak opprykk. Så spørs det om det hadde holdt helt inn dersom lagets og divisjonens toppscorer Vetle Myhre hadde spilt hele sesongen for laget. Han meldte overgang på seinsommeren til Bryne.

Riska har ikke vært kjent for å være et lag som henter flust av spillere foran hver sesong. De er mer opptatt av det kollektive og utvikle egne talenter. Foran årets sesong har de kun hentet inn en spiller i Preben Egeland, og han kommer fra egne rekker skal vi tro våre kilder. Derimot har de mistet sentrale spillere som Andreas Smalås (Bogafjell) og Geir Andre Aasen. Det vil garantert være spillere som vil bli savnet denne sesongen. Derimot har de fortsatt rutine i troppen i form av Torger Motland som har spilt på langt høyere nivå enn 4. divisjon.

Allerede før sesongen møttes lagene sist. Det var i første kvalifiseringsrunde til NM. Den kampen vant Hinna på høydramatisk vis 4-3 på Hommersåk. Les mer om den kampen her.

Riska åpnet årets sesong bra med fem seire på rad. Deretter spilte laget uavgjort mot Hana før igjen Riska kom tilbake på vinnersporet med to strake seire. De siste to kampene har de igjen møtt litt motgang, og spilte først uavgjort mot Austrått før de tapte mot serieleder Eiger. Hinna har derfor muligheten til å hekte laget litt av i opprykkskampen i kveld.

Treneren

Simen Egeland går på sin åttende strake sesong som Riska trener. I 2011 var Riskalaget nær ved å gå i oppløsning, men Egeland tok tak i det som var og samlet troppene. Siden har Riska bitt godt fra seg i både tredje- og fjerdedivisjon.

Profilen

Runar Fløysvik. Midtbanespilleren har vært ettertraktet i flere år, men en kombinasjon av skader og tilhørigheten til Riska har gjort at han fortsatt spiller for de gule og svarte. Står oppført med 8 nettkjenninger i 2018.

Siste fem kamper

Riska - Hana 0-0

Vidar 2 - Riska 6-8

Riska - Voll 6-2

Austrått - Riska 2-2

Riska - Eiger 1-2

:Hinna

Etter det sure tapet mot Eiger i sist hjemmekamp, reiste Hinna seg forrige uke med to seire. Først tok laget en sterk borteseier mot Sandnes Ulf 2 etter scoringer av Erik Engebretsen og Mikal Mæle. Sluttresultatet der ble 2-1. Deretter tok laget turen til Havdur for en vanskelig bortekamp mot det nyopprykkede laget Havdur. Der tok Hinna en kontrollert seier etter scoringer av Erik Engebretsen, Martin Asserson og Cairo Lima. Sluttresultatet ble 3-0 i favør de røde.

Hinna står dermed med åtte seire og ett tap så lang i sesongen. Våren har så langt vært solid både spill og resultatmessig, men likevel ligger laget ikke på tabelltopp. Det skyldes at laget måtte slå seg slått i sist hjemmekamp mot tabelleder Eiger, samt at serielederen har en kamp mer spilt. Det er likevel ikke langt opp. Skulle Hinna vinne i kveld vil det kun skille to poeng mellom Hinna og Eiger. Kampen i kveld blir derfor svært viktig for å holde heng på opprykksplassen foran den spennende høstsesongen.

Slike jubelscener var det sist lagene møttes. Blir det slik i kveld og? (Foto: Lars Fisketjøn)

Redusert Hinnalag

Til kampen mot Riska er det likevel flere sentrale spillere som mangler. Harald Vindenes er på jobbreise, og Makhtar Thioune er fortsatt skadet. Sistnevnte spilte ingen av kampene forrige uke, men heldigvis klarte Hinna seg uten sin største profil. Videre er Marius Naustdal Storevik, Nikolai Ramsland, Eivind Ovedal og Nikolai Ramsland utilgjengelig. Når det er sagt er troppen og bredden god, og laget har mer en nok kvaliteter til å gi Riska en god kamp i kveld.

For at det skal bli tre nye poeng er vi avhengig av god støtte fra dere på haugen. Kampstart er 20:00. Vel møtt!